Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria IT&C

Companiile din Europa Centrală şi de Est vor investi 22 mld. dolari în transformare digitală anul acesta

IT&C - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2017-03-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

IDC: Investiţiile se vor tripla până în 2020, sub presiunea concurenţei tot mai mari pe piaţă, dar şi a nevoii de a creşte eficienţa operaţională, de a optimiza forţa de muncă, concomitent cu îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii

Un studiu realizat de IDC arată că, în acest an, companiile din Europa Centrală şi de Est vor investi aproape 22 de miliarde de dolari în transformarea digitală, cifră care se va tripla până în 2020, sub presiunea concurenţei tot mai mari pe piaţă, dar şi a nevoii de a creşte eficienţa operaţională, de a optimiza forţa de muncă, concomitent cu îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii. 
Cea mai mare pondere a investiţiilor va fi direcţionată către servicii IT, conectivitate şi dezvoltarea de aplicaţii pentru eficientizarea operaţională, dar şi pentru dezvoltarea unei oferte de produse şi servicii individualizate pentru clienţi. Conform unui studiu IDC, aproape 40% dintre companii au început deja sau au în plan o strategie de transformare digitală.
Potrivit studiului, la nivel global, digitalizarea va genera anul acesta investiţii de 1.200 de miliarde de dolari şi va ajunge la 2.200 miliarde de dolari până în 2019.
„Suntem în plin proces de transformare digitală, o schimbare fundamentală şi la scară largă a societăţii, determinatăde apariţia a noi tehnologii şi servicii denumite de către IDC «A Treia Platformă». Ne aşteptăm astfel ca în următorii doi-trei ani să vedem nu doar iniţiative punctuale de digitalizare în companii, ci strategii de business construite în jurul digitalizării.

Stiri similare:

» Cu cine facem digitalizarea?
» MOL Grup, profit de aproximativ 1 miliard de dolari în 2016
» Maşina anului 2017: Alfa Romeo, Citroën C3 şi Toyota C-HR, pe lista finaliştilor

IDC se aşteaptă de altfel ca până la sfârşitul acestui an 2/3 dintre directorii executivi din companiile incluse în Global 2000 să aibă în centrul strategiei lor procesul de transformare digitală”, a declarat Alina Georgescu, Country Manager IDC România. 

Organizaţiile inovează sau se adaptează schimbărilor pieţei

IDC defineşte transformarea digitală ca pe un proces continuu prin care organizaţiile inovează sau se adaptează la schimbările majore din piaţă. 
Pentru atingerea nivelului operaţional impus de transformarea digitală, e necesară cooperarea în cadrul companiei între echipele de dezvoltare, operaţiuni şi business. Un astfel de obiectiv e atins prin strategii DevOps care asigură implementarea unui mediu agil, care facilitează interacţiunea între diverse departamente din companie şi care asigură integrarea operaţiunilor de business şi IT la toate nivelurile de management (de la CEO, CIO, responsabili Line of Business, dar şi echipele de dezvoltare, operaţiuni IT sau securitate). 
În acelaşi timp, IDC anticipează eşecul a 50% dintre iniţiativele globale de transformare digitală din cauza unei experienţe incomplete şi necorelate între departamentele organizaţiei. În acest context, rolul unui CIO se transformă într-unul de vector al schimbării, având în acelaşi timp presiunea păstrării confidenţialităţii şi securităţii informaţiilor, în zone ce îmbină tehnologia, persoanele, procesele, cultura organizaţională şi percepţia subiectivă a utilizatorilor. Totodată, 1 din 4 companii chestionate de IDC îşi propune pentru acest an îmbunătăţirea interacţiunii cu clienţii prin oferirea unei experienţe integrate.
„Cu cât ne apropiem de 2020, creşte şi ritmul inovaţiei. IDC previzionează că, la nivel global, în următorii trei ani, două treimi din cheltuielile noi legate de infrastructură şi software IT vor merge către soluţii cloud. Totodată, adopţia tot mai mare de dispozitive mobile ne dă o dimensiune a amplorii pe care transformarea digitală o va avea în toate industriile şi la toate nivelurile societăţii”, a mai adăugat Alina Georgescu.
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ce mai pot face bietii parinti? ...
  Copiii care au telefon şi calculator petrec până la cinci ore pe zi pe aceste dispozitive. Recomandări pentru părinţi

  Este totusi o diferenta fata de 2007 ,atunci inves ...
  25% din cumpărătorii actuali de locuinţe noi sunt investitori

  exact ca in 2007! ...
  25% din cumpărătorii actuali de locuinţe noi sunt investitori

  rusnacii sunt o specie inferioara! ...
  Avioane din Marea Britanie la Mihail Kogălniceanu

  Vrem transport gratis cum ne-a promis toarasa prim ...
  Transportatorii nu sunt de acord cu extinderea transportului în comun în Bucureşti - Ilfov

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta 4.5575 lei
  USD: Tendinta 0.1557 lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Finante Banci

  Piata bursiera

  In brief

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto