Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Politic

Arhiepiscopia Romano-Catolică București: Firea se crede Pilat din Pont

PoliticData adaugarii: 2017-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Prin noua sa tentativă de a scăpa de răspunderea aplicării legii în cazul Cathedral Plaza, Primarul General, Gabriela Firea oferă opiniei publice o confirmare a legăturilor sale de afinitate (și interese) cu dezvoltatorul proiectului. Ultimele sale demersuri produc îngrijorare Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB), întrucât acestea denotă implicarea dnei Gabriela Firea în salvarea colosului ilegal, ce trebuie demolat de însuși edilul capitalei, se arată într-un comunicat pe care îl redăm integral mai jos: 
 
"Repetăm ceea ce am afirmat și în comunicatul nr. 145 din 17.05.2017 și îi amintim dnei Firea care îi sunt obligațiile stabilite de Justiția din România. Ca Primar al Municipiului București (PMB) este obligată să emită dispoziția de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza, acțiune pentru care nu are nevoie de avize sau păreri de la alte instituții, și apoi este obligată să ia toate măsurile administrative pentru a readuce terenul la starea de dinainte de construire.

Avizul de la Comisia Națională a Monumentelor nu trebuie să fie cerut nici de Primarul Municipiului București și nici de proprietarul clădirii. Suntem în prezența unei hotărâri judecătorești care trebuie pusă în executare și nu în prezența unei decizii lăsată în aprecierea autorităților administrative. Nicio autoritate administrativă nu poate lipsi de efecte o hotărâre judecătorească.

Dispozițiile legale la care se face referire în comunicatul Primarului General nu sunt aplicabile în situația de față, întrucât acestea se referă la procedurile necontencioase de autorizare a desființării unei construcții ilegale.

Grija pe care o manifestă Primarul General în ultima perioadă pentru procesele aflate pe rol, introduse de către Millennium Building Development (MBD), demonstrează că mai presus de lege există alte legături despre care ARCB a făcut vorbire și pe care PMB nu le-a infirmat. De altfel, dezinformând prin omisiune, dna Primar General nu aduce la cunoștința publicului faptul că în același dosar în care s-a solicitat de către MBD ca instanța să dispună intrarea în legalitate a acestei construcții, ARCB a cerut instanței judecătorești să oblige Primarul General la emiterea actului administrativ de respingere a cererii de intrare în legalitate.

De altfel, în cadrul procedurii de executare silită, în data de 26.09.2016, răspunzând reprezentanților ARCB care îi solicitau să facă demersurile de desființare în sensul legii, Primarul Firea le-a spus acestora că în țara noastră au existat decizii irevocabile care au fost schimbate, arătând prin aceasta că speranțele sale sunt îndreptate nu spre aplicarea legii și refacerea unui spațiu verde pentru bucureșteni, ci spre salvarea investiției ilegale a unor prieteni.

Constatând că sentința civilă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmbovița și decizia nr. 89/2016 a Curții de Apel Constanța nu sunt respectate, solicităm din nou public Primarului Capitalei să-și facă datoria și să pună în executare hotărârea definitivă, mai ales că prin hotărârea judecătorească pronunțată de Tribunalul București la data de 10.07.2017 instanța a respins în mod definitiv și ultima contestație la executare formulată de către Primarul Municipiului București*.

Și, dacă tot era dna Firea dispusă să facă un sondaj legat de cheltuielile Primăriei Municipiului București vizavi de Cathedral Plaza, îi sugerăm să întrebe bucureștenii dacă sunt de acord ca Primăria să cheltuiască din banii lor pentru a împiedica punerea în executare a unei hotărâri judecătorești. Iar în virtutea transparenței în administrația publică, ar putea să declare public sumele cheltuite deja în acest scop."
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ROMANIA, deraiere controlată de 27 de ani de pese ...
  CFR SA, deraiere controlată

  Catre bucuresteni>>>> FIEREA cu buna stiinta nu s- ...
  Firea vrea să transforme pavilionul Romexpo în sală multifuncțională

  Eu sunt dispus sa va ajute sa stimuleze afacerii ...
  Dan Voiculescu va fi eliberat condiționat

  Ofer credite tuturor oamenilor în dificultati f ...
  Dan Voiculescu va fi eliberat condiționat

  Pentru a ajuta persoanele în dificultate financia ...
  Dan Voiculescu va fi eliberat condiționat

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: