Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

24 de noi oportunităţi de finanţare, în a doua ediţie a Ghidului de finanţare

Finante Banci - Conf. univ. dr. Andreea Paul (INACO)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: INACO

Data adaugarii: 2018-02-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Think-tank-ul INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate a publicat a doua ediţie, completată, a Ghidului de finanţare pentru internaţionalizarea companiilor româneşti.

În noul ghid, care acum însumează aproape 100 de pagini prietenos redactate şi foarte uşor de parcurs, sunt indicate 24 de noi linii de finanţare.
Domeniile de afaceri care sunt finanţate sunt variate. De la promovarea produselor agricole şi agroalimentare pe pieţele internaţionale, măsuri dedicate micilor fermieri, pescuit, afaceri maritime, eficienţă energetică, transfer tehnologic sau incubatoare de afaceri până la susţinerea investiţiilor în competenţe profesionale, măsuri de optimizare a ofertelor de studii, consultanţă în afaceri, fonduri de capital de risc europene sau finanţări publice româneşti.
INACO semnalează cu ocazia lansării acestei a doua ediţii a Ghidului nevoia stringentă pentru mărirea intervalelor de timp care trebuie acordate companiilor pentru elaborarea planurilor de afaceri şi a proiectelor care solicită sprijin financiar. Este necesară mărirea perioadei de timp de la momentul lansării liniilor de finanţare şi a condiţiilor de eligibilitate până la termenele pentru depunere efectivă.
Timpul acordat firmelor pentru colectarea actelor, fundamentarea serioasă a proiectelor şi întocmirea planurilor de business este la fel de preţios ca şi finanţarea în sine.
Două luni sunt, de obicei, insuficiente. Extinderea apoi cu încă o lună nu ajută decât pe cei care s-au apucat de redactarea proiectelor în primele două luni. De multe ori finanţările se pierd din cauza acestor perioade strâmte, din cauza unor acte lipsă sau a unor experţi care nu au putut fi găsiţi la timp pentru depunerea proiectelor. Se cunoaşte birocraţia remanentă şi marea problemă a găsirii personalului calificat care există în România. De aceea, toate instituţiile româneşti şi factorii de decizie din ţară ar trebui să depună toate eforturile pentru mărirea perioadelor necesare pentru pregătirea şi depunerea dosarelor pentru finanţare.
INACO mai consideră necesară şi urgentarea deschiderii liniei de finanţare prin Programul de Internaţionalizare a Companiilor Româneşti pentru anul 2018, derulat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Ghidul de finanţare este un instrument extrem de important pentru companiile din România care doresc să se dezvolte, să îşi exporte produsele sau serviciile sau să se internaţionalizeze. INACO publică lunar Ghidul cu noile linii de finanţare care vor apărea pentru a veni în sprijinul firmelor interesate de a fi competitive pe piaţa internă şi în afara graniţelor ţării.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: