Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Creditul cu buletinul a depăşit 4 milioane de dosare analizate

Finante Banci - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: comisarul.ro

Data adaugarii: 2017-10-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În august 2015, creditarea în euro a IFN-urilor din România atinsese maximul ultimilor 2 ani, de 5,3 miliarde. 
Față de împrumuturile bancare, cele oferite de IFN-uri sunt mai scumpe şi au o perioadă de rambursare mai mică.
Potrivit datelor Starbyte, pe platforma folosită de principalele bănci, instituţii de credit şi portaluri e-commerce din România se realizează, în prezent, peste 6.000 de cereri de interogare pe zi.

În ultimii ani, numărul instituţiilor nebancare care acordă credite doar cu buletinul (IFN) a crescut semnificativ. Astfel, tot mai mulţi clienţi care nu sunt eligibili pentru obţinerea unui împrumut bancar apelează la împrumuturile (cu sume mici) pe care le oferă IFN-urile. O instituţie financiară nebancară sau IFN este o entitate, alta decât instituţiile de credit (bănci), ce desfăşoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condiţiile stabilite de lege. Înfiinţarea şi funcţionarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare. Este important de precizat faptul că, în funcţie de natura activităţii, instituţiile financiare nebancare au obligaţia de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidenţă.
Potrivit unor statistici realizate de BNR, în luna august 2015, creditarea în euro a IFN-urilor din România atinsese maximul ultimilor 2 ani, de 5,3 miliarde. Spre deosebire de împrumuturile bancare, cele oferite de IFN-uri sunt mai scumpe şi au o perioadă de rambursare mai mică. Astfel, dobânda anuală efectivă (DAE) poate ajunge şi până la 80-90%. În ceea ce priveşte aşa-zisele avantaje ale creditului cu buletinul, procesul de aplicare şi aprobare este foarte rapid, ceea ce le face convenabile pentru cei care au nevoie de bani într-un timp foarte scurt.
Un alt avantaj este acela că împrumutul nu necesită folosirea unei garanţii. 
Potrivit datelor Starbyte, pe platforma folosită de principalele bănci, instituţii de credit şi platforme e-commerce din România se realizează, în prezent, peste 6.000 de cereri de interogare pe zi.
„Numărul interogărilor, de la prima sa ediţie şi până în prezent, a depăşit 4 milioane, iar în prezent am lansat un plugin e-commerce, care a extins şi mai mult plaja de oportunitate, inclusiv pe platformele WordPress, Joomla, PrestaShop şi OpenCart. 4Apply include simulatoare de credit standard şi instrumente de eligibilitate pentru a lua decizii rapide şi corecte. În plus, platforma permite crearea de fişiere electronice şi arhive, astfel încât beneficiarii acesteia, bănci, instituţii financiare şi clienţi din e-commerce, să poată avea acces oricând la datele despre cei care aplică pentru credite sau achiziţii de bunuri în rate, direct de pe serverele proprii”, afirmă experţii de la Starbyte. 
Pe baza unor instrumente de flux de lucru bine definite, dezvoltate în colaborare cu principalii beneficiari ai platformei, 4Apply integrează informaţiile despre clienţi şi le analizează pentru a indica bonitatea clienţilor.
Dezvoltată în premieră în România, platforma se comportă şi ca un Document Management, astfel că accesul este uşor, simplu şi facil. În plus, 4Apply permite conectarea reţelelor clienţilor (sucursale, agenţii de teren, comercianţi), datele fiind integrate în regim real, 24/24.
“4Apply integrează şi corelează datele despre cei care solicită creditele (date personale, firme etc.) cu informaţiile din Biroul de Credit şi din arhiva băncii pentru a oferi un pre-scoring complet, care ia în calcul inclusiv riscurile aferente (capacitate de rambursare, fraudă etc.). Soluţia oferită reprezintă un indicator eficient în politica de creditare, iar rezultatele obţinute în toţi aceşti ani ne confirmă că 4Apply a devenit un instrument de succes în economia românească”, au mai declarat experţii Starbyte.
În condiţiile evoluţiei economice semnificative prin care trece România, echipa de la Starbyte lucrează în continuare pentru dezvoltarea şi extinderea platformei 4Apply, cu scopul de a oferi partenerilor săi cele mai bune soluţii în segmentul de analiză de creditare.
„Dezvoltăm o platformă software Big Data, gândită şi realizată în România, ale cărei rezultate au devenit un standard în domeniu. Eforturile noastre constante au nevoie de o echipă în continuă dezvoltare, astfel că suntem în căutarea unor oameni cu idei, a unor dezvoltatori IT cu care, împreună, să consolidăm şi să extindem potenţialul 4Apply la nivel regional”, au mai declarat cei de la Starbyte.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de alta intrebare!:
  cat a mai scazut roborul?!
  2017-10-12, 14:50:46 (adresa: 95.77.216.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
Brazilia revine în scenă

dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

Vino la mini in Madagascar, Liviule,cu toti banii ...
Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

Ia trimiteti 10 milioane de iranieni aici sa-i fac ...
Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Economie mondiala

Actualitate

Turism

IT&C

Transporturi

Auto