Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fiscalitate

Vrei să dai cadouri salariaţilor pentru Ziua copilului? Iată cum se impozitează acestea

FiscalitateData adaugarii: 2017-05-29

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ziua Copilului, ce va fi sărbătorită joi, este una dintre ocaziile din an în care angajatorii au posibilitatea de a le oferi salariaţilor şi copiilor minori ai acestora stimulente neimpozabile, sub formă de cadouri, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou. În anumite limite, acestea nu sunt impozitate, firmele fiind astfel încurajate să acorde diverse facilităţi în această perioadă. 
1 iunie - Ziua Copilului va fi sărbătorită în România joi, iar cu această ocazie salariaţii se vor bucura de timp liber, indiferent dacă sunt sau nu părinţi, arată avocatnet.ro. 
În acelaşi timp, angajatorii pot acorda salariaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, cadouri în bani, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou, în această perioadă. De altfel, tratamentul fiscal al cadourilor şi tichetelor cadou acordate salariaţilor cu anumite ocazii a fost modificat considerabil, astfel că firmele sunt încurajate acum să îşi stimuleze angajaţii în mai multe momente pe parcursul unui an calendaristic, inclusiv de 1 iunie. 
Mai precis, în momentul de faţă, cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 lei.
Prin urmare, atât timp cât sunt acordate cu ocazia situaţiilor amintite anterior, tichetele cadou nu mai sunt considerate venituri salariale şi nu mai sunt impozitate cu 16%. În plus, acestea nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale dacă sunt prevăzute prin contractul de muncă şi sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate.
Cum data de 1 iunie, atunci când se sărbătoreşte Ziua Copilului, se apropie, angajatorii pot acorda cadouri în această perioadă atât salariaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora. Astfel, un angajat cu un copil minor, de exemplu, poate primi în această perioadă stimulente neimpozabile de până la 300 de lei: 150 de lei pentru el şi 150 de lei pentru copilul său.
Totodată, tratamentul fiscal este acelaşi şi pentru angajaţii fără copii sau cu copii majori, astfel că şi aceştia pot primi din partea angajatorului suma de 150 lei, sub formă de bani, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou, fără a suporta impozite pentru aceasta.
În plus, angajatorii trebuie să mai ştie că aceste cheltuieli cu cadourile în bani şi în natură sunt scăzute la calculul impozitului pe profit, cu condiţia ca sumele aferente să se încadreze în limita de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului. Practic, firmele sunt avantajate să acorde astfel de stimulente salariaţilor, din cel puţin două motive:
sumele respective sunt neimpozabile pentru salariaţi, în limita a 150 de lei pentru fiecare angajat şi copil minor al acestuia (după cum am arătat mai sus);
angajatorul recunoaşte o cheltuială care se scade din veniturile obţinute, rezultând astfel un impozit pe profit mai mic datorat la bugetul de stat.
Important! Dacă sunt acordate cu alte ocazii decât cele prevăzute în Codul fiscal şi enumerate anterior, stimulentele se iau în calcul la stabilirea impozitului pe venituri din salarii, prin impozitarea în cotă de 16%.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic