Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

BVB: Acţiunile MedLife, vândute pentru 50,5 mil. euro

Piata bursiera - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-12-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ofertanţii au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings (V4C) care a vândut întreaga sa participaţie în companie, 36,25%, şi International Finance Corporation (IFC), care a vândut un pachet de acţiuni de 7,75%

Primele tranzacţii s-au realizat la preţul de 26 de lei/acţiune


Acţiunile celui mai mare operator de servicii medicale private din România, MedLife, simbol bursier (M), au început să fie tranzacţionate miercuri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Primele tranzacţii s-au realizat la preţul de 26 de lei/acţiune, a informat BVB.
MedLife, înfiinţată în 1996, operează cea mai extinsă reţea de clinici la nivel naţional, precum şi o reţea de laboratoare medicale şi spitale generale sau de specialitate. Valoarea totală a ofertei publice iniţiale a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 mil. euro, pentru un pachet de 44% din acţiunile companiei. Ofertanţii au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings (V4C) care a vândut întreaga sa participaţie în companie, 36,25%, şi International Finance Corporation (IFC) care a vândut un pachet de acţiuni de 7,75%. Oferta a fost intermediată de Raiffeisen Bank ca Lider de Consorţiu şi Wood&Co.

8,8 milioane acţiuni, vândute în două tranşe

În cadrul ofertei publice iniţiale au fost oferite publicului 8,8 milioane de acţiuni în două tranşe: 85% investitorilor instituţionali, în perioada 6-15 decembrie, şi 15% investitorilor de retail, în perioada 7-15 decembrie. Preţul final din cadrul ofertei a fost de 26 de lei pentru investitorii instituţionali, 24,7 lei pentru investitorii de retail care au subscris în primele 4 zile ale ofertei şi de 26 de lei pentru cei care au subscris ulterior. În prima zi de tranzacţionare, acţiunile nu vor avea o limită zilnică de variaţie. La preţul de 26 de lei pe acţiune, MedLife are o capitalizare de piaţă de 522,4 mil. lei.

Stiri similare:

» MedLife se extinde în Dâmbovița și Ilfov și achiziționează opt centre medicale
» BVB: Acţiunile MedLife, vândute pentru 50,5 mil. euro
» Carlos Ghosn intra in clubul "milionarilor"(de vehicule vandute)


„Avem deja o piaţă care este mai modernă şi mult mai pregătită să absoarbă tranzacţii serioase decât în trecut. BVB înseamnă astăzi un brand nou, un interes nou al investitorilor străini şi locali şi înseamnă activităţi în permanenţă cu brokeri şi companii private astfel încât nu sunt surprins că listarea MedLife a avut loc. Evenimente de o asemenea anvergură trebuie să se întâmple”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.
„Este un semnal extrem de puternic pentru investitorii şi antreprenorii români că se sparge gheaţa şi că li se oferă acces la finanţare prin intermediul bursei”, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. „E un pas uriaş pentru piaţa de capital de la noi. Sperăm ca succesul MedLife să fie urmat de tot mai mulţi antreprenori care vor vedea în piaţa de capital românească un partener de încredere pentru dezvoltarea afacerilor”, a declarat preşedintele BVB.

Decizia de vânzare a fost luată în urmă cu patru luni

„Suntem mândri că MedLife este prima companie privată care se listează la Bursa de Valori Bucureşti şi credem că acest eveniment reprezintă primul IPO de succes realizat pe această cale. MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, iar acum deschide drumul altor companii spre piaţa de capital. Au trecut mai puţin de 4 luni din momentul în care am luat decizia să ieşim din acţionariatul companiei - septembrie anul curent - şi suntem deja martorii listării acesteia. Procesul scurt reprezintă o dovadă a profesionalismului echipei implicate în derularea IPO-ului, precum şi o mărturie a bunei funcţionări a Bursei de Valori Bucureşti şi a altor autorităţi de reglementare. Succesul ofertei MedLife a demonstrat că piaţa este pregătită pentru a susţine companiile din România”, a declarat Bill Watson, Managing Partner la V4C.
„IFC a făcut parte din acţionariatul MedLife în ultimii 10 ani, fiind partenerul nostru în extinderea accesului la servicii de sănătate de cea mai înaltă calitate în România. IFC îşi va continua drumul alături de MedLife, în calitate de acţionar, şi sperăm că dezvoltarea companiei va susţine îmbunătăţirea sistemului de sănătate românesc”, a declarat Ana Maria Mihăiescu, şeful reprezentanţei IFC pentru România, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Republica Moldova, Polonia şi Slovacia. „IFC va continua toate demersurile pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate private, cât şi pentru susţinerea pieţei de capital româneşti”, a mai adăugat Ana Maria Mihăiescu
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  de ce nu cu 130%, 300% sau 3000%?! ...
  Camera: Comisiile de specialitate au aprobat marirea salariilor primarilor si viceprimarilor cu 30%

  daca n-au avut mamaliga vartoasa! ...
  Cele mai mari cinci universitati din Romania avertizeaza in legatura cu "derapajele" din Educatie

  de ce nu-l cheama la procuratura, sa ”verse” t ...
  Dan Andronic: Întâlnirea din noaptea alegerilor din 2009 a fost "o celulă de criză". Coldea și Kovesi ar fi venit la invitație lui George Maior

  daca nu era penala, o mai numea?! ...
  Gabriela Firea a numit la conducerea Spitalului Colentina o persoană cu probleme legale: "Au fost eliberate rețete fictive. Voi sesiza DIICOT"

  n-ar putea sa-i revoce suspendarea?! ...
  Instanta suprema decide daca admite contestatia la executare a lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate