Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Recep Tayyip Erdogan își începe luni noul mandat cu puteri mult întărite. Nu înainte de a mai proceda la o epurare masivă în rândul poliției, armatei, presei și al altor funcționari

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-07-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Învingător din primul tur de scrutin la alegerile din 24 iunie, Recep Erdogan va concentra în propriile mâini întreaga putere executivă din Turcia. Și-a început, practic, mandatul cu un decret-lege represiv. Peste 18.000 de funcționari au fost destituiţi duminică, între care 9.000 de angajați din poliție, 6.000 de membri ai armatei, 1.000 de angajați în Ministerul Justiției, 650 din Ministerul Educației, plus ziare și posturi de televiziune
 
Aceste destituiri au fost decise printr-un decret-lege prezentat ca fiind ultimul emis în condițiile stării de urgență instaurate după puciul militar nereușit din iulie 2016. Acest nou val de epurări decretat înaintea învestiturii în noul mandat de președinte al lui Erdogan, ales încă din primul tur al scrutinului din 24 iunie anul acesta, ar putea fi ultimele, în așteptarea ridicării stării de urgență promise în campania electorală. Noile destituiri fac obiectul unor severe critici din partea organizațiilor neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului și a opoziției din Turcia, care văd în aceste drastice măsuri o tentativă de a închide gura oricăror critici ai regimului său.
 
Un regim prezidențial
 
Guvernul de la Ankara apără și el noile măsuri represive ale lui Erdogan, considerându-le «necesare pentru lupta împotriva amenințărilor teroriste existente în sânul structurilor publice».
Învestitura lui Erdogan va marca, de asemenea, intrarea în vigoare a unui sistem prezidențial, în virtutea revizuirii constituționale adoptate prin referendum în luna aprilie 2017. În acest nou sistem, toate puterile executive în Turcia revin președintelui care, mai ales, poate promulga decrete. Noul guvern urma să fie anunțat tot luni. Potrivit Human Rights Joint Platform (Ihop), 112.679 persoane fuseseră deja destituite până în luna martie 2018 , din care 8.000 sunt foști membri ai forțelor armate, circa 33.000 de angajați ai Ministerului Educației, 31.000 din Ministerul de Interne. Alte multe mii de persoane au fost de asemenea suspendate din funcțiile deținute. Toți sunt acuzați de legături cu predicatorul Fetullah Gulen, refugiat în Statele Unite, considerat organizatorul tentativei de lovitură de stat din iulie 2016. Concomitent, mii de persoane au fost destituite din funcții, arestate pentru presupuse legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care, începând din 1984, desfăşoară o luptă încrâncenată împotriva regimului din Turcia. PKK este considerat drept organizație teroristă de către Ankara, dar și de către Uniunea Europeană și Statele Unite.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: