Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata farma

Dialogul – soluţia optimă pentru problemele din sănătate

Piata farma


Sursa foto: Camera Deputatilor

Data adaugarii: 2018-05-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Deputatul Anişoara Radu a susţinut vineri, 11 mai, o declaraţie de presă în care a salutat rezultatele convenite în cadrul dialogului dintre sindicatele din sănătate şi membrii Guvernului.
În acest sens, doamna Radu a reiterat faptul că actualul Guvern PSD-ALDE este întotdeauna deschis la dialog şi încearcă să identifice cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor împreună cu sindicatele reprezentative.
În plus, doamna deputat a felicitat Guvernul pentru rezolvarea problemelor financiare care au apărut în sistemul medical: „Încep prin a felicita Guvernul pentru deschiderea către dialog şi pentru soluţiile identificate pentru prevenirea unei greve generale în sistemul medical, grevă care ar fi afectat cetăţenii!”
Menţionăm că adoptarea acestui memorandum, semnat între Guvern şi sindicate, a dus la renunţarea declanşării grevei generale, programată la data de 11 mai.
În continuare, doamna Anişoara Radu a prezentat principalele măsuri ce urmează a fi adoptate de Guvern şi aplicate în sistemul medical: „1. Acordarea de sume compensatorii pentru toţi angajaţii care au pierdut bani; 2.
Acordarea posibilităţii de depăşire a procentului de 30% ca sporuri raportat la cuantumul salariilor de bază, în cazul serviciilor de ambulanţă şi al spitalelor mono-specialitate, în cazuri bine fundamentate; 3. Sporul de gardă să nu mai intre în plafonul de 30% de sporuri”.
În final, Anişoara Radu a salutat şi disponibilitatea sindicatelor de a face concesii, având în vedere necesitatea sustenabilităţii pe termen lung a legii 153/2017: „Nu aş vrea să închei această declaraţie fără a mulţumi sindicatelor, care au dat dovadă de echilibru în negocierile cu Guvernului. Este evident că nu se putea renunţa în totalitate la plafonul de 30% pentru sporuri, deoarece legea ar fi devenit, în scurt timp, neaplicabilă. Consider că soluţiile identificate sunt sustenabile şi vor avea efectul de a rezolva toate problemele salariale din sistemul de sănătate”.
Trebuie subliniat faptul că memorandumul a fost încheiat între Guvernul României şi organizaţiile sindicale „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, iar măsurile agreate urmează să fie aplicate începând cu luna mai.
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
  Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

  In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
  Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: