Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

ADR Centru anunță semnarea unui nou contract de finanțare pentru reabilitarea drumurilor județene din Brașov

Fonduri EuropeneData adaugarii: 2017-10-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Este vorba de drumul care pornește din DN1 în comuna Șinca și continuă până dincolo de orașul Victoria, la limita cu județul Sibiu. Cunoscut sub denumirea de 'Drumul de sub munte' este vorba, de fapt, de patru drumuri județene, care fac legătura între 13 localități, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul drum național. Valoarea totală a proiectului depus spre finanțare în cadrul POR 2014-2020 este de 146.864.245,94 lei, din care 141.522.749,92 lei este suma eligibilă spre finanțare din fonduri europene și bugetul de stat, diferența fiind contribuția beneficiarului. Contractul de finanțare pentru proiectul brașovean de reabilitare a peste 49 kilometri de drumuri județene, a fost semnat de către Președintele CJ Brașov, domnul Adrian Ioan Veștea și domnul Dan Popa, Director Direcția OI POR din cadrul ADR Centru.

În vederea îmbunătățirii mobilității rutiere interregionale, UAT (Unitatea Administrativ Teritorială) Județul Brașov, prin Consiliul Județean, în parteneriat cu UAT reprezentând comunele Lisa, Ucea, Drăguș, Sâmbăta de Sus, Șinca, Recea, Hârseni, Viștea și Orașul Victoria, au propus, pe Lista proiectelor prioritare din Regiunea Centru, cu finanțare prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 — care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv Prioritatea de investiții 6.1 — 'Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T', modernizarea acestor sectoare de drum. Documentația tehnico-economică, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul 'Modernizare drum interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P — format din DJ 104A, km 0+000 — 45+000, DJ 105C km 6+300 — 3+800, DJ 105P 0+000 — 3+800' indică faptul că suma obținută din fonduri europene este de aproape 123 milioane de lei, respectiv peste 26,5 milioane euro, așa cum a anunțat MDRAPFE săptămâna trecută.

Durata derulării întregii investiții este estimată la ceva mai mult de șase ani, până în 30.
09.2021, ținând cont că primele activități în acest proiect au început în vara anului 2015.

Cererea de finanțare pentru proiectul 'Modernizare drum interjudețean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P — format din DJ104 A, km 0+000-45+000, DJ105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800', scrisă și depusă la ADR Centru de către echipa de specialiști ai Consiliului Județean Brașov, a fost admisă, după verificarea conformității administrative și a eligibilității, fiind evaluată inclusiv din punct de vedere tehnic și financiar, dar și procedural în timpul etapei de precontractare.

Astfel, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, județul Brașov urmează să acceseze fonduri europene cu care va fi modernizat un drum interjudețean ce facilitează legătura între Brașov și Sibiu. Având o lungime totală de 49,04 km, această arteră, formată din trei porțiuni de drumuri județene (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), străbate localitățile Șinca-Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria, Ucea de Sus și va reprezenta o poartă de acces mai simplă către Stațiunea Climaterică Sâmbăta și către întreaga porțiune a munților Făgăraș de pe suprafața județului Brașov. Proiectul are ca obiectiv principal creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane și presupune și construcția de trotuare și amplasarea de stații de transport public în localitățile traversate de drumul modernizat.

'Odată cu dezvoltarea infrastructurii, considerăm că în zonă vor fi atrași investitori, dar și mult mai mulți turiști, având în vederea frumusețile locului. Am pregătit și o cerere finanțare pentru modernizarea drumului județean care face legătura între Brașov și Covasna. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 34 de milioane de euro. Conducerea Consiliului Județean Brașov este hotărâtă să finalizeze proiectele de investiții în infrastructură, așa cum sunt drumurile pe care le-am menționat și Aeroportul Brașov-Ghimbav. Dovedim astfel că munca foarte serioasă duce la primirea finanțărilor europene', a spus domnul Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, după momentul semnării noului contract de finanțare.

'Dăm astăzi startul unui proiect foarte important, ce va deschide noi perspective și va crea noi oportunități pentru numeroși locuitori din comunitățile aflate în această zonă mai puțin tranzitată a județului Brașov. Fie că e vorba de dezvoltarea turismului și a activităților economice, în general, sau doar de economiile făcute cu transportul, sunt sigur că efectele benefice ale acestei investiții se vor face resimțite rapid pentru locuitorii de aici și nu doar pentru ei. Parteneriatul Consiliului Județean cu administrațiile locale a demonstrat încă o dată că împreună se pot face lucruri importante și se atrag fonduri europene pentru investiții majore în infrastructura județului Brașov, în perioada de programare 2014-2020' a spus, despre acest proiect, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto