Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Grupul PPE solicită CE un răspuns rapid pentru apărarea industriilor europene si evitarea unui război comercial cu SUA

Extern

Data adaugarii: 2018-03-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


  
Grupul PPE din Parlamentul European (PE) dorește evitarea unui război comercial cu SUA provocat de impunerea de taxe vamale suplimentare pentru importurile de oțel și aluminiu din UE, solicitând Comisiei Europene (CE) să formuleze un răspuns rapid în această chestiune, susține deputatul european Iuliu Winkler, vicepreședinte al Comisiei de Comerț Internațional (INTA) a PE. ”Decizia președintelui Trump de a impune taxe vamale suplimentare pentru importurile de oțel și aluminiu a fost o surpriză amară pentru Grupul PPE, susținător al comerțului liber și echitabil, pus în slujba oamenilor. (...) De aceea, solicităm Comisiei Europene să găsească răspunsul cel mai rapid, ferm si convingător, dar în același timp proporțional pentru apărarea industriilor europene si evitarea unui război comercial care ne-ar costa pe toți bunăstarea cetățenilor noștri”, a declarat Iuliu Winkler, miercuri, la Strasbourg, în cadrul dezbaterilor din plenul legislativului european pe marginea declarației CE referitoare la decizia SUA de a impune taxe la importul oțelului și aluminiului. 
Protecționismul de care dă dovadă SUA în privința importurilor de oțel și aluminiu nu va rezolva problemele
Potrivit europarlamentarului UDMR, protecționismul de care dă dovadă SUA în privința importurilor de oțel și aluminiu nu va rezolva problemele, iar printre cele mai afectate state vor fi cele din estul Europei, printre care și România. ”Noi știm că protecționismul nu rezolvă probleme, ci le creează. Un război comercial nu are câștigători, ci numai perdanți. Cetățenii americani, printre care și susținătorii președintelui Trump, vor pierde. Industriile americane și europene vor pierde.
Statele din estul Europei printre care și România vor avea mult de suferit, deoarece marii producători globali de oțel, Rusia, Ucraina, Turcia, își vor îndrepta exporturile către acestea”, a subliniat Winkler.
De altfel, vicepreședintele INTA precizează că în viziunea Grupului PPE din PE parteneriatul dintre UE și SUA trebuie să fie în beneficiul companiilor europene și americane, al economiilor de pe cele două maluri ale Atlanticului și să producă creștere economică sustenabilă și locuri de muncă pentru cetățenii noștri. ”Cu toate acestea, noi resimțim datoria pe care o avem față de cetățenii europeni și nu vom accepta un comportament agresiv și protecționist fără să reacționăm imediat. Decizia SUA nu este compatibilă cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). În consecință, considerăm că CE trebuie să întocmească de urgență documentația prin care UE, dar și aliații noștri, să sesizăm OMC. În același timp, Comisia trebuie să investigheze toate contramăsurile comerciale pe care UE le va lansa în situația în care, în săptămânile următoare, nu apare o soluție la litigiul creat”, a spus europarlamentarul UDMR.
Conform lui Iuliu Winkler, problema pe care președintele Trump dorește să o rezolve prim impunerea unilaterală de taxe vamale provine, cu precădere, din criza creată de supraproducția de oțel din China. ”În China avem de-a face cu o economie centralizată, planificată, în care subvențiile de stat distorsionează, pe piața globală, prețul produselor siderurgice. (...) SUA, UE și aliații lor trebuie să continue demersurile pentru depășirea crizei de supraproducție și găsirea unor soluții comune la problema subvenționării de către anumiți parteneri globali a producției de oțel și a distorsiunilor care apar în acest mod. Măsurile unilaterale ale SUA nu sunt o soluție la această problemă globală, ci reprezintă o nouă criză”, a explicat vicepreședintele INTA.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Se stia asta de la inceput. Romanii nu uita seara ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  tatuku nostru DRAG NE-A fost sa te vedem la parnai ...
  Un val de reacţii după condamnarea lui Dragnea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate