Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Opinii

Magiunologia și magiunăleala

Opinii - Bibiana Stanciulov (INACO)
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-10-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Între MAGIUNOLOGIE și MAGIUNĂLEALĂ este o mare diferență. Noi , Sonimpex Topoloveni , am creat MAGIUNOLOGIA= știința de a produce MAGIUN.
 
Mulțumesc Domnului Profesor Septimiu  CHELCEA pentru această definiție care mi-a amintit că i-am fost studentă și că sociologia a fost marea problemă a anilor dinainte de 1990 , pentru sistemul de atunci.
 
Și ca într-un remember, a acelor ani când nu am reușit să profesez deoarece , dintr-un ”pix” Sociologia a devenit Filosofie și ulterior Istorie, este din ce în ce mai greu să supraviețuiesc în jungla din industria alimentară, junglă ”aprovizionată” cu bani cel puțin ”ciudați” sau cu idei clocite în incubatoare nocive care atacă sănătatea consumatorului. Am încercat să merg pe o „uliță” în sensul unei nișe din industria alimentară, nișă pe care am ”sigilat-o ” cât mai profesionist prin înregistrări la Comisia Europeană , prin elaborarea legislației naționale care să îi protejeze pe consumatori și pe noi ,Sonimpex Topoloveni , de cei obșnuiți cu copiatul și înșelăciunea.

Ce a rezultat?! 
O aprigă concurență neloială atât pentru  Indicația Geografică Protejată ” TOPOLOVENI - Magiun din Prune” prin folosirea agresivă, neîntemeiată, ilegală a toponimului Topoloveni , de către producătorul mărcii ”bunătăți de Topoloveni”, cât și pentru sintagma ”magiun din prune”, sintagmă care presupune că ”magiunul din prune se produce strict din prune proaspete”. Am reușit cu costuri mari să impunem în Legislația română niște Ordine care să poată aplica această  Normă. Mi s-a părut obligatoriu pentru munca familiei mele și a colectivului pe care l-am angrenat în această ”aventură”- în România așa se definește- să mă asigur că pe piață există un produs conform cu Legea care definește MAGIUNUL. 

Rezultatul îl vedeți cu ochiul liber : se induce consumatorului ideea că poate consuma un Aliment Funcțional - definesc magiunul care are efecte benefice asupra organismului uman , conform studiilor clinice realizate - cu prețuri foarte mici, respectiv ”magiun din prune Cămara Noastră” sau ”bunătăți de Topoloveni” - și că noi Sonimpex Topoloveni practicăm prețuri foarte mari...

Ceillați câțiva producători și retaileri . rău intenționați ,practică  MAGIUNĂLEALA , de la ”haimăneala” din industria alimentară. 
LIDL a început din anii 2013, cu Magiun SYMPATHICA și continuă ”sportul național ” , inclusiv în primăvara acestui an iar acum ”recidivează” cu înșelarea consumatorului și atragerea  prin prețul foarte mic - conform ingredientelor care nu sunt prune proaspete și a mărcii proprii , marcă nepurtătoare de taxe de raft... Câte prune ați cumpărat în acest an ?! Voi , domnii de la Râureni?! Tentant banul , ”ochiul D...” când îl câștigi prin înșelătorie...

Regret faptul că o fabrică pe care am respectat-o , RÂURENI , a coborât nivelul calității pănâ la a lua în derâdere un Standard Național și a îi înșela pe consumatori. Îmi amintesc cât de agresivi ați fost când s-a stabilit Standardul pentru Magiun din prune, respectiv faptul că ”magiunul se produce  dintr-un singur ingredient”...
.Este cu premeditare înșelătoria...De la 49% la 55% , ce ați adăugat ca să ”nu curgă ” magiu..leala? Nu se poate defini ca o eroare de producție recidiva de acum câteva luni...

Vă reamintim că noi am realizat studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice , studiu care a demonstrat că Magiunul din prune Topoloveni poate fi consumat de persoanele bolnave de diabet. Ce ați adăugat este permis persoanelor bolnave de diabet?!

Mulțumim ANPC că au luat atitudine .Am convingerea că prin extinderea controlului se va  descoperi că în acea fabrică nu au existat prune proaspete pentru magiun...
Aștept , stimate Domnule Președinte Bogdan PANDELICĂ și Domnule Director General Paul ANGHEL ai ANPC , onorați reprezentani ai MADR , să acționați și în cazul mărcii ”bunătăți de topoloveni” . Știm și știți și DUMNEAVOASTRĂ , că este înregistrată ilegal acea marcă la OSIM - OSIM care nu aplică Legea anilor 2007 și care au rămas ancorați în anii 1984 - pentru a induce consumatorului că are acces la produse de mare valoare nutrițională , la un preț foarte mic ; ”mânușă ” pentru un consumator al cărui buzunar este din ce în ce mai mic. și care este cât mai puțin infomat referitor la etichete și nutriție. Afirmația făcută de un domn din conducerea acelei fabrici ”suntem aici din anul 1901 și avem dreptul să folosim toponimul Topoloveni deoarece am fost primii” trebuia sancționată deoarece nu are nicio legătură cu autenticul , unicul și tradiționalul magiun certficat , după aderarea la UE - 2007 !!!!- cu Indicație Geografică Protejată ( pentru Clasa 29 Nissa); nu arev legătură nici cu ceva tradițional deoarece nu au niciun produs înregistrat ca TRADIȚIONAL. Oricum , pe logica- cel puțin ciudată a acelui domn- pe același pământ românesc a fost și această Secție și noi Sonimpex Topoloveni  am devenit proprietari din anul 2001 iar dânșii din anul 2002 , ca producători MANDY....

INACO este una dintre singurele ONG -uri care vorbește și face INOVAȚIE și încearcă să dezvolte în mintea inteligentă - uneori pare amorțită - a românilor, CREATIVITATEA. 
Am devenit membru cofondator INACO deoarece doresc să demonstrez tuturor că se poate , în România , să devii competitiv și ești obligat, ca român să faci orice sacrificii pentru memoria celor care nu mai sunt și pentru cei care îți urmează și trebuie să se mândrească în continuare cu Calitatea de ROMÂN. Patriotismul - de la iubirea de PATRIA MUMĂ - se face nu se vorbește demagogic.

Vine acel timp când doar prin inteligență, creativitate , inovație se va realiza dezvoltarea. NICI  NU  NE  DĂM  SEAMA  CÂT  DE  APROAPE  ESTE   ACEL  MOMENT. 
 
 • Currently 3.40/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.4 din 5 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: