Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Magazinele online fac un ghid de bune practici

IT&CData adaugarii: 2017-03-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Magazinele, autorităţile şi asociaţiile pentru protecţia consumatorilor vor programe de informare şi educare a consumatorilor
ARMO pregăteşte lansarea unui Trustmark european pentru magazinele membre
Anul trecut, valoarea comerţului online în România a fost de peste 2 miliarde de euro, în creştere cu 45% faţă de anul anterior

Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Asociaţia Pro Consumatori (APC) şi Centrul European al Consumatorilor România (ECC) va elabora o versiune optimizată a ghidului de bune practici pentru magazinele online care să creeze un standard pentru serviciile oferite de operatorii economici cu profil e-commerce clienţilor şi, implicit, să sporească încrederea clienţilor în comerţul electronic. Anunţul a fost făcut în cadrul unei mese rotunde organizate de ARMO în parteneriat cu APC şi ECC pe tema drepturilor consumatorilor în mediul online, cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor. Dezbaterea este prima de acest fel şi a reunit la masa discuţiilor reprezentanţi din partea autorităţilor (Paul Anghel, director general ANPC), ai organizaţiilor pentru protecţia drepturilor consumatorilor (Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori şi Irina Chiriţoiu, director ECC Romania), dar şi ai magazinelor (Marian Alecsiu, CEO F64, Nicoleta Iancu, Customer Care Manager eMAG, Eugen Răşoiu, CEO Borealy.ro) şi integratorul de plăţi online PayU(Marius Costin, Country Manager PayU România). 
„Anul trecut, valoarea comerţului online în România a fost de peste 2 miliarde de euro, în creştere cu 45% faţă de anul anterior. Deşi am avut cea mai importantă creştere în e-commerce din Uniunea Europeană, după indicele DESI suntem în continuare pe ultimul loc în UE. Tendinţa e clară - tot mai mulţi consumatori se îndreaptă către canalul online. Următorul pas e să accelerăm evoluţia acestui canal, ajutând magazinele să crească încrederea clienţilor, o dată prin respectarea normelor europene, cât şi prin respectarea unui cod de bune practici la nivelul industriei”, a declarat Florinel Chiş, directorul general ARMO. 

Ghidul şi certificatul Trustmark vor creşte încrederea magazinelor româneşti pe piaţa unică europeană

El a mai adăugat că ARMO va introduce un program de certificare de tip Marcă de Încredere (Trustmark) care să garanteze la nivel european nivelul serviciilor oferite de magazinele româneşti. „Ghidul de bune practici împreună cu certificatul Trustmark vor creşte încrederea şi vizibilitatea magazinelor româneşti la nivel local, dar şi pe piaţa unică europeană”, a mai adăugat Florinel Chiş.
La rândul său, Irina Chiriţoiu, director ECC România, a menţionat: „Atunci când privim Piaţa Unică Digitală a UE nu trebuie să o facem unidirecţional. Aceasta oferă într-adevăr consumatorilor multe beneficii şi o protecţie sporită, dar, în acelaşi timp, creează şi pentru comercianţi un cadru legal unitar care le dă posibilitatea să-şi diversifice oferta şi să vândă oriunde în UE.
Este o situaţie în care ambele părţi câştigă. De aceea este bine că există un dialog între părţile interesate de pe piaţă pentru a identifica modalităţile prin care consumatorii să dobândească mai multă încredere în mediul online”.
La nivel european există un sistem de soluţionare alternativă a litigiilor (SAL), realizat de Comisia Europeană şi care oferă sprijin consumatorilor în soluţionarea problemelor legate de un produs sau serviciu pe care l-au achiziţionat. România va adera la SAL de anul acesta. 

Magazinele au nevoie de suportul autorităţilor în educarea clienţilor

De partea cealaltă, magazinele îşi doresc suportul autorităţilor în educarea clienţilor. „Informarea şi educarea clienţilor cad în responsabilitatea statului, operatorilor economici şi a societăţii civile. Există programe diverse de educare, însă niciunul nu are tracţiune suficientă pentru a genera un comportament. Ne dorim să existe o balanţă corectă între drepturi şi obligaţii atât pentru comercianţi, cât şi pentru consumatori. Totodată, suntem de acord că rezolvarea alternativă asigură o soluţionare mai rapidă şi mai constructivă a situaţiilor litigioase, ajutând industria şi degrevând ANPC”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU România.
Printre magazinele membre ARMO se numără: AVStore, F64, Elefant, FashionUp, Bestkids, evoMAG, SevenSins.ro, eMAG, PC Garage, Fungift, Animax.

Despre ARMO

Lansată în 2010, Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) reprezintă magazinele online din România şi susţine interesele membrilor săi. ARMO a elaborat Codul de Bune Practici ale Magazinelor Online şi un program de atestare a magazinelor online din România, în conformitate cu acest Cod de Bune Practici.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai sim ...
  Ce sa faci dacă urmează să te muți din provincie în Capitală pentru un job nou

  Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai sim ...
  Klaus Iohannis: Am atras atentia tuturor guvernelor, dar cu precadere celor trei din ultimul an, ca predictibilitatea economica nu este un slogan

  Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai sim ...
  Invatamantul romanesc, incotro?

  Cei de la conducere ii vor prosti pe tineri ptr a ...
  Invatamantul romanesc, incotro?

  VA FURA DE VA SPARGE pesedeul ASTA, ROMANILOR ! ...
  Comisia Europeană despre transferul contribuțiilor de la angajator la angajat: Este o deviere importantă de la sistemul din țările industrializate

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: