Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Evaziunea fiscală în UE : șapte țări sunt în vizorul Comisiei Europene

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)Pierre Moscovici Foto: ekathimerini.com

Data adaugarii: 2018-03-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Toate țările vizate, cu excepția Ungariei, aparțin zonei euro. Evaziunea fiscală în Europa, a dezvăluit Pierre Moscovici, comisarul pentru probleme fiscale, provoacă, anual, în Uniunea Europeană pierderi uriașe, evaluate la 50 până la 70 miliarde euro.

Corespondenții permanenți la Bruxelles ai ziarului "Les Echos" semnalează o acțiune din ce în ce mai intensă a instituțiilor europene împotriva diverselor metode de evaziune fiscală. În colimatorul Comisiei europene urmează a se afla în aceste zile șapte țări membre ale UE, prioritar Irlanda, Luxemburgul sau Olanda, pentru practicile "ce compromit echitatea", a precizat Moscovici. Pentru prima oară, Comisia insistă asupra problemei unei planificări fiscale agresive în cele șapte țări europene: Belgia, Cipru, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta și Olanda. Semnalul comisarului Moscovici vine în contextul prezentării analizei anuale a Comisiei Europene privind situația economică și socială în statele UE.
 
"Este încă mult de făcut"
 
"Deși trebuie să recunoaștem că unele state membre au adoptat recent unele măsuri vizând adaptarea modelului lor fiscal", a relevat Moscovici, "rămâne încă mult de făcut...
Noi trebuie să procedăm în așa fel încât o fiscalitate echitabilă să devină o regulă, fără nicio excepție". Evaziunea fiscală în Uniunea Europeană, relevă Moscovici, reprezintă - conform calculelor Comisiei Europene - o pagubă de 50 până la 70 miliarde de euro anual. Țările vizate sunt toate, cu excepția Ungariei, membre ale zonei euro. 
 
Anchete asupra avantajelor fiscale acordate de state ale UE unor multinaționale
 
Pierre Moscovici s-a referit insistent la acordurile fiscale pe care unele state membre ale UE le-au încheiat cu grupuri multinaționale, acorduri care fac în prezent obiectul unor anchete inițiate de Comisia Europeană. În astfel de cazuri, a reamintit Moscovici, au fost pronunțate deja sentințe ce o obligă la recuperarea sumelor pierdute prin avantajele fiscale pe care le-au acordat. Un exemplu elocvent este cel al Irlandei, căreia Bruxellesul i-a cerut - în august 2016 - să recupereze 13 miliarde de euro de la grupul Apple, favorizat vreme de mai mulți ani cu taxe fiscale mult reduse. Luxemburgul, Belgia și Olanda au fost și ele condamnate recent sau fac încă obiectul unor astfel de anchete. Comentatorii economici de la "Les Echos" relevă de la fața locului demersurile insistente pe care le face în prezent Comisia Europeană pentru a pune capăt practicilor fiscale agresive ale multinaționalelor, îndeosebi ale giganților IT. În ziua de 21 martie, Comisia Europeană urmează să prezinte la Bruxelles primele sale propuneri privind taxarea corectă a grupurilor IT. Ele urmează să fie analizate și aprobate de șefii de stat și de guvern ai țărilor UE la summitul din 22-23 martie, de la Bruxelles.


 
 • Currently 4.75/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.8 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Totitacu:
  Aceasta lista a tarilor celor mai corupte din Europa este incompleta lipsind Bulgaria si Romania. Am vrea sa citim articolul in original. These are fake news.
  2018-03-07, 15:23:43 (adresa: 109.98.38.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Asa ceva nu s- a mai vazut nici cand tramwaiele me ...
Primaria Capitalei:Echipele RATB au intervenit pentru dezgheţarea firului de contact de pe linia tramvaiului 41

decat cei intarziati au ramas inzapeziti in tara! ...
IGPF: Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

o sa cheltuiasca mai mult pentru dragnea mumificat ...
Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în anul 2017 au cheltuit în medie 2183,3 lei pe persoană

decat ca din pdl am plecat, ca nu puteam ajunge su ...
Ministerul de Interne recomanda atentie sporita in circulatia pe drumurile publice

prostace, adica sa-si infiinteze psd-pcr o securit ...
REPLICA PSD SIBIU CĂTRE PNL SIBIU: SĂ AVEŢI PARTE DE SUCCESURI, DOMNILOR, DAR NU POLITICE!

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: