Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata farma

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" din Timişoara

Piata farma


Hosptm

Data adaugarii: 2018-08-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" marchează o nouă premieră medicală naţională pe Clinica de Chirurgie Vasculară în colaborare cu Clinica de Radiologie. O pacientă din partea de vest a ţării, în vârstă de 66 de ani, a fost supusă unui tratament hibrid prin embolizare preoperatorie percutană ghidată angiografic urmată de intervenţie vasculară pentru îndepărtarea unei tumori de glomus carotidian.
Tumorile de glomus carotidian provin dintr-un ţesut aflat la bifurcaţia arterei carotide, care în condiţii normale reglează PH-ul şi compoziţia de gaze din sângele uman. Aceste tumori cresc în volum, produc compresiune locală, răguşeală, tulburări de tensiune şi de ritm cardiac, iar în 5% din cazuri sunt maligne. Tratamentul se face prin îndepărtarea lor chirurgicală, dar dificultatea majoră constă în faptul că sunt intens vascularizate, pacienţii putând pierde cantităţi importante de sânge, în literatură citându-se cazuri de sângerări intraoperatorii de peste 20 litri de sânge. 
Pentru a reduce la minimum riscurile de sângerare, în cursul zilei de vineri 3 august 2018, în cadrul SCJUT, a avut loc o procedură hibridă de embolizare preoperatorie a unei tumori de glomus carotidian, fiind urmată de îndepărtarea ei chirurgicală prin abord clasic.
Procedura de embolizare s-a realizat prin puncţie directă sub control angiografic şi a avut ca scop deconectarea tumorii de sistemul vascular. Aceasta reprezintă o premieră medicală naţională şi a fost efectuată cu succes de o echipă formată din Dr. Cristian Mihalea, Dr.
Cătălin Juratu şi Prof. Dr. Mihai Ionac. Doctorul Cristian Mihalea are o formare completă în neuroradiologia intervenţională, dobândită în ultimii 7 ani în două din cele mai importante spitale universitare din Paris: CHU Bicetre si Beaujon.
Important de ştiut este faptul că acest tip de procedură are un grad ridicat de complexitate, reprezentând de altfel, pentru pacientă singura soluţie de devascularizare preoperatorie, tumorile glomice sangerând foarte mult în cursul intervenţiei de extirpare.
Prin puncţionare directă percutană şi embolizarea ei sub ghidaj angiografic am reuşit excluderea completă a tumorii din circulaţia sanguină.
Trebuie spus că tumora se dezvolta între artera carotidă externă şi internă şi aceasta impune ca precizia atât a procedurii intervenţionale radiologice, cât şi a intervenţiei chirurgicale să fie de ordinul milimetrilor. Abordul pluridisciplinar de neuroradiologie intervenţională şi chirurgie vasculară au făcut ca procedura efectuată să fie fără riscuri pentru pacientă (pierderile sanguine nu au depăşit 50 ml), aceasta urmând să fie externată după 2 zile de la efectuarea intervenţiei.
Ambele proceduri, cea de embolizare şi cea de extirpare a tumorii, au fost efectuate pe perioada unei singure anestezii generale coordonată de dr. Carmen Galiciu şi dr. Claudiu Neamţu din cadrul Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a SCJUPBT. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: