Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Reacţia bancherilor la acuzele aduse de Guvern

Finante Banci


Sursa foto: paginadebanci.ro

Data adaugarii: 2017-08-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) doresc să aducă la cunoştinţa opiniei publice că instituţiile de credit membre respectă legislaţia şi reglementările aplicabile în România. În desfăşurarea activităţii, instituţiile de credit au acţionat în conformitate cu legile în vigoare şi cu cerinţele impuse de autorităţile de supraveghere şi reglementare naţionale şi internaţionale şi de impunere. Instituţiile de credit operează într-un cadru strict reglementat, iar înregistrările contabile sunt validate de auditori independenţi cu reputaţie, al căror profesionalism este recunoscut la nivel internaţional. 
Asociaţia Română a Băncilor şi Consiliul Patronatelor Bancare din România îşi asumă un rol activ în promovarea unui dialog deschis şi constructiv cu autorităţile şi vor solicita organizarea unor sesiuni de lucru cu ministrul Finanţelor Publice pentru a prezenta poziţia şi argumentele comunităţii bancare şi a înţelege priorităţile şi provocările instituţiei publice. 
Rezultatele financiare ale sistemului bancar din ultimii ani au fost influenţate de efectele crizei economice, de măsurile impuse pentru întărirea rezilienţei sectorului, de reducerea riscului de credit prin acoperirea creditelor neperformante cu provizioane, de reducerea dobânzilor şi de schimbarea modului de calcul prin conversia la standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS) începând cu anul 2012. Măsurile menţionate au avut la bază reglementările Băncii Naţionale a României şi ale Autorităţii Bancare Europene privind derularea activităţii bancare şi standardele internaţionale de raportare financiară. Provizioanele se înregistrează în conformitate cu standardele internaţionale de contabilitate.
 
Sistemul bancar românesc şi-a demonstrat stabilitatea structurală pe parcursul crizei şi în perioada post-criză, prin menţinerea la nivel adecvat a indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate. Indicatorul de lichiditate imediată era de 40% la finele anului 2016. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 19,80%, la finele lunii martie 2017. Menţinerea indicatorului de solvabilitate peste dublul pragului minim stabilit conform cadrului de reglementare european CRD IV/CRR, de 8%, s-a făcut în principal prin aport de capital suplimentar din partea acţionarilor. În perioada 2008-2016, capitalul social a fost majorat de către bănci cu 3,5 miliarde euro. În perioada crizei economico-financiare, România nu a fost nevoită să sprijine cu bani publici sectorul bancar. 
Contribuţia sectorului bancar la stabilitatea financiară a României a fost substanţială şi efectivă în ceea ce priveşte menţinerea expunerilor financiare în România, în special pe parcursul perioadelor de criză financiară severă când opţiunile de finanţare dispăruseră în totalitate. Sectorul bancar a furnizat lichiditate atât sectorului privat, cât şi sectorului public (titluri de stat, credite acordate proiectelor şi programelor derulate din fonduri publice, împrumuturi acordate municipalităţilor), ceea ce a sprijinit capacitatea statului de a funcţiona la parametri normali, inclusiv în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor sociale (salarii, pensii, alocaţii sociale, etc.) şi a programelor de investiţii publice.
 
 • Currently 3.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.7 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Suster Dumitru zis lebada:
  Astia trăiesc din coruptia politicului , iar singurul scop este comisionul . Ei nu au de dezvoltat nici un sector economic romanesc , sunt doar finantatorii speculei cu terenuri si ap pe care le fac baietei din sevice si politichie , reglează cantitatile si preturile in asa fel încât aceasta penurie a natalitatii romanesti sa devina si mai profunda . Impozite nu plătesc ei incasand comisioane pe orice de la romani si plătind la rândul lor cei 30 de arginti in paradisuri fiscale initiatilor . Daca asta este economie de piata înseamnă ca eu m-am inselat vand îmi doream distrugerea ecnomiei socialiste ce de bine de rau lucra in favoarea majoritatii romanilor . Dar cine stie poate o reconstruim , nu ? Daca nu reinodam relatiile economice si culturale cu China , băncile din Austria ne vor baga in iobagie de tot , iar pastorul Isărescu va trumfa in lupta lui cu bunacuvinta românească . Daca ar fi creat un cadru de competitie reala nu cred ca Ostraibank ar fi interesata de piata românească. Ei au venit la furat si când or pleca vor lasa in urma un pământ parjolit . Sunt sigur ca asta este un deziderat si pentru a argumenta va trebui privit si Petromul , Swartzhofen , reitelul etc .
  2017-08-09, 09:00:48 (adresa: 79.118.58.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Opinii

Eveniment

Economie