Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Opinii

Companiile trebuie să schimbe macazul

Opinii - Ioana Arsenie (INACO)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: Pereview Software

Data adaugarii: 2018-02-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Agilitatea, inovaţia, parteneriatele şi planificarea strategică cu focus pe finanţe sunt tendinţele antreprenoriale româneşti în anul 2018
Zgomotul politic şi instabilitatea fiscală sunt factori care disturbă concentrarea antreprenorului de la misiunea sa, aceea de a crea valoare prin bunuri şi servicii cu care să-şi satisfacă clienţii, prin locuri de muncă, taxe, impozite şi alte contribuţii către societate

Mediul de afaceri este foarte polarizat, iar acest lucru s-a accentuat din anul 2008 până în prezent. Doar 4% din firme realizează 92% din profit şi 41% din cifra de afaceri. Doar 10% dintre firme realizează 91% din cifra de afaceri (sursa ONRC). 400.000 de firme au cifra de afaceri sub 1 milion de euro şi plătesc impozit pe venitul microîntreprinderilor, adică profitabilitatea lor netă se reduce faţă de companiile mari, plătitoare de impozit pe profit (valabil pentru marea parte a companiilor având profitabilitatea brută sub 6.25%). Astfel că antreprenoriatul românesc este din start penalizat de factorii de decizie. 
În data de 30 ianuarie a.c., Ziarul Financiar şi PIAROM au lansat raportul "Capitalul privat românesc". Cifrele actualizate pentru anul 2016 arată îmbunătăţirea profitabilităţii companiilor româneşti între anii 2008 (3%) şi 2016 (5.8%), deci aproape o dublare. Totuşi, productivitatea companiilor româneşti (cifră de afaceri/angajat) este la jumătate faţă de companiile străine. Concluzia este simplă: valoarea adăugată produsă este redusă, în domenii precum comerţul sau producţie/servicii subcontractate, pentru beneficiarii din industria auto, IT etc, care îşi cresc astfel competitivitatea. Mai mult, gradul de îndatorare şi creditul comercial acordat clienţilor sunt mai mari cu cca 20% faţă de companiile mari, un plus de presiune pe finanţare şi cash-flow.
Zgomotul politic şi instabilitatea fiscală sunt factori care disturbă concentrarea antreprenorului de la misiunea sa, aceea de a crea valoare prin bunuri şi servicii cu care să-şi satisfacă clienţii, prin locuri de muncă, taxe, impozite şi alte contribuţii către societate.
Pentru a trece la următorul nivel, companiile româneşti au nevoie de viziune, de noi perspective strategice şi financiare, de investiţii.
Cum poţi, ca antreprenor, să îţi duci afacerea la un alt nivel?  
Totul porneşte de la strategie şi structură. Structura este cea care asigură dezvoltarea sustenabilă. Structura înseamnă cum îşi aşază antreprenorul planurile într-un tot unitar, cum este organizaţia setată, cum funcţionează în relaţia cu stakeholderii. 
E nevoie să stabileşti un echilibru între: 
-  Eficientizarea şi creşterea performanţei pe structura actuală a afacerii tale  
Pentru a creşte trebuie să generezi o profitabilitate suficientă, care să susţină dezvoltarea mai departe prin reinvestirea profitului. Managementul financiar este de bază, respectiv stabilirea corectă a preţurilor, optimizarea politicii comerciale şi de discount, optimizarea costurilor şi a taxelor. 
Mai departe, optimizarea capacităţii de producţie trebuie făcută înainte de creşterea acesteia. Productivitatea măsurată în cifra de afaceri/angajat sau profit/angajat este un indicator relevant pentru o dezvoltare coerentă. 
În plus, structura organizaţională: oameni, procese, sisteme să funcţioneze ca un ansamblu eficient, care să permită antreprenorului să aibă control, fără a fi blocat în operaţional, prin delegare. 
- Pregătirea afacerii pentru viitor  
Fiecare antreprenor poate să găsească permanent surse de inspiraţie fiind la curent cu ce se întâmplă în pieţele avansate, pe industria sa şi nu numai.  

În opinia mea, următoarele aspecte sunt definitorii pentru anul 2018: 

- Agilitatea, respectiv capacitatea de a valorifica oportunităţile şi de a răspunde la provocări.  Cum? Având instrumente adecvate, cum ar fi Tabloul de Bord (setul de indicatori financiari şi non-financiari relevanţi pentru afacerea ta) şi Simulatorul de Business (care oferă în timp real informaţii precum marja comercială, profitabilitatea brută şi estimarea rezultatului pentru anul în curs.
- Inovaţia prin tehnologie, dar combinată cu zona de “customer care” 
Deşi tehnologia este tot mai prezentă şi trebuie inclusă în strategia de dezvoltare şi procesele de business, cu investiţii pe măsură, companiile care reuşesc să păstreze contactul uman cu clienţii vor fi net superioare.
- Planificarea strategică cu focus pe finanţe, date, optimizări 
Acum, mai evident decât oricând, nu se poate face strategie fără a avea în centru strategia financiară - care face diferenţa dintre succes şi eşec.  
- Parteneriate strategice 
Economia colaborativă, parteneriatele deştepte, win-win, sunt cheia pentru o dezvoltare rapidă, cu sinergia altor organizaţii. 
Strategia trebuie să fie pe agenda zilnică, iar abordarea structurată poate dubla rezultatele. Vă putem ajuta în acest sens.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Cosmin Stoica:
  Va oferim urgent munca acasa exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cosminstoica2015@gma il.com
  2018-02-01, 14:39:37 (adresa: 92.82.98.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

pt 27 % dintre contribuabili ANAF le aminteste ,d ...
ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

cu bicicleta, decat electrice ...
Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

a iesit la iveala, opozitia ...
Ecaterina Andronescu: Acesta este cel mai slab guvern al PSD

mort pt cel rau,viu pt d zeu ...
Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

Varianta pe cărbuni nu este . Faceti si voi elect ...
Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Actualitate

IT&C