Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Cât de mult se protejează băncile împotriva atacurilor cibernetice

IT&C - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Pentru că sunt afectate de atacuri atât la nivelul propriei infrastructuri, cât şi împotriva clienţilor, băncile de retail cheltuiesc de trei ori mai mult pe securitatea IT comparativ cu instituţii din alte domenii
Cu toate acestea, băncile nu sunt foarte îngrijorate de ameninţări ca pierderile financiare cauzate de atacuri asupra ATM-urilor, deşi sunt foarte vulnerabile la atacuri de această natură

Un studiu realizat de Kaspersky Lab şi B2B International arată că băncile cheltuiesc pe securitatea  IT de trei ori mai mult decât organizaţiile din alte domenii, nefiind însă foarte preocupate de pierderile financiare cauzate de atacuri asupra ATM-urilor, deşi sunt foarte vulnerabile la atacuri de această natură. 
Conform cercetării Financial Institutions Security Risks, pentru că sunt afectate de atacuri atât la nivelul propriei infrastructuri, cât şi împotriva clienţilor, băncile de retail cheltuiesc de trei ori mai mult pe securitatea IT comparativ cu instituţii din alte domenii, comparabile ca mărime. În plus, 64% dintre bănci spun că vor aloca fonduri pentru îmbunătăţirea securităţii IT, indiferent de rentabilitatea investiţiei, pentru a respecta cerinţele autorităţilor de reglementare, ale top managementului şi chiar ale clienţilor. 

Atacuri de tip social engineering asupra conturilor bancare

Riscurile legate de mobile banking sunt evidenţiate în raport ca o tendinţă care poate expune băncile la noi ameninţări cibernetice. 42% dintre bănci preconizează că marea majoritate a clienţilor vor folosi servicii de mobile banking în următorii trei ani, dar admit că utilizatorii sunt prea puţin grijulii în ceea ce priveşte comportamentul online. Majoritatea băncilor participante la studiu admit că se încearcă frecvent tehnici de phishing împotriva clienţilor lor, iar 70% dintre bănci raportează fraude care conduc la pierderi financiare, ca urmare a acestor tentative. 
Creşterea numărului de atacuri de phishing şi de social engineering asupra clienţilor a determinat băncile să-şi reevalueze eforturile de securitate în acest domeniu. 61% dintre respondenţi văd îmbunătăţirea securităţii aplicaţiilor şi a site-urilor pe care clienţii lor le folosesc ca pe una dintre principalele priorităţi de securitate, urmaţi îndeaproape de cei care menţionează implementarea unui proces mai complex de autentificare şi de verificarea datelor de logare (o prioritate-cheie pentru 52%).
Deşi sunt vulnerabile la trucurile de phishing şi la arsenalul care le vizează clienţii, băncile sunt în continuare mai îngrijorate de un alt „vechi duşman”, atacurile cu ţintă precisă. Într-adevăr, au motive de îngrijorare: metodele atacurilor cu ţintă precisă devin din ce în ce mai răspândite, platformele care oferă servicii de malware fiind folosite pentru a ataca organizaţiile financiare. 

Atacuri cu ţintă precisă

Experienţa pe care o avem cu incidente reale ne arată că investiţiile de securitate în industria financiară merită în cele mai multe cazuri, instituţiile financiare raportând semnificativ mai puţine incidente de securitate decât companiile de aceeaşi dimensiune din alte industrii - cu excepţia atacurilor cu ţintă precisă şi a malware-ului. Detecţia activităţilor neobişnuite, potenţial dăunătoare, care îmbină instrumentele legitime cu malware-ul „invizibil”, necesită atât soluţii avansate împotriva atacurilor cu ţintă precisă, cât şi vaste informaţii de securitate. Cu toate acestea, 59% dintre firme nu folosesc încă informaţii despre ameninţări, din surse terţe.
 Tipuri de evenimente de securitate: Malware-ul şi atacurile cu ţintă precisă sunt singurele incidente pe care organizaţiile bancare le-au întâlnit mai mult decât companiile de dimensiuni similare din alte industrii. 

Protecţia ATM-urilor: Nivel scăzut de îngrijorare, vulnerabilitate ridicată

Băncile nu sunt foarte îngrijorate de ameninţări ca pierderile financiare cauzate de atacuri asupra ATM-urilor, deşi sunt foarte vulnerabile la atacuri de această natură. Doar 19% dintre bănci sunt îngrijorate de atacurile asupra ATM-urilor, în ciuda creşterii nivelului de malware care ţinteşte această parte a infrastructurii băncilor (în 2016, analiza ameninţărilor raportate arată o creştere cu  20 % a malware-ului la ATM comparativ cu 2015).
„Combaterea ameninţărilor aflate în continuă schimbare şi care le vizează atât propria infrastructură IT, cât şi conturile clienţilor, este o provocare zilnică pentru instituţiile financiare”, spune Veniamin Levtsov, Vice President, Enterprise Business la Kaspersky Lab. „Pentru a răspunde eficient la această stare de fapt, astfel încât să protejeze toate punctele vulnerabile, trebuie ca industria serviciilor financiare să aibă câteva componente-cheie: să construiască o protecţie puternică şi integrată împotriva atacurilor cu ţintă precisă, să adopte securitatea antifraudă multi-channel şi să obţină informaţii utile privind evoluţia ameninţărilor”.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ITALIA 12 HRISTOS 12; I.T.ALIA. I.T.-Ilie Tișbitu ...
  Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

  weber a ajuns un manipulat ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  19-08-2018. 1+9+8+2+1-8=13 ALLAH; 20+1+8-8=21 MAHO ...
  Un al doilea seism puternic, duminică, în largul coastelor insulei indoneziene Lombok

  NEA EXPLICAT : LAPTELE DE BIVOLIŢĂ E NEGRU ... ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  chichirau si gotiu la troaca ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: