Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Raportul trimestrial Kaspersky Lab DDoS Intelligence scoate în evidenţă existenţa atacurilor accidentale

IT&C - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
 
Atacurile DDoS realizate accidental de autorii de mesaje spam, sabotajul politic şi încercarea deţinătorilor de botnet-uri DDoS de a face bani din Bitcoin - acestea se numără printre tendinţele analizate în raportul Kaspersky Lab pentru cel de-al patrulea trimestru din 2017, realizat pe baza datelor din Kaspersky DDoS Intelligence.
Numărul ţărilor în care sunt localizate resursele victimelor botnet-urilor DDoS a scăzut de la 98 la 82 în T4. Vietnam a urcat în clasamentul celor mai atacate ţări, înlocuind Hong Kong, care se află anterior printre liderii la acest capitol. În ciuda unor fluctuaţii minore, toate celelalte ţări din top 10 şi-au păstrat locul. În schimb, Canada, Turcia şi Lituania au intrat în top 10 ţări în care sunt localizate serverele de comandă şi control pentru botnet-urile DDoS, luând locul Italiei, Hong Kong-ului şi Marii Britanii.
După o creştere accentuată în trimestrul al treilea, procentul botnet-urilor Linux rămâne la acelaşi nivel în cel de-al patrulea trimestru (71% versus 29% pentru botnet-urile Windows). Cu toate acestea, procentul atacurilor SYN DDoS a scăzut de la 60% la 56% datorită scăderii activităţii botnet-ului Xor DDoS Linux. Prin urmare, proporţia atacurilor UDT, TCP şi HTTP a crescut, deşi procentul atacurilor ICMP a continuat să scadă, atingând un minim pentru anul 2017 (3%). 
Statisticile Kaspersky DDoS Protection care includ informaţii despre activitatea botnet-urilor, precum şi a altor surse, indică un declin al popularităţii atacurilor DDoS ce folosesc doar metoda HTTP sau HTTPS flood - de la 23% în 2016, la 11% în 2017. În acelaşi timp, frecvenţa atacurilor care folosesc simultan mai multe metode a crescut de la 13%, la 31%. Acest lucru poate fi cauzat de dificultăţile şi costurile de a organiza atacuri HTTP(S), în timp ce atacurile mixte le permit atacatorilor să fie eficienţi, având costuri mai mici.
Cât despre durata atacurilor DDoS realizate prin intermediul botnet-urilor, cel mai lung atac din T4 anul 2017 a ţinut doar 146 de ore. Victima a fost un site al unei companii din China care învaţă utilizatorii să gătească mâncare tradiţională asiatică.
Motivele din spatele celor mai cunoscute atacuri din această perioadă au fost, însă, politice (de exemplu, atacurile DDoS care au vizat biroul ceh de statistică şi site-ul Curţii Constituţionale din Spania), precum şi încercări de a profita de pe urma fluctuaţiilor din cursul de schimb Bitcoin (site-ul BTG şi al casei de schimb de criptomonede Bitcoin Bitfinex au fost printre victimele atacurilor).
Întâlnirea dintre comerţul online şi infractorii cibernetici a fost o altă caracteristică a celui de-al patrulea trimestru. În apropierea perioadei de vârf a vânzărilor de Black Friday şi Cyber Monday, „borcanele cu miere” („honeypots”)  Kaspersky Lab au înregistrat o creştere bruscă a numărului de tentative de infectare, cu ajutorul unor capcane create special de către boţii DDoS Linux. Acest lucru ar putea să indice dorinţa infractorilor cibernetici de a-şi creşte mărimea botnet-urilor înaintea unei perioade cu vânzări mari şi de a face bani de pe urma acestui lucru.
Însă, după cum arată datele din cel de-al patrulea trimestru, un atac DDoS nu reprezintă întotdeauna o modalitate de a câştiga bani sau de a crea probleme pentru deţînătorii de domenii Internet, ci poate fi un efect secundar accidental. De exemplu, în decembrie, un amplu atac DDoS asupra serverelor DNS din zona domeniului naţional RU a cauzat o modificare a bot-ului de spam Lethic. Se pare că, din cauza unei erori de dezvoltator, troianul a creat un număr mare de cereri către domenii inexistente şi a ajuns să producă efectul unui atac masiv DDoS.
„Nu trebuie neapărat să fii direct vizat pentru a deveni o victimă a unui atac DDoS”, spune Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection la Kaspersky Lab. „Astăzi, atacurile DDoS sunt un instrument pentru a pune presiune sau pentru obţinerea ilegală de bani, iar atacurile pot să afecteze nu doar organizaţii mari şi cunoscute, ci şi companii foarte mici. Acum, nicio companie care depinde de accesul la Internet - chiar şi parţial - nu ar trebui să stea fără protecţie anti-DDoS, motiv pentru care în 2017 am lansat o versiune specială a Kaspersky DDoS Protection, modificată pentru a răspunde nevoilor companiilor mici.”
Kaspersky DDoS Protection îmbină expertiza vastă Kaspersky Lab în combaterea ameninţărilor cibernetice cu dezvoltările in-house ale companiei. Soluţia protejează împotriva tuturor tipurilor de atacuri DDoS, indiferent de complexitatea, amploarea sau durata lor.  
* Sistemul DDoS Intelligence (parte din Kaspersky DDoS Protection) este creat pentru a intercepta şi analiza comenzile trimise către boţi prin serverele de comandă şi control (C&C) şi nu trebuie să aştepte până când dispozitivele utilizatorului sunt infectate sau comenzile infractorului cibernetic sunt executate pentru a obţine date. Este important de menţionat că statisticile DDoS Intelligence sunt limitate la acele botnet-uri care au fost detectate şi analizate de Kaspersky Lab.
 

 
 • Currently 2.33/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.3 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Orașele Sodoma și Gomora au fost distruse cu foc ...
  Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj