Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

RCS&RDS contestă deciziile ANCOM

IT&C

Data adaugarii: 2017-10-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) acţionează contrar intereselor a milioane de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă şi fixă din România de a beneficia de tarife mai mici pentru serviciile de telefonie prin:

- menţinerea fără scăderi a vechilor tarife de interconectare reglementate, acestea fiind calculate pe baza unor informaţii vechi din perioada 2010 - 2012 privind costurile operatorilor de comunicaţii electronice, şi prin
- amânarea actualizării analizei privind costurile operatorilor, pe care ar trebui să se bazeze reducerea tarifelor de interconectare. 
În consecinţă, este probabil că utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă din România nu vor beneficia în perioada următoare de noi oferte din partea operatorilor la fel de spectaculoase precum cele lansate după 2014, când tarifele de interconectare pentru telefonia mobilă (numite şi MTR) s-au redus de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut.
Tariful de interconectare este unul dintre cele mai importante elemente de cost ale operatorilor de comunicaţii electronice atunci când utilizatorii serviciilor de telefonie efectuează apeluri dintr-o reţea în alta. Aceste tarife de interconectare trebuie plătite de operatorul din reţeaua căruia se iniţiază apelul către operatorul în reţeaua căruia se termină apelul; ele sunt reglementate de ANCOM în funcţie de costurile operatorilor cu furnizarea serviciului de interconectare. La precedenta reglementare a nivelului tarifelor de interconectare, din 2014, s-au folosit date privind costurile operatorilor datând din perioada 2010-2012, care acum sunt deja vechi şi depăşite.
Deci ANCOM ar fi trebuit să procedeze deja la actualizarea analizei privind costurile operatorilor, în interesul milioanelor de utilizatori ai serviciilor de telefonie din România, nu să o amâne din nou.
Deşi tarifele de interconectare din România sunt la nivel nominal apropiate de media din Uniunea Europeană (fiind deja chiar mai mari decât media europeană), raportat la puterea de cumpărare a românilor aceste tarife sunt cele mai mari din UE potrivit unui studiu independent comandat de RCS & RDS companiei PwC România (PriceWaterhouseCoopers) şi publicat astăzi. 
Mai mult, alte autorităţi din Uniunea Europeană sunt la al doilea pas de recalculare a costurilor tarifelor de interconectare mobilă, recunoscând importanţa acestora în ceea ce priveşte tarifele pe care le plătesc consumatorii. De exemplu, Spania şi Franţa au în curs demersuri prin care tarifele de interconectare vor înregistra scăderi până la niveluri de 0,65 eurocenţi/minut, respectiv 0,74 până la 0,68 eurocenţi/minut, în condiţiile în care puterea de cumpărare în aceste două ţări este semnificativ mai mare decât în România. 
ANCOM declară public că “are în vedere includerea revizuirii modelului LRIC pur în planul de acţiuni al anului 2018”. Din păcate, încălcându-şi grav obligaţia legală de a acţiona cu obiectivitate, ANCOM declară public şi că “este greu de presupus că o actualizare a modelului de cost poate conduce la o valoare a tarifului de terminare substanţial mai redusă decât cea în vigoare la momentul actual.”
RCS & RDS îşi exprimă speranţa că ANCOM îşi va revizui această abordare contrară intereselor milioanelor de utilizatori ai serviciilor de telefonie din România şi va derula procesul de actualizare a tarifelor de interconectare cu prioritate şi în mod obiectiv.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
  Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto