Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Kaspersky: Încălcarea dreptului la intimitate în mediul online pune în pericol surprizele de Valentine`s Day

IT&C


Sursa foto: kaspersky.com

Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Atunci când relaţiile se dezvoltă, graniţele online devin neclare şi sunt uşor de încălcat, ceea ce ne pune în pericol dreptul la intimitate. Conform unei cercetări realizate de Kaspersky Lab şi Toluna, în ciuda unei majorităţi covârşitoare de persoane care consideră că relaţiile sunt mai importante decât intimitatea lor, relaţiile nefericite pot alimenta temerile privind dreptul la intimitate, iar depăşirea limitelor poate conduce adesea la certuri. La studiu - derulat online în luna ianuarie 2018 - au participat 18 ţări, printre care şi România.
 
Având în vedere că o mare parte din vieţile noastre este legată de tranzacţii online şi dispozitive digitale, rolul intimităţii şi al transparenţei într-o relaţie se schimbă. Cercetarea noastră a scos la iveală faptul că 8 din 10 (80%) oameni cred că în cuplu ar trebui să existe un spaţiu personal, atât în mediul online cât şi în afara lui, iar 70% dintre respondenţi pun mai mult preţ pe relaţii decât pe propria intimitate. Jumătate dintre respondenţi dezvăluie codurile PIN şi parolele partenerului/partenerei lor, iar un sfert dintre oameni au amprenta digitală pe dispozitivele partenerilor.
Trebuie spus, însă, că atunci când dăm altor persoane acces la viaţa noastră digitală, ne expunem secretele - plăcute sau neplăcute. Unul din trei utilizatori de Internet chestionaţi a recunoscut că şi-a spionat partenerul în mediul online, iar această valoare creşte la aproape jumătate printre cei care şi-au descris relaţiile ca instabile sau şi-au exprimat incertitudini în privinţa viitorului relaţiei. Persoanele nefericite într-o relaţie sunt, de asemenea, mai predispuse să simtă că dreptul lor la intimitate le este pus în pericol de către partenerul lor (31% au considerat acest lucru), comparativ cu cei care sunt implicaţi în relaţii fericite (15%). 
Cei nefericiţi sunt mai înclinaţi să vrea să păstreze pentru ei anumite detalii despre activităţile lor (76% comparativ cu 54%, în cazul celor implicaţi în relaţii fericite). Principalele lucruri pe care le ascund sunt conţinutul mesajelor pe care le trimit altor persoane, modul în care şi-au cheltuit banii, unele fişiere personale şi site-uri pe care le-au vizitat.
Problema intimităţii şi a secretomaniei din jurul activităţilor online ar putea să conducă la certuri între parteneri: un sfert (33%) dintre respondenţi au avut certuri după ce unul dintre ei a văzut un lucru pe care celălalt nu îl dorea dezvăluit. 
„Atunci când se formează relaţiile, intră în discuţie inclusiv demarcaţia dintre ce se împarte şi ce se păstrează numai pentru sine, precum şi măsura în care oamenii sunt pregătiţi ca partenerii lor să cunoască şi să acceseze informaţii despre viaţa lor digitală”, spune Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria şi Moldova, la Kaspersky Lab. „Având în vedere că atât de multe persoane implicate într-o relaţie îşi folosesc reciproc dispozitivele sau îşi urmăresc persoana iubită, dreptul la intimitate poate fi uşor de încălcat. Acest lucru poate strica orice surpriză pregătită pentru ziua de naştere sau alte ocazii speciale, făcând imposibil ca oamenii să ţină secrete faţă de partenerii lor. Până la urmă, cred că este important să păstrăm un echilibru între o relaţie transparentă şi onestă şi o viaţă digitală sigură.
Un dialog deschis cu partenerul şi stabilirea unor limite în ceea ce priveşte intimitatea reprezintă un bun început, care poate fi asigurat prin funcţiile de confidenţialitate din produsele Kaspersky Lab”.
Pentru protejarea vieţii private digitale, pot fi urmaţi câţiva paşi simpli, chiar şi de către cei foarte deschişi în această privinţă. 
Pentru a va păstra secretele în siguranţă, funcţia File Shredder încorporată în Kaspersky Total Security şterge fişierele, asigurându-se că nu pot fi recuperate. Funcţia Privacy Protection poate să ascundă mesajele şi apelurile de pe dispozitivul Android şi să păstreze vizitele pe diferite site-uri departe de ochii curioşilor, Privacy Cleaner curăţă istoricul de browsing şi îndepărtează toate urmele activităţii din sistemul Windows.
Funcţia Private Browsing blochează urmărirea site-urilor vizitate şi orice tentativă de colectare de date, opreşte reclamele de tip pop-up şi vă ajută să păstraţi cadourile de Valentine’s Day şi planurile secrete departe de ochii partenerului. De asemenea, nimic nu se compară cu o parolă bună pentru protecţia conturilor online, mai ales atunci când simţiţi nevoia să folosiţi dispozitivele împreună cu partenerul/a - ceea ce creşte riscul ca acestea să ajungă pe mâini greşite. Kaspersky Password Manager poate genera parole complexe, pe care le păstrează în siguranţă. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj