Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Liviu Pop: „Elevii României trebuie să aibă la timp manuale școlare de calitate”

PoliticData adaugarii: 2017-10-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministerul Educației Naționale (MEN) a organizat vineri, 20 octombrie, la Oradea, prima dezbatere din seria consultărilor regionale dedicate proiectului Legii manualului școlar. Evenimentul a reunit reprezentanți ai inspectoratelor școlare, directori de școli și cadre didactice din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Cu acest prilej, ministrul Liviu Marian Pop a reiterat obligația Ministerului Educației Naționale de a asigura, conform legii, manuale școlare de calitate care să fie livrate în timp util beneficiarilor primari ai educației, elevii. „Intenția noastră este să trimitem Parlamentului României un proiect de lege coerent, consolidat, care să includă cele mai relevante propuneri pe care le primim în cadrul acestor consultări. O estimare optimistă ar fi că într-o lună vom putea face acest lucru. Forma finală a legii va fi adoptată de Parlament.
Convingerea noastră este că după ce vom avea această lege, vor dispărea și problemele care au grevat în ultimii ani furnizarea manualelor școlare la timp”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop.

În același context, au fost prezentate și alte proiecte din agenda curentă a MEN, mai precis metodologia de mișcare a personalului didactic și metodologia de acordare a gradațiilor de merit. Ambele documente vor fi aprobate prin ordin de ministru în perioada imediat următoare. De asemenea, au fost discutate măsuri pe termen mediu, între care digitalizarea evaluării examenelor naționale (obiectiv: reducerea timpului și costurilor aferente procesului de evaluare) și înființarea bibliotecii școlare virtuale (obiectiv: acces rapid pentru elevi și profesori la resurse școlare avizate de MEN). Intervențiile inspectorilor și profesorilor pe marginea temelor aflate pe ordinea de zi au fost apreciate de conducerea MEN și vor face obiectul unor analize punctuale în vederea integrării lor în documentele pe care ministerul le va elabora.

La dezbatere au mai participat secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Oana Ariana Bucur, și directori din Ministerul Educației Naționale. Aceasta va fi urmată de alte două întâlniri care vor avea loc la Râmnicu Vâlcea și Iași, datele urmând a fi stabilite și comunicate în curând.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de alta intrebare!:
  asta si restul ministrilor trebuie sa sape santuri!
  2017-10-22, 16:40:37 (adresa: 95.77.216.*)
 2. de costy:
  Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pacurarucostica1963@ gmail com
  2017-10-22, 18:03:41 (adresa: 5.40.239.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: