Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

3 aplicaţii digitale pentru muzee, premiantele Culture Hack

IT&C


Sursa foto: Vimeo

Data adaugarii: 2018-03-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Sâmbătă, 3 martie 2018, a avut loc Culture Hack, primul eveniment din Bucureşti dedicat întâlnirii operatorilor culturali cu programatorii, cu scopul dezvoltării de aplicaţii digitale care promovează conţinut cultural.
9 idei de proiecte propuse de operatori culturali din instituţiile publice şi de operatori culturali privaţi, au fost transformate în website-uri sau aplicaţii mobile în intervalul ianuarie-martie 2018, 3 dintre ele fiind premiate.
Locul I a fost obţinut de proiectul Poartă în hartă, propus de Ioana Zamfir, de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Alex Morega, Mircea Toader şi Dan Achim au lucrat la transformarea Hărţii Scolastice, o piesă de patrimoniu a muzeului, într-o operă interactivă. Poartă în Hartă oferă informaţii istorice şi geografice despre România, printr-un click pe un Info Touch care va fi amplasat lângă harta expusă în muzeu, dar şi online.
Locul al II-lea a revenit proiectului Focus Muzeu, iniţiat de Oana Enăşel de la Muzeul Judeţean de Artă Centrul Artistic Baia Mare.
Programatorii Anca Negulescu şi Mircea Şerdin au creat o aplicaţie care permite muzeului din Baia Mare să colecteze informaţii despre vizitatori într-un mod rapid, automatizat. Dacă până acum angajaţii notau ţara de provenienţă a vizitatorilor, vârsta, într-un registru, pentru ca mai apoi datale să fie introduse manual într-un centralizator online, de acum, aplicaţia le va permite să afle într-un minut, informaţii despre fiecare vizitator care va bifa câteva câmpuri în aplicaţie.
Pe locul al III-lea s-au clasat Ion Orins şi Paul Bricman, doi liceeni care vor să schimbe experienţa vizitei la muzeu, cu proiectul Cultura în realitatea virtuală. Aplicaţia oferă tururi ale instituţiilor culturale în realitatea virtuală. Fiecare spaţiu cultural care se accesează prin intermediul aplicaţiei lor este însoţit de un ghid audio, care aduce informaţii despre expoziţia, opera culturală pe care vizitatorul o accesează.
Membrii juriului au fost: Andrei Nicoară, Larisa Panait (Guvernul României), Cristina Cotenescu (Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale), Norma Niţescu (Ambasada Olandei), Bogdan Ivănel (Code4Romania), Claudia Iordache (Centrul pentru Inovare Publică)
Valoarea celor 3 premii a fost de 2500 de Euro.
Culture Hack a fost organizat de Centrul pentru Inovare Publică, în parteneriat cu Guvernul României, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi finanţat de Ambasada Olandei în România.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Bai nr. 1 , da spune ma si tu ceva odata. Ai acei ...
  Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

  Cea mai pertinenta in a comenta condamnarea lui D ...
  PRESA INTERNAȚIONALĂ, despre condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare

  Citesc si nu imi vine sa cred: SUA se retrage di ...
  Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

  Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
  Brazilia revine în scenă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Politic

  Business Style

  Actualitate