Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

BVB: Acţiunile MedLife, vândute pentru 50,5 mil. euro

Piata bursiera - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-12-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ofertanţii au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings (V4C) care a vândut întreaga sa participaţie în companie, 36,25%, şi International Finance Corporation (IFC), care a vândut un pachet de acţiuni de 7,75%

Primele tranzacţii s-au realizat la preţul de 26 de lei/acţiune


Acţiunile celui mai mare operator de servicii medicale private din România, MedLife, simbol bursier (M), au început să fie tranzacţionate miercuri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Primele tranzacţii s-au realizat la preţul de 26 de lei/acţiune, a informat BVB.
MedLife, înfiinţată în 1996, operează cea mai extinsă reţea de clinici la nivel naţional, precum şi o reţea de laboratoare medicale şi spitale generale sau de specialitate. Valoarea totală a ofertei publice iniţiale a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 mil. euro, pentru un pachet de 44% din acţiunile companiei. Ofertanţii au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings (V4C) care a vândut întreaga sa participaţie în companie, 36,25%, şi International Finance Corporation (IFC) care a vândut un pachet de acţiuni de 7,75%. Oferta a fost intermediată de Raiffeisen Bank ca Lider de Consorţiu şi Wood&Co.

8,8 milioane acţiuni, vândute în două tranşe

În cadrul ofertei publice iniţiale au fost oferite publicului 8,8 milioane de acţiuni în două tranşe: 85% investitorilor instituţionali, în perioada 6-15 decembrie, şi 15% investitorilor de retail, în perioada 7-15 decembrie. Preţul final din cadrul ofertei a fost de 26 de lei pentru investitorii instituţionali, 24,7 lei pentru investitorii de retail care au subscris în primele 4 zile ale ofertei şi de 26 de lei pentru cei care au subscris ulterior. În prima zi de tranzacţionare, acţiunile nu vor avea o limită zilnică de variaţie. La preţul de 26 de lei pe acţiune, MedLife are o capitalizare de piaţă de 522,4 mil. lei.

„Avem deja o piaţă care este mai modernă şi mult mai pregătită să absoarbă tranzacţii serioase decât în trecut. BVB înseamnă astăzi un brand nou, un interes nou al investitorilor străini şi locali şi înseamnă activităţi în permanenţă cu brokeri şi companii private astfel încât nu sunt surprins că listarea MedLife a avut loc. Evenimente de o asemenea anvergură trebuie să se întâmple”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.
„Este un semnal extrem de puternic pentru investitorii şi antreprenorii români că se sparge gheaţa şi că li se oferă acces la finanţare prin intermediul bursei”, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. „E un pas uriaş pentru piaţa de capital de la noi. Sperăm ca succesul MedLife să fie urmat de tot mai mulţi antreprenori care vor vedea în piaţa de capital românească un partener de încredere pentru dezvoltarea afacerilor”, a declarat preşedintele BVB.

Decizia de vânzare a fost luată în urmă cu patru luni

„Suntem mândri că MedLife este prima companie privată care se listează la Bursa de Valori Bucureşti şi credem că acest eveniment reprezintă primul IPO de succes realizat pe această cale. MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, iar acum deschide drumul altor companii spre piaţa de capital. Au trecut mai puţin de 4 luni din momentul în care am luat decizia să ieşim din acţionariatul companiei - septembrie anul curent - şi suntem deja martorii listării acesteia. Procesul scurt reprezintă o dovadă a profesionalismului echipei implicate în derularea IPO-ului, precum şi o mărturie a bunei funcţionări a Bursei de Valori Bucureşti şi a altor autorităţi de reglementare. Succesul ofertei MedLife a demonstrat că piaţa este pregătită pentru a susţine companiile din România”, a declarat Bill Watson, Managing Partner la V4C.
„IFC a făcut parte din acţionariatul MedLife în ultimii 10 ani, fiind partenerul nostru în extinderea accesului la servicii de sănătate de cea mai înaltă calitate în România. IFC îşi va continua drumul alături de MedLife, în calitate de acţionar, şi sperăm că dezvoltarea companiei va susţine îmbunătăţirea sistemului de sănătate românesc”, a declarat Ana Maria Mihăiescu, şeful reprezentanţei IFC pentru România, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Republica Moldova, Polonia şi Slovacia. „IFC va continua toate demersurile pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate private, cât şi pentru susţinerea pieţei de capital româneşti”, a mai adăugat Ana Maria Mihăiescu
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  De 100 de oroi mai avantajoasa ca incalzirea centr ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  MENOPAUZZA JERMANA STAPANESTE CU MANA DE FIER UE. ...
  Angela Merkel își pregătește succesiunea: a desemnat pentru funcția de secretar general al UCD o femeie, Annegret Kramp-Karrenbauer

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Liviu Dragnea, întâlnire cu ambasadorul american Hans Klemm, la Parlament, în plin scandal în justiţie

  INDIA 5 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5; India 8 ILIE 8; ...
  India: Cel putin 18 persoane au murit dupa explozia unei butelii, care a distrus total un hotel, in timpul unei nunti

  Recomandare lucru la domiciliu exclusiv: cautam pe ...
  Liviu Dragnea, întâlnire cu ambasadorul american Hans Klemm, la Parlament, în plin scandal în justiţie

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate