Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Kaspersky Lab avertizează comercianţii că veniturile din perioada Crăciunului le sunt în pericol din cauza atacurilor DDoS şi a vulnerabilităţilor POS

IT&C


Sursa foto: Ordinea Zilei

Data adaugarii: 2017-12-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Conform raportului Kaspersky Lab IT Security Economics, peste 77% dintre companii au avut de suferit din cauza unui atac cibernetic în ultimele 12 luni. O creştere a atacurilor în care DDoS şi sistemele POS au fost principalii vectori agravează situaţia, în special în perioada vânzărilor de Crăciun, atunci când sunt mai mulţi cumpărători în magazin decât în mod normal. Astfel, comercianţii devin o ţintă atractivă pentru infractorii cibernetici. 

Cercetarea arată că, pe parcursul anului trecut, a fost o explozie (până la 16%) atât a atacurilor DDoS, cât şi a celor în care erau folosite vulnerabilităţi ale terminalelor POS. Aceste date indică faptul că, indiferent ce tip de furt plănuiesc infractorii cibernetici în această perioadă, e foarte posibil să folosească atacurile DDos sau vulnerabilităţile sistemelor POS. 
În anul 2017 au fost observate mai multe breşe de securitate, raportate în sistemele de plată ale unor mari branduri: Chipotle, Hyatt Hotels şi, recent, Forever 21. Conform celui mai nou raport DDoS Intelligence, şi Kaspersky Lab a înregistrat o creştere ca număr şi răspândire geografică a atacurilor DDoS iniţiate de botnet-uri, în cel de-al treilea trimestru al anului 2017 fiind identificate ţinte în 98 de ţări (comparativ cu 82, în T2). 
Această situaţie va fi extrem de relevantă pentru organizaţiile din domeniul retail-ului şi din e-commerce în perioada de vânzări intense dinaintea Crăciunului.
Infractorii cibernetici pot să pună în scenă atacuri DDoS de succes pentru a cere o răscumpărare sau pentru că reprezintă nişte competitori lipsiţi de etică. De asemenea, pot să folosească sistemele POS ca o poartă de acces pentru atacurile direcţionate sau să fure datele de autentificare sau banii utilizatorilor. 
”Ţinând cont de creşterea acestor tipuri de atac din 2017, noi recomandăm companiilor - mai ales comercianţilor - să fie pregătite în perioada Crăciunului, atunci când există un risc mai mare ca infractorii cibernetici să sustragă sume de bani prin exploatarea sistemelor de plată sau prin atacuri care folosesc DDoS,” spune Alessio Aceti, Head of Enterprise Business Division la Kaspersky Lab. ”Acest lucru poate să le permită infractorilor cibernetici să ceară o răscumpărare sau să împiedice o organizaţie să realizeze tranzacţii, conducând la pierderi de  venituri şi de clienţi. Însă, pe lângă riscurile evidente, este o bună ocazie pentru companii să se gândească la protecţia lor în general, prin investiţii în tehnologiile potrivite.” 
Pentru a evita scăderea sau pierderea veniturilor în următorul sezon de vânzări, retailerii şi organizaţiile din e-commerce pot să se protejeze cu o gamă largă de soluţii create pentru a răspunde cerinţelor specifice ale acestora.

Kaspersky Lab recomandă:

- Păstraţi platformele de e-commerce actualizate pentru că fiecare nouă actualizare poate să conţină patch-uri importante care să facă sistemul mai puţin vulnerabil în faţa infractorilor cibernetici;
- Dacă este posibil, asiguraţi-vă că pe terminalele POS folosite rulează cea mai recentă versiune de software şi schimbaţi parolele prestabilite;
- Folosiţi o soluţie de securitate personalizată precum Kaspersky Embedded Systems Security, pentru a proteja terminalele POS de atacuri malware; 
- Pregătiţi-vă pentru atacuri DDoS, prin alegerea unui furnizor expert în securitate cibernetică şi de încredere, care poate să vă protejeze împotriva atacurilor puternice şi sofisticate DDoS. Acest lucru nu este mereu posibil doar prin folosirea resurselor in-house sau a furnizorilor de Internet. 
- Informaţi-vă clienţii în privinţa ameninţărilor cibernetice pe care le pot întâlni atunci când fac cumpărături online sau offline, precum şi în privinţa paşilor pe care să îi urmeze pentru a diminua riscurile. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  cel mai avantajos este sa fii microintreprindere! ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  decat dupa ce a cumparat cine trebuie! ...
  Încep exproprierile pentru construcţia de autostrăzi

  remember 2008, 2009, 2010! in curand se va opri ro ...
  Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

  Slaba miscarea cu IT-ul asta. Cu o floare nu faci ...
  Industria IT şi-a dublat veniturile în 6 ani. Piaţă de 5 miliarde de euro în România

  Ce conteaza salariul brut daca sunt doar 3 salaria ...
  Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Extern

  Util

  Publireportaj