Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Ministrul Justiţiei: Voi avea o întâlnire cu premierul pe tema majorării salariilor angajaţilor din penitenciare cu 10 - 15%

Politic


Sursa foto: psnews.ro

Data adaugarii: 2017-08-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că, cel târziu joi, va avea, împreună cu reprezentanţii liderilor sindicali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, o întâlnire cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta despre majorările salariale cu 10 sau 15%, potrivit Agerpres, preluat de Hotnews.
“Unul din punctele cele mai sensibile pentru care dânşii şi-au exprimat preocuparea - majorarea salariului cu cei 10 sau 15%, cum s-a majorat pentru ceilalţi din sistemul de apărare şi ordine publică. (...) Miercuri sau cel târziu joi vom avea o întrevedere, eu cu doi - trei dintre reprezentanţii liderilor de sindicat cu primul-ministru, probabil şi cu ministrul Finanţelor, şi am ferma convingere a faptului că vom găsi soluţii legale şi resursele financiare pentru ca în mod corelativ să beneficieze şi dânşii de majorare, aşa cum beneficiază toţi ceilalţi care fac parte din aceeaşi categorie de ordine, linişte publică, siguranţă naţională”, a declarat, marţi, Tudorel Toader.
El a precizat că o altă problemă discutată a fost şi posibilitatea valorificării produselor create de deţinuţi în penitenciare.
“O altă problemă pe care am discutat-o şi am convenit-o se referă la posibilitatea valorificării produselor pe care deţinuţii le creează, le lucrează, le execută în penitenciare. Sunt între dânşii care au reale calităţi, abilităţi artistice, lucrative, de manufactură şi pe care cu ani în urmă aveau posibilitatea să le vândă. Am fost la Penitenciarul Jilava acum două săptămâni, am văzut oameni care au un simţ artistic deosebit, care creează, dar nu le pot vinde, valorifica, deşi cu ani în urmă erau vândute, se obţineau sume de bani.
Dar ideea nu este doar a banilor câştigaţi, chiar dacă ei primesc o cotă-parte din valoarea produsului vândut, ideea este componenta aceasta de reintegrare socială, de valorificare a actului de realizare artistică pe care dânşii îl realizează”, a explicat Toader după întâlnirea avută cu liderii sindicali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

Mandat pe patru ani pentru directorii din penitenciare

Ministrul Justiţiei a precizat că va propune ca directorii de penitenciare să aibă mandat determinat pe patru ani.
“Cei care ocupă funcţii de conducere în penitenciare, directorii de penitenciare în primul rând, au un mandat pe perioadă nedeterminată şi prin modificarea statutului vom propune mandat determinat pe patru ani. Pentru ca să ştie fiecare - directori de penitenciar sau directori adjuncţi - că vine scadenţa, că trec cei patru ani, că sunt evaluaţi, ceea ce nu înseamnă că pe parcurs nu poţi să îi evaluezi, dar în acelaşi timp trebuie lăsată deschisă speranţa, posibilitatea şi altor lucrători din ANP să acceadă la funcţia de director. Că dacă unul ocupă funcţia de director nelimitat până iese el la pensie, lipseşti pe alţii de şansa de a dobândi o funcţie de management, ceea ce am convenit că este necesar şi corect în acelaşi timp”, a declarat Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei.
Toader a precizat că de la 1 octombrie vor începe cursurile de formare în management execuţional penal pentru cei cu funcţii în sistemul penitenciar.
“Nu există, în momentul la care vorbim, un program riguros de pregătire pentru management la nivelul penitenciarelor. Dacă la magistraţi (...) avem pregătirea de bază la INM, la doi ani şi pregătirea continuă, fiecare procuror, judecător trebuie să parcurgă un ciclu, două de pregătire o dată la trei ani, cei din conducerea penitenciarelor ANP n-au această pregătire, nici de bază, nici continuă. Vom înfiinţa, şi de la 1 octombrie ne-am propus şi sunt convins că vom respecta, de la 1 octombrie să începem cursuri de formare în managementul penitenciar execuţional penal pentru cei care astăzi au funcţii şi o rezervă de personal de resurse umane pentru cei care mâine, poimâine, răspoimâine poate îşi doresc, poate va fi necesar să ocupe funcţii, nu numai de execuţie, ci şi de conducere”, a spus ministrul Justiţiei.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
  Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

  chiria au platit-o? ...
  Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

  multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
  Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

  pt. 5,6 psdprostac balbait: USR a votat impotriva ...
  Lovitură pentru Ungaria: Statutul de democraţie sigură, pus la îndoială de Canada, după ce o activistă a primit azil politic

  Si la Sebastian Guita din Srbia ! ...
  Unde sunt fondurile C.A.S.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie