Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Noi modificări cu privire la scutirea impozitului în IT

IT&C


Sursa foto: breakfix.ro

Data adaugarii: 2017-10-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Vass Lawyers arată că în M.Of. nr. 468 din data de 22 iunie 2017 a fost publicat Ordinul ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, al ministrului educaţiei naţionale, al ministrului muncii şi justiţiei sociale şi al ministrului finanţelor publice nr. 409/4020/737/703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator (Ordinul sau Noul Ordin). 

Ordinul a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2017 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii iulie. 
La data intrării în vigoare a Ordinului s-au abrogat prevederile recente ale Ordinului ministrului comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională, al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului finanţelor publice nr. 872/5932/2284/2903/2016 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator (Ordinul din 2016).
Noul Ordin revine la definiţia activităţii de creare de programe pe calculator astfel cum se regăsea în cadrul reglementării din anul 2015, eliminându-se cerinţa realizării unui produs final sau a unei componente a unui produs final, destinat comercializării.
Reprezintă, astfel, activitatea de creaţie de programe pentru calculator prestarea efectivă a uneia dintre activităţile de creare de programe pentru calculator corespunzătoare ocupaţiilor specifice menţionate în anexă la Ordin (i.e. administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic).
Ordinul din 2016 aducea o modificare substanţială şi de o importanţă majoră atât pentru societăţile nou înfiinţate sau reorganizate, cât şi pentru ceilalţi operatori economici al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), respectiv eliminarea pragului minim de 10.000 USD pentru venitul anual/angajat care beneficiază de scutirea de impozit.
Noul Ordin a reintrodus acest prag. Astfel, pentru că angajaţii operatorilor economici al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator să beneficieze de scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, este necesară inclusiv îndeplinirea condiţiei ca angajatorul să fi realizat în anul fiscal precedent şi să fi înregistrat distinct în balanţele analitice venituri din activitatea de creare de programe pentru calculator destinată comercializării ce au o valoare de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 EUR pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit. 
Cu toate acestea, societăţile nou înfiinţate sau reorganizate se bucură în continuare de lipsa plafonului minim de venit, fiind exceptate de la obligativitatea îndeplinirii acestei condiţii pentru anul înfiinţării şi pentru anul fiscal următor, respectiv pentru anul în care s-a produs operaţiunea de reorganizare. 
Noul Ordin precizează similar reglementării din anul 2015 faptul că scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor nu este condiţionată de contribuţia fiecărui angajat la realizarea plafonului minim de venit.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Domeniul public:
  Si pentru cei din domeniu public? cum vor sa retina specialisti in domeniu pentru dezvoltarea serviciilor de eGov. Potivit wikipedia, eGov, adica Guvernarea electronică este utilizarea dispozitivelor de comunicații electronice, a calculatoarelor și a internetului pentru a furniza servicii publice cetățenilor și altor persoane dintr-o țară sau regiune.
  2017-10-18, 09:12:41 (adresa: 81.196.103.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: