Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Sesiunea extraordinară încinge spiritele în Parlament

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: observi.ro

Data adaugarii: 2017-08-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Sesiune extraordinară

Cele două camere ale Parlamentului, Camera Deputaţilor şi Senatul, se vor reuni astăzi, 08.08.2017, în sesiune extraordinară pentru a discuta OUG privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor, notează B1.ro. Şedinţele în plen sunt programate să înceapă la ora 15.00.
„Am să încep cu anunţul privitor la convocarea celor două camere ale Parlamentului în sesiune extraordinară, ca urmare a faptului că Guvernul a adoptat o serie de ordonanţe de urgenţă în săptămâna care a trecut. Aşa cum e prevederea constituţională, avem obligaţia ca în termen de maximum cinci zile să convocăm sesiunea extraordinară, mâine, la Senat, Biroul Permanent e convocat pentru ora 14, iar plenul pentru ora 15.00, la Camera Deputaţilor - Biroul Permanent ora 11.00 şi plenul pentru ora 15.00, fiecare cu ordonanţele de urgenţă în care suntem primă cameră sesizată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, notează B1.ro.

Pensii de serviciu

Reamintim că vineri, 4.08.
2017, Guvernul României a adoptat o serie de proiecte de acte normative, printre care şi OUG privind pensiile speciale ale militarilor. Conform actului normativ, pensiile de serviciu ale angajaţilor structurilor de forţă 
(MAI, apărare, servicii secrete) nu vor mai putea fi majorate în funcţie de creşterile salariale, ci în funcţie de rata de inflaţie, notează agerpres.ro.
De asemenea, la Art. 3 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare se introduc două noi litere, literele l) şi m), cu următorul cuprins:
„l) solda/salariu lunar net - solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuţia individuală la bugetul de stat, contribuţia individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare;
m) pensia militară de stat netă - pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare”, se arată în textul OUG.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului este plafonată

În ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru creşterea copilului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că suma va fi plafonată la 8.500 de lei. 
„Conform noii prevederi, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va stabili ca şi până acum, respectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei”, prevede ordonanţa, notează agerpres.ro. 
Privitor la creşterile salariale ale poliţiştilor cu 10% şi cu 15% pentru personalul civil, ordonanţa prevede: 
„Majorările salariale se aplică astfel: poliţiştii din MAI şi unităţile/instituţiile/structurile aflate în subordinea sa beneficiază de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie. Personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, beneficiază de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază", anunţă Executivul, citat de agerpres.ro. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Pt nr 2: Probabil [esede e cel mai mare partid de ...
  Liviu Pop: Nu sunt în Guvern pe persoană fizică. Voi pleca atunci când CEx-ul va decide

  NE PENSIONAM PE PENSII SPECIALE IMENSE ORI FUGIM C ...
  Ce facem în faţa cocktail-ului exploziv de incompetenţă?

  decat prabuselnitza, mai degraba! ...
  Alex Milcev, EY: 2018 va fi anul așezării fiscale

  decat i-am lasat sa vorbeasca discutii! ...
  A avut loc prima dezbatere publica pe tema termenilor de referinta privind impactul de mediu si impactul social pentru proiectul autostrazii Ploiesti-Brasov

  la primul partz al pietelor o sa fim decat peste c ...
  În 2018, lumea intră într-o perioadă critică a riscurilor în creștere

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Real estate

  Extern