Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Grupul Garanti, profit net de 143,4 mil. lei în 2017

Finante Banci

Data adaugarii: 2018-02-02

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei în 2017, fiind cel mai bun an al Grupului în România.
De asemenea, Grupul Garanti a înregistrat anul trecut venituri nete consolidate de 620,7 milioane lei, precum şi o creştere de aproape 13% a volumului total de active, care a urcat la 11,44 miliarde lei.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 109,7 milioane lei la finalul lunii decembrie, ajungând la o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE – return on equity) de peste 10%, toate liniile de business generând profitabilitate. Strategia eficientă a băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat creşteri anuale de 8,1% a volumului de credite (de la 6,71 miliarde lei în 2016, la 7,25 miliarde lei în 2017), precum şi de 22,8% a volumului de depozite (de la 6,24 miliarde lei în 2016, la 7,67 miliarde lei în 2017).
Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Astfel, rata creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziţionează peste nivelul de 50%. Indicatorii de solvabilitateşi lichiditate s-au îmbunătăţit, indicând o capitalizare puternică şi o lichiditate adecvată, în timp ce costul scăzut al riscului reflectă sustenabilitatea pe termen lung a modelului de afaceri al băncii.
“2017 a fost cel mai bun an al nostru în România şi avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate segmentele de afaceri, şi de a ne menţine profitabilitatea într-o manieră sustenabilă. Suntem o bancă de importanţă sistemică şi ne propunem să ne consolidăm poziţia. Ne vom concentra pe satisfacţia angajaţilor şi clienţilor noştri şi vom investi în continuare în calitatea serviciilor şi a canalelor noastre digitale”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.
Garanti Bank este printre primii cinci emitenţi de carduri de credit din piaţă, Bonus Card fiind unul dintre cele mai apreciate instrumente de plată, în timp ce reţeaua de POS-uri depăşeşte 12.000 de unităţi.
Garanti Bank, cu produsele sale de internet banking şi mobile banking, care deservesc peste 110.000 de clienţi, a fost premiată, în luna iulie a anului trecut, de către prestigioasa revistă Global Finance, pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincţia a fost acordată în cadrul evenimentului “2017 World’s Best Consumer Digital Banks”.
Ca parte a aceluiaşi grup care oferă servicii financiare integrate, şi instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în 2017. Astfel, Garanti Credite de Consum a atins un profit net de 19,6 milioane lei, iar Garanti Leasing, un profit net de 14,2 milioane lei.
Grupul Garanti România este deţinut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2017, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,39 miliarde lire turceşti (1,41 miliarde euro) şi active de 356,33 miliarde miliarde lire turceşti (78,68 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 285,55 miliarde lire turceşti (63,05 miliarde euro). TGB deserveşte 15 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.
Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. Anul trecut, BBVA a înregistrat un volum consolidat al activelor de 690,06 miliarde euro şi un profit net atribuibil de 3,52 miliarde euro.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Bai nr. 1 , da spune ma si tu ceva odata. Ai acei ...
  Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

  Cea mai pertinenta in a comenta condamnarea lui D ...
  PRESA INTERNAȚIONALĂ, despre condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare

  Citesc si nu imi vine sa cred: SUA se retrage di ...
  Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

  Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
  Brazilia revine în scenă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Politic

  Actualitate

  IT&C

  Retail

  Piata farma

  Real estate

  Extern

  Util

  Publireportaj