Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Ajutoare de stat pentru investiţii în porturi şi aeroporturi

Finante Banci - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-05-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Statele membre vor putea face investiţii publice în aeroporturile regionale care deservesc până la 3 milioane de pasageri anual, fără un control prealabil din partea Comisiei
În ceea ce priveşte porturile, se vor putea realiza investiţii publice de până la 150 de milioane euro în porturile maritime şi de până la 50 de milioane euro în porturile interioare în aceleaşi condiţii
Comisia Europeană a simplificat normele şi pentru investiţiile publice în regiunile ultraperiferice şi cultură

Noi norme în materie de ajutoare de stat prin care anumite măsuri de sprijin public pentru porturi şi aeroporturi, domeniul cultural şi regiunile ultraperiferice sunt exceptate de la examinarea prealabilă a Comisiei Europene, a informat instituţia, precizând că obiectivul acestei măsuri este facilitarea investiţiilor publice pentru crearea de locuri de muncă şi creştere economică, fără a afecta concurenţa. 
Regulamentul general de exceptare pe categorii din 2014 permitea statelor membre să pună în aplicare o gamă largă de măsuri de ajutor de stat fără aprobarea prealabilă a Comisiei, deoarece probabilitatea ca acestea să denatureze concurenţa era foarte scăzută. Ca urmare, aproximativ 95% din măsurile de ajutor de stat puse în aplicare de statele membre (cu o cheltuială anuală combinată de circa 28 de miliarde euro) sunt în prezent exceptate. 

Se economiseşte timp 

 „Dorim să ne asigurăm că întreprinderile pot concura în condiţii de egalitate în cadrul pieţei unice - şi dorim să facem acest lucru în modul cel mai eficient. Normele UE privind ajutoarele de stat sunt aceleaşi pentru toate statele membre. Modificările de astăzi le vor permite economisirea de timp şi efort atunci când fac investiţii în porturi şi aeroporturi, în domeniul culturii şi în regiunile ultraperiferice ale UE.
Acestea permit, de asemenea, Comisiei să îşi concentreze atenţia asupra măsurilor de ajutor de stat care au cel mai mare impact asupra concurenţei în cadrul pieţei unice şi «să se implice în chestiunile majore şi să rămână discretă în chestiunile de o mai mică importanţă», spre beneficiul tuturor cetăţenilor europeni”, a declarat Margrethe Vestager, comisar responsabil cu politica în domeniul concurenţei.
În ceea ce priveşte aeroporturile, statele membre vor putea face investiţii publice în aeroporturile regionale care deservesc până la 3 milioane de pasageri anual, fără un control prealabil din partea Comisiei. În ceea ce priveşte porturile, statele membre vor putea realiza investiţii publice de până la 150 de milioane euro în porturile maritime şi de până la 50 de milioane euro în porturile interioare în aceleaşi condiţii. De asemenea, autorităţile publice pot acum să compenseze mai uşor societăţile comerciale pentru costurile suplimentare cu care se confruntă în cazul în care îşi desfăşoară activitatea în regiunile ultraperiferice ale UE.
Regulamentul de modificare va intra în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. 

Impact semnificativ asupra concurenţei de pe piaţa unică

Iniţiativa are drept scop reducerea sarcinii administrative a autorităţilor publice şi a altor părţi interesate în contextul agendei Comisiei privind o reglementare adecvată şi funcţională la nivelul UE (REFIT). Iniţiativa se înscrie în eforturile Comisiei de a concentra controlul ajutoarelor de stat asupra cazurilor mai mari, care au un impact semnificativ asupra concurenţei de pe piaţa unică, şi vine în completarea mai multor măsuri întreprinse de Comisie în ultimii doi ani pentru a moderniza modalităţile de asigurare a respectării normelor privind ajutoarele de stat. Scopul acestor iniţiative este de a facilita şi mai mult investiţiile publice în sprijinul obiectivelor noastre comune privind ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică, schimbările climatice, inovarea şi coeziunea socială.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai tov. Colonel Nica vorbesti serios ? Ai curaj s ...
  Dan Nica (PSD): Românii riscă să plătească 2 miliarde Euro din cauza blocajului PNL şi USR pe Directiva prezumţiei de nevinovăţie

  decat sa-mi spuna, daca nu fur, de unde am?! ...
  Comisia Europeană intervine în SCANDALUL Pilonului II de pensii. Ce spun oficialii de la Bruxelles

  pe rusofoni ii turba, dar sunt doar cativa, repert ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  sa-ti moara tot daca minti?! ...
  Dan Nica (PSD): Românii riscă să plătească 2 miliarde Euro din cauza blocajului PNL şi USR pe Directiva prezumţiei de nevinovăţie

  Sa speram ca va exista si o consultare a populatie ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate

  IT&C

  Retail