Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Opinii

Statul ne cheamă acum să fim SOLIDARI cu HOȚII, cu PRIVILEGIAȚII, cu INCOMPETENȚII și cu HAOSUL

Andreea Paul (INACO): Fiscalitatea țării jucată la ruleta populismului este un risc național major

Opinii - Conf. univ. dr. Andreea Paul
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-10-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

O nouă taxă se anunță: TAXA DE SOLIDARITATE. În realitate, statul ne cheamă acum să fim SOLIDARI cu HOȚII, cu PRIVILEGIAȚII, cu INCOMPETENȚII și cu HAOSUL. Astfel de inițiative legislative pentru introducerea de taxe noi sunt făcute după principiul "decât să prind hoțul și prostul mai bine pedepsesc tot satul". Aceste inițiative nu au nicio legătură cu armonia și echilibrul social, ci cu încimentarea relelor practici și cu adâncirea problemelor populației sărace. Fiscalitatea țării jucate la ruleta populismului este un risc național major.

Să fiu mai explicită:

Solidari cu Hoții: sub o cincime din creșterea economică se reflectă în creșterea veniturilor fiscale colectate la bugetul țării, ceea ce ne arată că evaziunea fiscală crește. Nicio taxă nouă sau majorată în România nu a dus la reducerea sărăciei, ci la creșterea sărăciei. Nicio măsură populistă nu a dat șanse reale populației excluse social. Soluții: depolitizarea, digitalizarea și profesionalizarea ANAF! România are astăzi fonduri internaționale nerambursabile dedicate anti-sărăciei, ca de ex. fondurile japoneze, pe care nu le-a cheltuit.

Solidari cu Privilegiații: sunt zeci de mii de salariați publici și pensionari speciali, creați prin "legi speciale", cu venituri "speciale" plătite din taxele colectate de stat, care au dus la anomalii extrem de grave.
De exemplu, un șofer angajat la stat câștigă mai mult decât un doctor sau un profesor universitar. Salariul unui funcționar parlamentar este de trei-patru ori mai mare decât al unui doctor sau profesor. Soluții: legea salariilor publice unitare și pensii bazate pe contributivitate! 

Solidari cu Incompetenții: colectarea nesatisfăcătoare a taxelor actuale la stat, lipsa de performanță în alocările bugetare și lipsa de calitate a serviciilor publice ne dau dimensiunea incompetenței cronice care nu poate fi compensat cu biciul pus pe spinarea celor corecți, educați, care muncesc și câștigă mai mult, aplicându-le pompieristic și populist taxe noi. Ei vor pleca din țară. Deja suntem al doilea exportator mondial de resursă umană, după Siria. Deja suntem în topul rușinii mondiale, pe locul 133 în lume la capacitatea de a reține resursa umana talentată în țară, din 137 de state analizate în Raportul Global al Competitivitătii 2017-2018. Prostia este și mai costisitoare decât hoția! Soluția: România educată, talentată și just remunerată! Facilitarea reîntoarcerii acasă a resursei umane.

Solidari cu Haosul: trăim vremuri halucinante din punct de vedere fiscal, cu măsuri adoptate și retrase, anunțate/promise și neaplicate, pregătite pe genunchi și aplicate prin ordonanțe de urgență, care sperie investitorii și antreprenorii. Taxa pe bacșis, split TVA etc. - din prima categorie, impozit pe cifra de afaceri, supraimpozitarea unor industrii specifice, mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, taxe pe active, reducerea impozitului pe venitul salarial de peste 2000 de lei la 10% și pentru salariile sub 2000 de lei la 0%, atacul pe contribuțiile la pilonul II de pensii etc. - din a doua categorie, respectiv creșterea accizelor la carburanți - din a treia categorie. Trăim într-un mediu impredicitibil până la nebunie, care nu va rezolva niciodată problema sărăciei și a lipsei educației. Soluții: predictibilitate fiscală și analize consistente de impact! Facilitarea investițiilor și a antreprenoriatului creator de locuri de muncă bine plătite. România competitivă!
 
 • Currently 4.33/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.3 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Raspopitu:
  Nimic mai grosolan spus fara sa roșească .
  2017-10-20, 21:04:24 (adresa: 5.14.33.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: