Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata farma

Dialogul – soluţia optimă pentru problemele din sănătate

Piata farma


Sursa foto: Camera Deputatilor

Data adaugarii: 2018-05-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Deputatul Anişoara Radu a susţinut vineri, 11 mai, o declaraţie de presă în care a salutat rezultatele convenite în cadrul dialogului dintre sindicatele din sănătate şi membrii Guvernului.
În acest sens, doamna Radu a reiterat faptul că actualul Guvern PSD-ALDE este întotdeauna deschis la dialog şi încearcă să identifice cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor împreună cu sindicatele reprezentative.
În plus, doamna deputat a felicitat Guvernul pentru rezolvarea problemelor financiare care au apărut în sistemul medical: „Încep prin a felicita Guvernul pentru deschiderea către dialog şi pentru soluţiile identificate pentru prevenirea unei greve generale în sistemul medical, grevă care ar fi afectat cetăţenii!”
Menţionăm că adoptarea acestui memorandum, semnat între Guvern şi sindicate, a dus la renunţarea declanşării grevei generale, programată la data de 11 mai.
În continuare, doamna Anişoara Radu a prezentat principalele măsuri ce urmează a fi adoptate de Guvern şi aplicate în sistemul medical: „1. Acordarea de sume compensatorii pentru toţi angajaţii care au pierdut bani; 2.
Acordarea posibilităţii de depăşire a procentului de 30% ca sporuri raportat la cuantumul salariilor de bază, în cazul serviciilor de ambulanţă şi al spitalelor mono-specialitate, în cazuri bine fundamentate; 3. Sporul de gardă să nu mai intre în plafonul de 30% de sporuri”.
În final, Anişoara Radu a salutat şi disponibilitatea sindicatelor de a face concesii, având în vedere necesitatea sustenabilităţii pe termen lung a legii 153/2017: „Nu aş vrea să închei această declaraţie fără a mulţumi sindicatelor, care au dat dovadă de echilibru în negocierile cu Guvernului. Este evident că nu se putea renunţa în totalitate la plafonul de 30% pentru sporuri, deoarece legea ar fi devenit, în scurt timp, neaplicabilă. Consider că soluţiile identificate sunt sustenabile şi vor avea efectul de a rezolva toate problemele salariale din sistemul de sănătate”.
Trebuie subliniat faptul că memorandumul a fost încheiat între Guvernul României şi organizaţiile sindicale „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, iar măsurile agreate urmează să fie aplicate începând cu luna mai.
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: