Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Bruxelles-ul cere Londrei 2,7 miliarde de euro - despăgubire pentru proasta protejare a frontierei UE

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: endo-ern.eu

Data adaugarii: 2018-03-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Comisia Europeană a lansat joi o procedură de infracțiune împotriva Regatului Unit, sub acuzația de a nu fi protejat bine frontierele Uniunii Europene. Concret, i se reproșează că a permis intrarea în Europa a unor produse de proveniență chineză la care s-au perceput taxe vamale mult mai mici, provocând astfel bugetului european o pagubă de 2,7 miliarde de euro.
 
Proceduri de infracțiuni în cazuri de încălcare a regulilor UE sunt pronunțate de Comisia Europeană aproape în fiecare lună, uneori cu zecile, dar cea făcută publică la 8 martie are o semnificație specială în contextul actualelor negocieri privind Brexitul. Comisia cere Regatului Unit considerabila sumă de 2,7 miliarde de euro, reprezentând valoarea taxelor vamale destinate bugetului european pe care Marea Britanie ar fi trebuit să le perceapă la produsele de proveniență chineză lăsate să intre în Europa considerabil subtaxate. Într-un comunicat explicativ, Comisia Europeană precizează că, deși Regatul Unit a fost informat încă din 2007 asupra riscurilor de fraudă legate de importurile de textile și încălțăminte de proveniență chineze, cerându-i să ia măsuri adecvate de control, autoritățile vamale britanice au neglijat să intervină pentru a împiedica fraudele. Abia un raport OLAF (Oficiul european de luptă antifraudă) din 2017 a făcut public ceea ce se întâmplă la frontierele britanice. Potrivit raportului respectiv, importatori chinezi aflați pe teritoriul britanic au falsificat facturi prin prezentarea la vamă a unor declarații false privind valoarea mărfurilor importate.
Autoritățile britanice au fost informate asupra acestei situații în 2017, cerându-li-se să ia măsuri adecvate pentru a pune capăt acestor fraude organizate.
 
Negociatorii europeni pentru finalizarea Brexit sunt intransigenți cu Londra
 
"Regatul Unit trebuie să-și asume consecințele financiare ale violării regulilor UE", insistă Comisia Europeană. Chestiunile legate de nerespectarea regulilor vamale de către autoritățile britanice, mai ales în privința textilelor și a încălțămintei provenite din China, explică în parte de ce negociatorii europeni ai Brexit sunt intransigenți cu Londra. Consecința directă a acestei situații ar fi restabilirea unei frontiere terestre între Republica Irlanda (membră a UE) și Irlanda de Nord (componentă a Regatului Unit), idee respinsă de Londra. A devenit bine cunoscut faptul că absența unei demarcaţii vizibile a frontierei irlandeze se află de fapt în centrul disputelor ce au intervenit la negocierile privind plecarea Marii Britanii din UE. Europenii resping categoric formulele propuse de Londra și precizează: din moment ce Regatul Unit părăsește Uniunea vamală, mărfurilor provenind din Irlanda de Nord ce vor intra în Republica Irlanda trebuie să li se aplice noi taxe vamale. Surse informate din Bruxelles spun că dacă vameșii britanici ar fi demonstrat mai mult zel în exercitarea controlului și taxării corecte a mărfurilor provenind din țări terțe, precum China, negociatorii europeni ar fi dat dovadă de mai multă supleţe. Cum guvernul britanic a reacționat printr-un refuz categoric de a accepta acuzațiile Bruxelles-ului la adresa comportamentului vameșilor britanici, Comisia Europeană a avertizat că dacă Londra nu va trimite bugetului european sumele solicitate (taxele vamale fiind o sursă deloc neglijabilă de venituri pentru UE), ar putea declanșa o acțiune la Curtea de Justiție a UE.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  primul comunist pe lista iohanis, cu o avere de sa ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Doamne !!!! Dar ce criminali , idioti , rai , nero ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Da este un articol relevant pentru B1, acesti cori ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  cu ,...copy - paste,nu. ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  europeni arabi,!!!? ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: