Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

Creative START - un nou proiect european

Fonduri Europene - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: brit.co

Data adaugarii: 2018-02-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2021 proiectul Creative START, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical (BNS). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din regiunea Nord-Vest.

Obiectiv

Potrivit CNIPMMR, proiectul ,,Creative START” îşi propune să sprijine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale a 600 de persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.
Un alt obiectiv al proiectului este de a augmenta gradul de informare şi de conştientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opţiune de carieră pentru fiecare.
De asemenea, ,,Creative START” doreşte încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 75 de start-up-uri din domeniul industriilor creative şi prin înfiinţarea unui hub al cărui principal obiectiv îl reprezintă sprijinirea persoanelor care doresc să demareze o activitate pe cont propriu. Creşterea ocupării la nivelul regiunii Nord-Vest prin crearea a 150 de locuri de muncă în întreprinderile nou înfiinţate reprezintă un alt scop al proiectului implementat de CNIPMMR.
Totodată, ,,Creative START” îşi propune să promoveze inovarea socială prin stimularea viitorilor antreprenori să angajeze persoane din grupuri vulnerabile; prin crearea de parteneriate la nivelul regiunii Nord-Vest care vor implica stakeholderii relevanţi pentru promovarea antreprenoriatului; prin organizarea “Zilei porţilor deschise” de către 50 dintre întreprinderile finanţate şi prin implicarea activă a mai multor antreprenori de succes în cadrul activităţilor proiectului (în special în cadrul activităţilor de mentorat).
 
Activităţi

În ceea ce priveşte activităţile previzionate ale proiectului, acestea sunt următoarele:
- activităţi specifice managementului de proiect;
- implementarea unui program de formare în domeniul competenţelor antreprenoriale pentru 600 de persoane şi organizarea unui concurs de planuri de afaceri;
- dezvoltarea şi implementarea unui program integrat de asistenţă, mentorat şi monitorizare;
- monitorizarea funcţionarii şi dezvoltării afacerilor finanţate în perioada de sustenabilitate;

Indicatori

Indicatorii asumaţi pentru implementarea proiectului sunt: IMM-uri create şi funcţionale după terminarea sprijinului: 75; locuri de muncă create şi existente urmare a sprijnului primit de şomeri inactivi/ persoane angajate de 6 luni după terminarea sprijinului:150; persoane care beneficiază de sprijin: 600, din care: angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă: 300; şomeri şi inactivi: 300.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  RIO de JA.NEIRO. RIO-România, JA-Jar, NEIRO-Ordin ...
  Brazilia: Armata va prelua controlul securităţii în Rio de Janeiro

  da,dar daca ai scanat din greseala un produs de do ...
  Carrefour extinde serviciul "Casa ta - Self Service"

  In numele parlamentului romaniei unde am o partici ...
  Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere Comisiei Europene să activeze Articolului 7 în cazul României dacă vor continua atacurile asupra justiției

  Cine din Romania nu doreste pace sociala ,dreptat ...
  Presedintele Asociatiei Autism Europa a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca premierul Viorica Dancila a folosit termenul “autist” in mod jignitor

  Biroul de presa al Fundatiei Judetene pentru Tin ...
  FNT raspunde acuzatiilor aduse

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: