Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Ministerul Finanţelor împrumută 4 miliarde de lei de la populaţie

Finante Banci - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: ziuadecj.realitatea.net

Data adaugarii: 2018-06-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

                    


Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat recent, printr-un proiect de hotărâre, că se va putea împrumuta cu 4 miliarde de lei de la populaţie, prin reţeaua Poştei Române şi a instituţiilor de credit, informează Hotnews. Potrivit notei de fundamentare, „Principalele obiective urmărite prin aceste emisiuni sunt diversificarea bazei de investitori în titlurile de stat, crearea unui produs alternativ de economisire pentru populație și, nu în ultimul rând, creşterea culturii financiare a populației”. 
 
Potrivit proiectului de hotărâre pentru  modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1470/2007, procedura lansării emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română S.A. și instituțiilor de credit, presupune parcurgerea următoarelor etape:
,,- În cadrul programului indicativ de emisiuni de titluri de stat pentru anul următor se stabilește plafonul anual alocat emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei, ca procent din valoarea planului total de finanţare anunţat de Ministerul Finanţelor Publice pentru anul respectiv. 
-  Titlurile de stat destinate populaţiei sunt titluri de stat în formă dematerializată, emise de Ministerul Finanţelor Publice prin subscripţie publică; titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadenţă şi sunt netransferabile.
- Prospectul de emisiune se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de web a Ministerului Finanţelor Publice şi include condiţiile de derulare şi termenii specifici fiecărei emisiuni, caracteristicile principale ale titlurilor de stat şi alte elemente considerate relevante de către emitent.
- Referatul de aprobare a ordinului privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populaţiei poate cuprinde principalele elemente caracteristice ale emisiunilor, cum ar fi: suma anunţată, perioada de subscriere, maturitatea sau structura de maturităţi, plafonul alocat fiecărei emisiuni, nivelul de dobândă pentru fiecare maturitate propusă şi alte elemente considerate relevante de către emitent.
- Decontarea emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei se realizează prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română S.A.
și instituțiilor de credit. 
 - Responsabilitatea pentru sumele colectate de la investitorii persoane fizice şi transferate către Ministerul Finanţelor Publice în cadrul emisiunilor de titluri pentru populaţie și pentru plata serviciului datoriei  aferent acestor titluri către investitorii persoane fizice revine Companiei Naționale Poșta Română S.A., respectiv instituțiilor de credit, după caz.
- Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să plătească comisioane, cheltuieli legate de realizarea de activităţi de promovare a tranzacţiei, prin mijloace de comunicare mass-media, şi alte costuri aferente lansării emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice - Acţiuni generale, cap. 55.01 "Tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi", titlul 20 "Bunuri şi servicii", articol 20.24 "Comisioane şi alte costuri aferente împrumuturilor", alineat 20.24.02 "Comisioane şi alte costuri aferente împrumuturilor interne".
- Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare şi distribuţie, rambursare şi plată a dobânzilor, de înregistrare şi raportare prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului și instituțiilor de credit, se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice. Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare şi distribuţie, rambursare şi plată a dobânzilor, de înregistrare şi raportare prin intermediul subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română S.A. se aprobă prin ordin comun al ministrului finanţelor publice și al ministrului comunicațiilor și societății informaționale”.


 
 • Currently 4.20/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.2 din 5 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Adrian Popescu:
  Sa imprumuti cu bani munciti de tine un guvern care te fura ; asta da idiotenie .
  2018-06-08, 12:20:57 (adresa: 82.137.10.*)
 2. de obligatiunea:
  unde populatia va primi dobanda ,avand garantia statului
  2018-06-08, 13:00:09 (adresa: 79.112.181.*)
 3. de :
  decat la saltea in nesiguranta, mai bine la stat cu dobanda la scadenta ,dar in siguranta
  2018-06-08, 15:49:22 (adresa: 79.112.181.*)
 4. de alta intrebare!:
  cine garanteaza ca banii nu se vor deprecia pana la ”maturitarea” titlurilor de stat? banii de la ”saltea” pot fi folositi oricand. avand in vedere dezastrul guvernarii dragnea este mai sigura este economisirea in valuta sau depozite bancare in lei pe termen scurt.
  2018-06-08, 19:21:39 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

5 tu nu ai deloc ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: