Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Creştere spectaculoasă a profitului UniCredit Ţiriac Bank

Finante BanciData adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


UniCredit Ţiriac Bank a raportat un profit net de 202,9 milioane lei (46,2 milioane euro) în primul semestru, de peste 2,5 ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, la active în creştere cu 7,7% comparativ cu 30 iunie 2012.
Veniturile băncii au totalizat 693,5 milioane lei (157,9 milioane euro) în primele şase luni ale anului, în creştere cu 17,3% faţă de intervalul similar din 2012, în special datorită încasărilor mai mari din comisioane şi câştigurilor din operaţiunile de trading, se arată într-un comunicat transmis de bancă, preluat de Mediafax.
În prima jumătate a anului, cheltuielile operaţionale au fost de 320,7 milioane lei (73 milioane euro), mai mari cu 2,5% faţă de prima jumătate a anului 2012. Creşterea a fost determinată de costuri variabile de business şi de deprecierea investiţiilor de capital.
Astfel, profitul operaţional brut a ajuns la 373 milioane euro, în urcare cu 34% faţă de intervalul similar al anului precedent.
"Provizioanele pentru credite s-au situat la 227,6 milioane lei (51,8 milioane euro), cu 73% peste nivelul de anul trecut, însă la un nivel relativ similar dacă excludem schimbările de metodologie de anul trecut. Costul anualizat al riscului pentru primul semestru este de 2,4%.
Banca a eliberat pasive fiscale amânate, constituite ca urmare a conversiei la IFRS, în concordanţă cu cerinţele legale", se menţionează în comunicat.
Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) s-a situat la 14,5% în primele şase luni din 2013, faţă de 5,8% în prima jumătate din 2012, iar rentabilitatea activelor a fost de 1,6%, de la 0,6% anul trecut.
Raportul între costuri şi venituri s-a îmbunătăţit, scăzând cu aproape 7 puncte procentuale, la 46,2%, datorită veniturilor mai mari. Rata solvabilităţii s-a plasat la 13,7% la finalul lui iunie, asigurând o bază solidă pentru dezvoltarea în continuare a afacerilor, dar şi o marjă de siguranţă pentru eventuale şocuri neaşteptate pe pieţe.
Acoperirea cu provizioane a portofoliului de credite este de 9,2%, contrabalansând toate riscurile identificate sau potenţiale, se spune în comunicat.
Activele băncii au atins 24,4 miliarde lei (5,5 miliarde euro) la finalul lui iunie, în creştere cu 7,4% faţă de 30 iunie 2012.
La jumătatea acestui an, valoarea creditelor din bilanţ a fost de 17,1 miliarde lei (19,6 miliarde lei incluzând împrumuturile externalizate), nivel aproximativ constant faţă de anul precedent (+0,7%), în condiţiile în care creşterile s-au concentrat pe segmentul IMM-urilor (+33%) şi pe cel al companiilor de talie medie (+9%).
IMM-urile sunt definite de UniCredit Ţiriac Bank ca firme cu o cifră de afaceri de până la 3 milioane de euro, iar companiile de talie medie sunt societăţile cu afaceri cuprinsă între 3 milioane de ero şi 50 milioane de euro
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 erata:.....muLte ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Spaga grea iese3 si de la zugravit blocuri, borfas ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  Eu nu cred.....dar poate fi o stire ca ....totusi ...
  Amnistia şi graţierea, pe agenda Guvernului?

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate