Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

NEPI a făcut 21,7 milioane profit în primele şase luni ale anului

Piata bursiera

Data adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), care a preluat 70% din proiectul Mega Mall din Bucureşti, a înregistrat în primul semestru un profit atribuibil acţionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 14,3 milioane euro, informează Mediafax.
Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 30%, la 23,1 milioane euro, de la 17,8 milioane euro în primele şase luni ale anului trecut, potrivit situaţiilor financiare transmise, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.
Costurile cu exploatarea investiţiilor imobiliare au avansat cu 40%, de la 4 milioane euro, la 5,6 milioane euro.
NEPI a întocmit încă un set de indicatori financiari care includ şi rezultatele investiţiilor în joint ventures, situaţie în care încasările din chirii şi alte venituri din exploatare cumulează 26,1 milioane euro şi sunt cu 37% peste nivelul din primul semestru al anului trecut, de 19,1 milioane euro. În acelaşi timp, cheltuielile cu exploatarea investiţiilor imobiliare ajung la 6,6 milioane euro, cu 50% peste primele şase luni din 2012, de 4,4 milioane euro.
Şi în acest caz, profitul net atribuibil acţionarilor este tot de 21,7 milioane euro, faţă de 14,3 milioane euro în primul semestru al anului trecut.
La finele primului semestru, NEPI avea datorii de 196,5 milioane euro, cu 3% sub cele din perioada similară a anului trecut (203,1 milioane euro) şi, totodată, cu 15% sub cele de la sfârşitul anului 2012 (230,8 milioane euro).
Conform situaţiilor financiare pro forma, datoriile sunt de 227,2 milioane euro, cu 3% peste nivelul din primele şase luni ale anului trecut (220,3 milioane euro) şi, în acelaşi timp, cu 14,2% sub cele de la finalul anului (264,8 milioane euro).
"La 30 iunie 2013 grupul a confirmat câteva achiziţii suplimentare pentru creşterea veniturilor şi a identificat un număr de noi oportunităţi atractive de dezvoltare. După data de 30 iunie 2013 grupul a achiziţionat două centre comerciale şi s-a angajat să cumpere şi un al treilea centru comercial în valoare totală de 150 milioane euro, valoare neachitată încă la 30 iunie 2013. Totodată, grupul a decis să nu mai achiziţioneze participaţia de 50% într-un centru comercial din Budapesta. La data prezentului raport, proiectele de dezvoltare şi extindere ale grupului au crescut la 350 milioane euro din care 52 milioane euro au fost plătite până la 30 iunie 2013. Acestea includ achiziţia unei participaţii de 70% în dezvoltarea unui nou centru comercial în Bucureşti şi alte oportunităţi de dezvoltare", se arată în situaţiile financiare.
Grupul este în proces de obţinere a unui împrumut în valoare de aproximativ 30 milioane euro, care ar urma să fie garantat cu clădirea de birouri The Lakeview.
"Grupul şi partenerul său în această dezvoltare urmează implementarea unei facilităţi de credit de dezvoltare de 13 milioane euro pentru construcţia primei faze a The Office Cluj-Napoca. Grupul a primit de asemenea o ofertă pe care o ia în considerare, în forma unui precontract neangajant din partea Raiffeisen Bank International pentru extinderea împrumutului ce urmează a ajunge la maturitate în octombrie 2013 garantat cu proprietatea Floreasca Business Park din Bucureşti", se mai arată în situaţiile financiare.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  criminalul dragnea trebuie inchis imediat, viu sau ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  decat am vrut sa-i omor! ...
  RFI: «Noi manifestații în România împotriva guvernului și a corupției»

  popimea este singura categorie mai jegoasa decat p ...
  Un profesor de la UPT, membru al Academiei Române

  ce urechi mari au psdistii din poza! ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  intradevar singurul amagitor este tacutul de la Co ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate