Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Noi proiecte pentru digitalizarea sistemului medical românesc

IT&C


Sursa foto: Numeris Medical

Data adaugarii: 2018-07-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, și Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate, au  lansat spre consultare publică Ghidul Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.3 – Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură – SECȚIUNEA E-SĂNĂTATE – Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. 
 „Îmbunătățirea calității vieții românilor este nucleul programului de guvernare asumat de social-democrați, iar acest lucru se realizează prin implementarea mai multor proiecte care țin de diferite domenii de activitate. Sănătatea este unul dintre ele, motiv pentru care, împreună cu ceilalți reprezentați ai Executivului, lucrăm la identificarea celor mai bune măsuri și la materializarea acestora, astfel încât un număr cât mai mare de români să beneficieze de ele. Noul apel care urmează să fie deschis va permite finanțarea mai multor proiecte ce presupun utilizarea instrumentelor TIC în domeniul sănătății, prin dezvoltarea unui sistem informatic integrat de e-sănătate, ce va contribui la debirocratizarea, îndepărtarea duplicării datelor medicale, asigurarea informaţiilor medicale relevante ale unui  pacient, îndepărtarea datelor redundante din sistem, creşterea eficienţei personalului medical şi administrativ, îmbunătăţirea procesului de furnizare de servicii medicale și, în consecință, evitarea unor erori.

Așa cum am declarat la preluarea mandatului, împreună cu echipa de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, suntem partenerii tuturor celor care doresc să digitalizeze relația autoritate/ instituție cu cetățeanul, iar ghidurile lansate în ultima perioadă sunt dovada clară a acestui lucru, și fac aici trimitere la ghidul aferent Acţiunii 2.
1.1 – Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet și la ghidul referitor la Acţiunea 2.3.2 prin care se va realiza un pas important pentru consolidarea normelor legate de securitate”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.   
 
Tipuri de acţiuni finanțate:  
În cadrul acestui apel vor fi finanțate proiecte, în funcție de prioritizarea care va fi făcută la nivelul Ministerului Sănătații, care vor urmări:
Digitalizarea informatiilor aferente concediilor medicale si biletelor de trimitere
–  creşterea gradului de utilizare a serviciilor informatice specifice prin introducerea informațiilor aferente concediilor medicale, biletelor de trimitere şi mecanisme de validare online pentru furnizori, în beneficiul asiguraților, dar și al medicilor, eliminând formularele pe suport hârtie utilizate în prezent, precum și relaţionarea cu alte sisteme informatice;
Dosarul electronic de sanatate– DES 

–  creșterea gradului de utilizare a DES prin accesarea unor noi surse de date și completarea cu informații specifice de la nivelul furnizorilor de servicii medicale de laborator, ambulatoriul de specialitate, de recuperare medicală, îngrijiri la domiciliu, paliative, stomatologie, dispozitive medicale și ambulanțe și creșterea accesibilității informațiilor medicale.
Consolidarea procesului de digitalizare a inregistrarilor in domeniul sanatatii ( depozitul de date, instrumente analitice si de raportare)
–  dezvoltarea/consolidarea de sisteme informatice ale depozitelor de date/de monitorizare, documentare și suport al proceselor de decizie.
– actualizarea progresivă de date, în funcție de nevoile de informații de sănătate identificate – diagnostic, evoluție, tratament, status vital, luarea deciziilor în situaţii de urgenţă respectând însă particularitățile și scopul pentru care se colectează aceste date (calculul indicatorilor de incidență, prevalență și mortalitate, cercetare medicală etc).
Telemedicina
–  furnizarea de servicii medicale de specialitate ambulatorii post spitalizare a pacienților externați din spitale;

–  facilitarea accesului populației din zona rurală la servicii ambulatorii de specialitate.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  CUBA 4/8 ILIE 4/8; CU.B.A. CU-Creierul, B-13 Enori ...
  Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

  dancila este de unica folosinta pentru infractorul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  erata:de stiut cuM..,; ,,monedei "(societatii) ...
  Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

  adica intorc societatea cubaneza la 180°inapoi ,l ...
  Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

  deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: