Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Fonduri Europene

Programul Start-Up Nation, blocat de fondul de Contragarantare

Fonduri Europene - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-02-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Potrivit Startupcafe.ro, antreprenorii din programul Start-Up Nation care au făcut angajări şi au închiriat spaţii, dar care au dosarele pe creditele-punte încă blocate la Fondul Român de Contragarantare, consumă bani din proiect fără să poată începe producţia în afacere. 

„Fiind vineri, este ziua de raportare a progresului înregistrat de reprezentanţii Fondului de Contragarantare şi ai Fondului de Garantare, în acordarea avizului referitor la dosare, îl aştept astăzi. Voi verifica în fiecare săptămână progresul şi sunt foarte atent pe ideea şi pe promisiunile făcute de domeniile lor că vom putea să finalizăm până în aprilie ce este astăzi”, a declarat vineri, 9 februarie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, in cadrul reuniunii Comitetului consultativ pentru dezvoltarea IMM-urilor.
 „Aceasta este o opţiune care este şi a antreprenorului. E o problemă de dobândă şi dacă vreau să împrumut banii cu comision de 3% în loc de 2% pot renunţa la contragarantare. Sunt şi cazuri în care antreprenorii, pentru a nu dura atât de mult, îşi fac un calcul cât sunt costurile de finanţare, care este finanţarea, care va fi profitul, îşi dau seama că este suportabil şi fac lucrul acesta. O finanţare costă” - a  mai explicat ministrul Oprea.

Mecanismul de contragarantare

Acordarea de garanţii contragarantate de către FRC antreprenorilor din Programul Start-Up Nation reprezintă o opţiune care poate fi accesată de societăţile admise în primul an de derulare al acestuia. Practic, mecanismul garantare-contragarantare determină reducerea riscului instituţiei de credit şi reducerea costului total al finanţării, prin reducerea comisionului de garantare pentru creditul-punte de la 3,8%, nivel obligatoriu potrivit normelor europene, la maximum 2,48%.
Prin urmare, contragarantarea reprezintă o facilitate care poate fi accesată pe baza opţiunii beneficiarilor, prin intermediul instituţiei bancare la care se solicită creditul-punte.

Cesionarea

În ceea ce priveşte cesionarea proiectelor pe OLX, ministrul Oprea a declarat că cesiunea părţilor sociale este legală. „Cesiunea părţilor sociale este legală, proprietatea este sfântă prin Constituţie. Discutăm acum dacă sunt anumite obligaţii pe care le are orice aplicant al startup-ului - dacă cesionăm părţile sociale, noul întreprinzător preia obligaţiile. Start-Up Nation nu este neapărat despre antreprenori, ci despre spiritul antreprenorial. În momentul în care cineva preia o idee de afacere şi duce mai departe spiritul antreprenorial în condiţiile de eligibilitate şi cu obligaţiile care reies din startup, atunci totul este în regulă” - a spus Oprea.
Pe de altă parte, aceasta a recomandat oamenilor să nu cumpere proiectele Start-Up Nation deja finanţate: „Nu, sub nicio formă nu aş recomanda oamenilor să cumpere proiecte Start-Up Nation deja finanţate, pentru că este o idee de afacere generată de cineva care ştie ce-şi doreşte. Dacă eu cumpăr o afacere, nu mi se potriveşte mie, nu este pe dorinţele mele, pe imaginaţia mea, pe potenţialul meu ca antreprenor”, a completat el.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Da, jermania poate vinde rumaniei pe bani grei fia ...
  Cea de-a doua zi de participare a ministrului Mihai Fifor la Conferinţa de securitate de la München

  Tribul Videle din neamul Teleorman ...
  Intensificarea relațiilor economice și comerciale româno-libiene, pe agenda de lucru a ministrului Stefan Radu Oprea

  Saracele elea care au născut nu mai are ce face d ...
  Protest al mamelor in Piata Victoriei: Cateva zeci de femei protesteaza impotriva posibilei scaderi a indemnizatiei de crestere a copilului

  ar fi de relatie buna, ca Germania sa doneze Roman ...
  Cea de-a doua zi de participare a ministrului Mihai Fifor la Conferinţa de securitate de la München

  asta, din ce trib face parete? ...
  Intensificarea relațiilor economice și comerciale româno-libiene, pe agenda de lucru a ministrului Stefan Radu Oprea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: