Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Sesiunea extraordinară încinge spiritele în Parlament

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: observi.ro

Data adaugarii: 2017-08-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Sesiune extraordinară

Cele două camere ale Parlamentului, Camera Deputaţilor şi Senatul, se vor reuni astăzi, 08.08.2017, în sesiune extraordinară pentru a discuta OUG privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor, notează B1.ro. Şedinţele în plen sunt programate să înceapă la ora 15.00.
„Am să încep cu anunţul privitor la convocarea celor două camere ale Parlamentului în sesiune extraordinară, ca urmare a faptului că Guvernul a adoptat o serie de ordonanţe de urgenţă în săptămâna care a trecut. Aşa cum e prevederea constituţională, avem obligaţia ca în termen de maximum cinci zile să convocăm sesiunea extraordinară, mâine, la Senat, Biroul Permanent e convocat pentru ora 14, iar plenul pentru ora 15.00, la Camera Deputaţilor - Biroul Permanent ora 11.00 şi plenul pentru ora 15.00, fiecare cu ordonanţele de urgenţă în care suntem primă cameră sesizată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, notează B1.ro.

Pensii de serviciu

Reamintim că vineri, 4.08.
2017, Guvernul României a adoptat o serie de proiecte de acte normative, printre care şi OUG privind pensiile speciale ale militarilor. Conform actului normativ, pensiile de serviciu ale angajaţilor structurilor de forţă 
(MAI, apărare, servicii secrete) nu vor mai putea fi majorate în funcţie de creşterile salariale, ci în funcţie de rata de inflaţie, notează agerpres.ro.
De asemenea, la Art. 3 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare se introduc două noi litere, literele l) şi m), cu următorul cuprins:
„l) solda/salariu lunar net - solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuţia individuală la bugetul de stat, contribuţia individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare;
m) pensia militară de stat netă - pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare”, se arată în textul OUG.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului este plafonată

În ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru creşterea copilului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că suma va fi plafonată la 8.500 de lei. 
„Conform noii prevederi, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va stabili ca şi până acum, respectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei”, prevede ordonanţa, notează agerpres.ro. 
Privitor la creşterile salariale ale poliţiştilor cu 10% şi cu 15% pentru personalul civil, ordonanţa prevede: 
„Majorările salariale se aplică astfel: poliţiştii din MAI şi unităţile/instituţiile/structurile aflate în subordinea sa beneficiază de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie. Personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, beneficiază de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază", anunţă Executivul, citat de agerpres.ro. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
  Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

  chiria au platit-o? ...
  Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

  multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
  Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

  pt. 5,6 psdprostac balbait: USR a votat impotriva ...
  Lovitură pentru Ungaria: Statutul de democraţie sigură, pus la îndoială de Canada, după ce o activistă a primit azil politic

  Si la Sebastian Guita din Srbia ! ...
  Unde sunt fondurile C.A.S.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Real estate

  Extern