Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

Creative START - un nou proiect european

Fonduri Europene - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: brit.co

Data adaugarii: 2018-02-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2021 proiectul Creative START, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical (BNS). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din regiunea Nord-Vest.

Obiectiv

Potrivit CNIPMMR, proiectul ,,Creative START” îşi propune să sprijine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale a 600 de persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.
Un alt obiectiv al proiectului este de a augmenta gradul de informare şi de conştientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opţiune de carieră pentru fiecare.
De asemenea, ,,Creative START” doreşte încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 75 de start-up-uri din domeniul industriilor creative şi prin înfiinţarea unui hub al cărui principal obiectiv îl reprezintă sprijinirea persoanelor care doresc să demareze o activitate pe cont propriu. Creşterea ocupării la nivelul regiunii Nord-Vest prin crearea a 150 de locuri de muncă în întreprinderile nou înfiinţate reprezintă un alt scop al proiectului implementat de CNIPMMR.
Totodată, ,,Creative START” îşi propune să promoveze inovarea socială prin stimularea viitorilor antreprenori să angajeze persoane din grupuri vulnerabile; prin crearea de parteneriate la nivelul regiunii Nord-Vest care vor implica stakeholderii relevanţi pentru promovarea antreprenoriatului; prin organizarea “Zilei porţilor deschise” de către 50 dintre întreprinderile finanţate şi prin implicarea activă a mai multor antreprenori de succes în cadrul activităţilor proiectului (în special în cadrul activităţilor de mentorat).
 
Activităţi

În ceea ce priveşte activităţile previzionate ale proiectului, acestea sunt următoarele:
- activităţi specifice managementului de proiect;
- implementarea unui program de formare în domeniul competenţelor antreprenoriale pentru 600 de persoane şi organizarea unui concurs de planuri de afaceri;
- dezvoltarea şi implementarea unui program integrat de asistenţă, mentorat şi monitorizare;
- monitorizarea funcţionarii şi dezvoltării afacerilor finanţate în perioada de sustenabilitate;

Indicatori

Indicatorii asumaţi pentru implementarea proiectului sunt: IMM-uri create şi funcţionale după terminarea sprijinului: 75; locuri de muncă create şi existente urmare a sprijnului primit de şomeri inactivi/ persoane angajate de 6 luni după terminarea sprijinului:150; persoane care beneficiază de sprijin: 600, din care: angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă: 300; şomeri şi inactivi: 300.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pt 27 % dintre contribuabili ANAF le aminteste ,d ...
  ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

  cu bicicleta, decat electrice ...
  Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

  a iesit la iveala, opozitia ...
  Ecaterina Andronescu: Acesta este cel mai slab guvern al PSD

  mort pt cel rau,viu pt d zeu ...
  Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

  Varianta pe cărbuni nu este . Faceti si voi elect ...
  Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: