Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

Lansare regionala a apelului de proiecte din cadrul POR 2014-2020, destinat gestionarii inteligente si eficiente a energiei utilizate pentru iluminat public

Fonduri Europene


Sursa foto: estetiquestudio.com

Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Aproape 40 de reprezentanti ai administratiei publice locale si consultanti din Regiunea Centru au participat azi la sesiunea de informare organizata de ADR Centru, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, pentru lansarea regionala a apelului de proiecte pe Prioritatii de Investitii 3.1 - Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea C – Iluminat public, a Programului Operational Regional 2014-2020.

Apelul dedicat investitiilor pentru imbunatatirea eficientei energetice a lansat la nivel national odata cu publicarea Ghidului specific pentru apelul de proiecte POR/2018/3/3.1/C/1/7 REGIUNI, aferent Prioritatii de Investitii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor”, Operatiunea C – Iluminat public, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. In vederea maximizarii numarului de proiecte depuse spre finantare pe acest obiectiv specific al programului REGIO 2014-2020, dar si pentru imbunatatirea gradului de cunoastere si clarificare a aspectelor specifice din cadrul Ghidului Solicitantului, a fost organizata aceasta sesiune de lansare si informare. In cadrul intalnirii au fost prezentate conditiile de finantare aplicabile in cadrul apelului, aspecte generale privind utilizarea aplicatiei MySMIS, precum si noile reguli de identitate vizuala, valabile incepand cu luna februarie 2018, pentru toate proiectele care utilizeaza resurse nerambursabile din cadrul POR 2014-2020.
De asemenea, participantii au discutat cu reprezentantii ADR Centru despre aspecte punctuale din cadrul proiectelor care vor viza imbunatatirea modului in care poate fi utilizata energia pentru iluminat public, fiind acordate raspunsuri la intrebarile formulate de cei prezenti pe temele mentionate.

In cadrul acestui apel de proiecte solicitanti eligibili pot fi doar unitatile administrativ teritoriale din mediul urban, definite conform Legii nr. 215/2001 - Legea administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Cererile de finantare pot fi depuse in perioada 18 februarie – 18 august 2018, iar valoarea finantarii nerambursabile trebuie sa se incadreze intre 100.000 si 5 milioane euro, la un curs prestabilit de 4,652 lei/euro. Alocarea regionala totala pentru acest apel de proiecte este de 11,92 milioane euro, din care 10,14 milioane euro reprezinta sursa externa din cadrul FEDR. Activitatile care pot fi finantate in cadrul acestui apel de proiecte includ in mod obligatoriu achizitionarea si instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public, precum si montarea/inlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrica, in vederea utilizarii unor corpuri de iluminat LED cu eficienta energetica ridicata, durata mare de viata si asigurarea confortului corespunzator. Pot sa fie finantate activitati de creare, extindere, reintregire, reabilitare si modernizare sisteme de iluminat public urban, inclusiv utilizarea surselor regenerabile de energie, reabilitarea instalatiilor electrice – stalpi, retele etc.

 
 • Currently 3.50/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.5 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Sa ne fereasca D-zeu de asa-zisele mariri salarial ...
  Un sindicat din educatie anunta ca va picheta Ministerul Muncii, miercuri si joi, dupa ce revolutia fiscala a afectat veniturile din invataman

  ceva din cota ue de la unguri? ...
  Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

  hochei- -:RUSIA -sua:- -4 - 0 ...
  Anunţ de participare

  dar nimic despre genocidul padurilor facut de firm ...
  USR Caras-Severin: Ne opunem ferm intenţiei Romsilva de a impune un Plan de management care prevede scăderea suprafeţei strict protejată a Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraş

  haine de proasta calitate. ...
  Retailerul H&M inchide sute de magazine şi încearcă redresarea, după ce profiturile brandului de haine au scăzut

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj