Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

24 de noi oportunităţi de finanţare, în a doua ediţie a Ghidului de finanţare

Finante Banci - Conf. univ. dr. Andreea Paul (INACO)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: INACO

Data adaugarii: 2018-02-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Think-tank-ul INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate a publicat a doua ediţie, completată, a Ghidului de finanţare pentru internaţionalizarea companiilor româneşti.

În noul ghid, care acum însumează aproape 100 de pagini prietenos redactate şi foarte uşor de parcurs, sunt indicate 24 de noi linii de finanţare.
Domeniile de afaceri care sunt finanţate sunt variate. De la promovarea produselor agricole şi agroalimentare pe pieţele internaţionale, măsuri dedicate micilor fermieri, pescuit, afaceri maritime, eficienţă energetică, transfer tehnologic sau incubatoare de afaceri până la susţinerea investiţiilor în competenţe profesionale, măsuri de optimizare a ofertelor de studii, consultanţă în afaceri, fonduri de capital de risc europene sau finanţări publice româneşti.
INACO semnalează cu ocazia lansării acestei a doua ediţii a Ghidului nevoia stringentă pentru mărirea intervalelor de timp care trebuie acordate companiilor pentru elaborarea planurilor de afaceri şi a proiectelor care solicită sprijin financiar. Este necesară mărirea perioadei de timp de la momentul lansării liniilor de finanţare şi a condiţiilor de eligibilitate până la termenele pentru depunere efectivă.
Timpul acordat firmelor pentru colectarea actelor, fundamentarea serioasă a proiectelor şi întocmirea planurilor de business este la fel de preţios ca şi finanţarea în sine.
Două luni sunt, de obicei, insuficiente. Extinderea apoi cu încă o lună nu ajută decât pe cei care s-au apucat de redactarea proiectelor în primele două luni. De multe ori finanţările se pierd din cauza acestor perioade strâmte, din cauza unor acte lipsă sau a unor experţi care nu au putut fi găsiţi la timp pentru depunerea proiectelor. Se cunoaşte birocraţia remanentă şi marea problemă a găsirii personalului calificat care există în România. De aceea, toate instituţiile româneşti şi factorii de decizie din ţară ar trebui să depună toate eforturile pentru mărirea perioadelor necesare pentru pregătirea şi depunerea dosarelor pentru finanţare.
INACO mai consideră necesară şi urgentarea deschiderii liniei de finanţare prin Programul de Internaţionalizare a Companiilor Româneşti pentru anul 2018, derulat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Ghidul de finanţare este un instrument extrem de important pentru companiile din România care doresc să se dezvolte, să îşi exporte produsele sau serviciile sau să se internaţionalizeze. INACO publică lunar Ghidul cu noile linii de finanţare care vor apărea pentru a veni în sprijinul firmelor interesate de a fi competitive pe piaţa internă şi în afara graniţelor ţării.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Z:
  PROIECTE PT.RECICLARE PERFORMANTĂ - PE INFRASTRUCTURA - DEȘEURI,GUNOIE etc. GUNOIERII SE CALIFICĂ ????
  2018-02-11, 16:59:34 (adresa: 213.233.84.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

primul comunist pe lista iohanis, cu o avere de sa ...
E oficial, scad pensiile românilor

Doamne !!!! Dar ce criminali , idioti , rai , nero ...
E oficial, scad pensiile românilor

Da este un articol relevant pentru B1, acesti cori ...
E oficial, scad pensiile românilor

cu ,...copy - paste,nu. ...
Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

europeni arabi,!!!? ...
Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: