Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Kaspersky Lab și producătorul berii Pilsner Urquell, din Cehia, colaborează pentru a securiza industria de băuturi

IT&C - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-06-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Kaspersky Lab și Plzeňský Prazdroj anunță finalizarea cu succes a unui parteneriat, care a avut scopul de a îmbunătăți nivelul securității cibernetice în cadrul Plzeňský Prazdroj. Compania Kaspersky Lab a fost mandatată de faimosul producător de bere, cunoscut pentru marca Pilsner Urquell și care a inspirat peste două treimi din berea produsă astăzi la nivel mondial, să consolideze securitatea cibernetică și să crească rezistența liniilor de producție și a tehnologiilor operaționale la atacuri cibernetice. 

Atacurile cibernetice împotriva rețelelor industriale au devenit tot mai răspândite în ultimii ani. Potrivit echipei Kaspersky Lab ICS CERT (Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team), 37,8% dintre computerele (ICS) din toată lumea au fost afectate de atacuri cibernetice în a doua jumătate a anului 2017.

Un singur atac cibernetic major poate avea un efect semnificativ și afecta procesele industriale sau chiar continuitatea activității companiei, media pierderilor pentru o companie mare fiind de 1,2 milioane de dolari, dacă incidentul nu este detectat în decurs de o săptămână. Din aceste motive, Plzeňský Prazdroj ia securitatea cibernetică foarte în serios. Compania a lucrat cu Kaspersky Lab pentru a identifica posibilii vectori de atac și lacunele de securitate din complexa sa infrastructură IT.

Kaspersky Lab a realizat o evaluare complexă a securității cibernetice (CSA) - minim invazivă, de la distanță și la fața locului, care a început cu un audit al infrastructurii și dezvoltarea unui model al amenințărilor care ar putea afecta cele două fabrici de bere și 8 linii de ambalare.
Evaluarea a avut în vedere și rețeaua corporativă legată de zona industrială și soft-ul SCADA și a identificat toate conexiunile externe necontrolate către și din zona industrială. Experții Kaspersky Lab au reușit să întocmească o listă ce a inclus vulnerabilitățile descoperite, inclusiv cele de tip zero-day, detalii despre potențiali vectori de atac și recomandări de acțiuni. 

„Analiza ne-a adus numeroase recomandări importante de securitate și a evidențiat punctele slabe din procesele de securitate”, spune Miroslav Zajíc, IT analyst la Plzeňský Prazdroj. „Au fost identificate mai multe zone unde pot fi făcute îmbunătățiri și toate rezultatele au fost sintetizate în raportul final.”

„Amenințările cibernetice la adresa mediilor industriale sunt fundamental diferite de amenințările tradiționale cu care se confruntă atât persoanele fizice, cât și companiile, în ceea ce privește complexitatea și amploarea potențialelor pagube, care pot fi dezastruoase”, afirmă Maxim Frolov, Vice President of Global Sales la Kaspersky Lab. „Echipa Kaspersky Lab ICS-CERT reunește cei mai talentați specialiști din lume pentru a ajuta organizațiile să se protejeze în acest mediu special. Evaluarea noastră realizată pentru Plzeňský Prazdroj a evidențiat riscurile care ar putea afecta continuitatea sau integritatea proceselor industriale ale companiei.”

Ondřej Sýkora, C&A manager la Plzeňský Prazdroj adaugă: „Decizia de a coopera cu Kaspersky Lab a fost una ușoară, din mai multe motive. Experiența în domeniul ICS, profesionalismul și flexibilitatea soluției lor, comparativ cu alți furnizori, au cântărit mult mai mult și ne-au ajutat să realizăm strategia de securitate a companiei.”

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  huliganii la parnaie ...
  Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan

  Crisul Alb nu va inunda ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  Crisul Alb nu va inunda ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  pt 27% ramasi datornici la taxa si impozite se pr ...
  ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

  decat ca este egal cu zero! ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: