Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Apple şi Samsung, din nou în faţa instanţei

IT&C - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: valuewalk.com

Data adaugarii: 2018-05-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

Apple și Samsung se confruntă, din nou, în instanță cu privire la brevetele de design.

Cei doi giganţi, producători de smartphone-uri, se vor întâlni în instanţă la San Jose, California, pentru a determina cât de mult datorează Samsung pentru folosirea ilegală a trei brevete de design Apple şi două brevete de utilitate. Procesul, inițial depus în 2011, a ajuns până la Curtea Supremă la sfârșitul anului 2016, înainte de a fi trimis înapoi la instanța inferioară. Acesta va fi cel de-al treilea proces judiciar pentru acest caz.

Compania sud-coreeană speră să plătească mai puțin prin utilizarea unei decizii a Curții Supreme care a schimbat modul în care părțile pot calcula daunele. Samsung va argumenta că elementele pe care le-a încălcat erau doar o parte minoră a telefonului. Iată o modalitate mai ușoară de a vă gândi la acest punct de vedere: dacă o companie deține un brevet de invenție doar pe o parte dintr-o mașină, nu ar trebui să poată colecta profitul din întreaga mașină. Unele estimări spun că mai mult de 250.000 de brevete intră într-un smartphone. Pedeapsa inițială s-a bazat pe valoarea întregului telefon Samsung.

Apple, între timp, va încerca să demonstreze că, pentru că un dispozitiv Samsung a folosit o parte din designul iPhone-ului, Samsung ar trebui să plătească daune pe baza valorii întregului său dispozitiv. Asta pentru că Apple va argumenta ca dacă designul unui telefon este similar cu un iPhone, Apple ar putea pierde din vânzari în faţa telefonului concurenţei. Apple dorește să colecteze toate profiturile Samsung pe acele dispozitive mobile, scrie cnet.com.

Procesul original Apple - Samsung din 2012 a captivat Silicon Valley și industria de tehnologie pentru că a expus lucrările interioare ale două companii notorii secretive. Acesta a fost doar unul dintre numeroasele cazuri din întreaga lume.


Care a fost decizia inițială?

În august 2012, juriul a acordat companiei Apple 1.05 miliarde de dolari pentru daune, mult mai puțin decât cele 2.75 miliarde de dolari solicitate de gigantul electronist din Cupertino, California. Samsung, care a cerut 421 milioane de dolari, nu a obținut nimic.

Cât de mult a ajuns să plătească Samsung către Apple?

Samsung a plătit în cele din urmă către Apple 548 milioane dolari în daune în decembrie 2015. Suma s-a bazat pe profitul total realizat de Samsung de la dispozitivele sale care au încălcat brevetele. În acest caz, Samsung a vândut 10,7 milioane de dispozitive, generând venituri de 3,5 miliarde de dolari.

Doar 399 de milioane de dolari din cele 548 de milioane de dolari plătite Apple - considerată suma "recuperare suplimentară" în conformitate cu secțiunea 289 din Actul de brevete din 1952 (35 U.S.C.289) - este examinată în noul proces din 2018. Plățile suplimentare de 149 milioane de dolari plătite de Samsung nu sunt în joc, scrie sursa citată mai sus.

Acum, după ce Curtea Supremă a declarat că daunele se pot baza doar pe o parte a unui produs, nu neapărat întregul dispozitiv care a încălcat brevetul, Samsung speră că juriul va alege o sumă mai mică de despăgubiri.


Cum a fost implicată Curtea Supremă?

În decembrie 2015, Samsung a solicitat Curții Supreme să examineze deciziile luate de instanțele inferioare..

Instanța a acceptat cererea și a organizat o audiere în octombrie 2016 - prima dată când a examinat un caz de brevet de proiectare încă din anii 1800. În cele din urmă a fost de acord cu Samsung și a declarat că daunele ar putea fi determinate diferit decât în trecut.

Această hotărâre a remodelat valoarea desenelor și a costurilor pe care o societate ar trebui să le plătească pentru a copia aspectul produsului unui concurent. Anterior, un "articol de fabricație" care încalcă drepturile era considerat un dispozitiv întreg. Acum, un articol de fabricație poate fi doar o mică parte a unui dispozitiv, ceea ce ar limita cantitatea de daune care pot fi acordate.

În loc să ia o decizie cu privire la prejudicii, judecătorii au trimis cazul în instanța inferioară pentru a decide cât de mult datoreaza Samsung celor de la Apple.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  nu cumpara gadget uri americane ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  nu cumpara gadget uri americane ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  incepe distractia dincolo de Vama Veche ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  sorina matei tu esti nu-i asa ? Orice turnator ord ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: