Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

ANCOM organizează examene pentru certificatele de radioamator şi operator radio

IT&CData adaugarii: 2017-03-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate şi o fotografie color tip paşaport. Suplimentar, pentru obţinerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale (clasele 5-8) 

 Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin direcţiile sale regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, organizează, în perioada 4 aprilie - 31 mai 2017, sesiuni de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

Certificatul de radioamator

Examenele pentru obţinerea certificatelor de radioamator vor avea loc în data de 8 aprilie 2017 la Cluj, 21 aprilie 2017 la Iaşi, 26 aprilie 2017 la Timişoara şi 25-26 aprilie 2017 la Bucureşti. Mai multe detalii referitoare la examenele organizate în vederea obţinerii certificatelor de radioamator, precum şi alte informaţii cu privire la regulament, lista de subiecte, regulamente internaţionale, formulare şi sancţiuni, sunt de asemenea accesibile pe pagina de Internet a ANCOM.
Radioamatorismul este practicat în principal ca activitate de agrement, dar există şi competiţii organizate la nivel local şi internaţional. În plus, radioamatorismul oferă posibilitatea dezvoltării aptitudinilor de utilizare a staţiilor de radiocomunicaţii, cunoaşterii aprofundate a fenomenului de propagare radio în diferite benzi de frecvenţe, realizării şi testării de aparatură de radiocomunicaţii. Radioamatorii pot contribui uneori, alături de instituţiile publice de resort, la asigurarea comunicaţiilor în situaţii de urgenţă.
În România există în prezent 3.
649 radioamatori autorizaţi de către ANCOM.

Certificatul de operator radio

Sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în perioada  4 - 5 aprilie 2017 la Bucureşti, 5 mai 2017 la Iaşi, 10 - 11 mai 2017 la Timişoara şi 31 mai 2017 la Cluj. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Internet a ANCOM dedicată personalului operator al staţiilor de radiocomunicaţii.
Pentru a putea utiliza o staţie de radiocomunicaţii, angajaţii companiilor care deţin sau operează reţele de radiocomunicaţii mobile terestre trebuie să deţină un certificat de operator radio. De obicei, aceste companii activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc.
În România au fost emise şi sunt valabile în prezent 8.331 certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.

Documente necesare

Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate şi o fotografie color tip paşaport. Suplimentar, pentru obţinerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale (clasele 5-8).
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai frig ca anu asta, ca anu trecut si ca de cand ...
  Atmosfera apasatoare la Taormina: Donald Trump sfideaza G7 in chestiunea schimbarilor de clima pe Terra

  islamistii nu au teritorii. teritoriile trebuie cu ...
  Mesaj pe o rachetă destinată jihadiştilor din Statul Islamic: Love From Manchester

  simulare sau chilotzareala?! ...
  SURSE: Relatia Dragnea - Grindeanu, faza pe amenintari

  un nato puternic slabeste rusia. ...
  Summitul NATO: Donald Trump le-a cerut, pe un ton dur, aliaţilor europeni să contribuie mai mult la propria lor apărare

  Credeam ca militianul vrea sa- l intrebe pe Junke ...
  Dragnea: O să-i cer explicaţii lui Juncker de ce CE are o atitudine critică la adresa României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Actualitate