Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

INCFC a lansat platforma CULTURADATA

IT&C

Data adaugarii: 2018-01-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2018 - Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) a lansat platforma online CULTURADATA/INTERACTIV.

Aceasta reprezintă un instrument digital care oferă o imagine coerentă şi explicită asupra infrastructurii publice (reţeaua de instituţii publice de cultură din teritoriu). Platforma furnizează grafice, tabele, cifre, hărţi, date statistice care reflectă distribuţia naţională, regională şi judeţeană a acestor instituţii, pe baza datelor furnizate de INS, coroborate cu datele INCFC. Platforma mai oferă şi date de consum cultural, preluate din Barometrele de Consum Cultural realizate anual de INCFC.
Mai concret: toţi cei interesaţi sunt invitaţi să viziteze platforma on-line www.culturadata.ro/interactiv şi să “se joace” cu informaţiile puse la dispoziţie. Cineva poate dori să afle câţi vizitatori au trecut pragul muzeelor, în judeţul Cluj, să zicem, în 2015, comparativ cu judeţul Constanţa.
În acelaşi mod, altcineva poate fi interesat de numărul de spectacole cinematografice dintr-o anumită regiune a ţării, la un moment dat. Altcineva poate compara numărul de cititori activi din biblioteci, din regiunea Nord-Vest, în anul 2013 versus 1998. Operă, teatru, filarmonică, spectacole şi concerte, muzee, biblioteci ori cinematografe, toate formele de manifestare culturală se regăsesc în această platformă on-line care cartografiază sectorul cultural la nivel naţional. Informaţiile de pe platformă sunt arhivate pe ani, din 1990 până în 2015 şi se pot urmări şi în progresie, în grafice relevante. Ex.: în judeţul Timiş, în 2016 au avut loc 981 de reprezentaţii artistice sau, un alt exemplu, în Suceava, în 2016, au fost înregistraţi 131.903 de cititori activi la bibliotecile din judeţ.
INCFC este singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea şi furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul cultural.
Platforma va fi îmbogăţită periodic cu date, hărţi, secţiuni cu noi informaţii, în funcţie şi de opţiunile utilizatorilor, pe care vă invităm să le exprimaţi şi să ni le trimiteţi.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate