Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

Cum se vor efectua achiziţiile cu finanţare europeană, norvegiană sau elveţiană

Fonduri Europene


Sursa foto: Teamnet International

Data adaugarii: 2017-12-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
În M.Of. nr. 933 din data de 27 noiembrie 2017 a fost publicat Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene şi preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice nr. 890/6712/2017 privind aprobarea modului de efectuare a achiziţiilor în cadrul proiectelor cu finanţare europeană implementate în parteneriat (“Ordinul”).

Ordinul reglementează modul de efectuare a achiziţiilor în cadrul proiectelor cu finanţare europeană implementate în parteneriat. Domeniul de aplicare Ordinul se aplică beneficiarilor/partenerilor din cadrul proiectelor cu finanţare europeană implementate în parteneriat, pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări aferente: - Programelor finanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii 2014-2020, respectiv Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de coeziune, Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime; - Programelor finanţate din mecanismele financiare ale Spaţiului Economic European şi norvegian; - Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse - Obiectivul 1 al Ariei de concentrare 4 - “Îmbunătăţirea mediului înconjurător”. Ordinul nu se aplică autorităţilor cu competenţe în gestionarea fondurilor europene pentru programele aferente obiectivului “Cooperare teritorială europeană”, pentru Programul naţional de dezvoltare rurală 2014-2020 şi pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Proiecte implementate în parteneriat între entităţi publice şi private Parteneriatul constituit din una sau mai multe autorităţi contractante şi una sau mai multe entităţi juridice fără calitatea de autoritate contractantă este considerat autoritate contractantă în baza art. 4 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice (”Legea nr. 98/2016”).
Acest parteneriat trebuie să achiziţioneze produse, servicii sau lucrări în cadrul proiectului cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016. Ordinul prevede următoarele modalităţi de organizare a procesului/proceselor de achiziţie în cadrul parteneriatului, în funcţie de care se determină şi modalitatea de elaborare a programului achiziţiilor publice:  - fiecare dintre membrii parteneriatului va derula achiziţiile publice aferente activităţilor pentru care este responsabil în cadrul proiectului/contractului de finanţare; programul achiziţiilor publice va fi elaborat în acest caz de către liderul de parteneriat prin centralizarea achiziţiilor publice aferente fiecăruia dintre membrii parteneriatului; - liderul de parteneriat sau unul dintre membrii parteneriatului, autoritate contractantă sau entitate juridică fără calitatea de autoritate contractantă, va derula toate achiziţiile publice din cadrul proiectului/contractului de finanţare; programul achiziţiilor publice va fi elaborat în acest caz de către partenerul care va derula toate achiziţiile publice din cadrul proiectului, respectiv liderul sau unul dintre membrii parteneriatului. Parteneriatul are obligaţia ca, la alegerea modalităţii în care se va derula procesul de atribuire a contractului de achiziţie publică, să se raporteze la modul de calcul al valorii estimate a achiziţiei, astfel cum este acesta reglementat la art. 9-25 din Legea nr. 98/2016.  În plus, Ordinul cuprinde şi prevederi speciale aplicabile achiziţiilor publice de servicii sociale şi alte servicii specifice.
 
Proiecte implementate în parteneriat de entităţi juridice fără calitatea de autoritate contractantă
 
Parteneriatul constituit din două sau mai multe entităţi juridice fără calitatea de autoritate contractantă, va respecta, pentru atribuirea contractelor de achiziţie: 
- prevederile Legii nr. 98/2016 în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 6 din Legea nr. 98/2016 pentru atribuirea de către o entitate juridică fără calitate de autoritate contractantă a unui contract de lucrări/servicii;
- prevederile Ordinului ministrului fondurilor europene nr. 1.284/2016 privind aprobarea Procedurii competitive aplicabile solicitanţilor/beneficiarilor privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări finanţate din fonduri europene, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 6 din Legea nr. 98/2016.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
  Oficial: România, o ţară de minicontabili

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

  Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
  Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

  treci la categoria asistati. ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate