Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Daniel Andrei Gheorghe, deputat PNL: PSD și aliații fug de adevărul istoric

Politic


Sursa foto:http://www.cdep.ro

Data adaugarii: 2018-02-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


  Marți, 6 februarie 2018, la Camera Deputaților, alături de colegii din PNL și din partidele de opoziție am asistat uluit la respingerea la foc automat, concomitent în Comisia de apărare unde s-a dat un raport de fond nefavorabil, cât și în comisia de administrație unde s-a dat aviz negativ, a legii cu privire la comemorarea rezistenței armate anticomuniste din România.
    Mai întâi nu înțeleg de ce o propunere legislativă vizând o reparație morală a nedreptăților trecutului se respinge cu o grabă cel puțin suspectă.
    Apoi, ceea ce iarăși este bizar, legea partizanilor anticomuniști, al cărui raport de fond ar fi fost firesc a fi rezervat Comisiei juridice, precum s-a întâmplat și la Senat, a fost repartizată pentru raport final la Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților. Ce ne spune acest lucru? Oare cei din conducerea PSD se temeau că legea ar putea trece și a fost repartizată cu “dedicație” ori,și mai grav de atât, pentru cei din coaliția de la guvernare, partizanii din munți au rămas “bandiții” din propaganda comunistă care întinau “nobilele idealuri ale marxism-leninismului” apărat de armata sovietică, brigăzile NKVD și de trupele de securitate care acționau pe teritoriul României?
    Faptul că Guvernul României și coaliția majoritară doresc să fie respinsă legea recunoștinței față de partizanii anticomuniști este dovada clară a faptului că în România se refuză o adevarată împăcare cu trecutul totalitar iar condamnarea regimului comunist a rămas doar pe hârtie.

    Noi, PNL, am depus această propunere legislativă cu gândul la demnitatea națională a poporului român, la reparația morală a victimelor comunismului și la respectul internațional cuvenit României.
    La fel precum cehoslovacii au avut dezidența intelectuală și Charta 77, la fel precum ungurii au făcut revoluția maghiară din 1956, iar polonezii s-au evidențiat prin mișcarea muncitorească de rezistența sindicalistă care a dat naștere fenomenului “Solidaritatea”, la fel, în același context al rezistenței anticomuniste, în România a fost nașterea unui fenomen unic în spațiul Europei de dincoace de “Cortina de fier”: rezistența armată anticomunistă.
   Prin aceste mișcări politice bizare, PSD și sateliții săi ne dovedesc un singur lucru: negarea realității că în România, pentru aproape 20 de ani, a existat o rezistență armată cu caracter anticomunist. Un gest politic al cărui rezultat indirect este simpatia pentru regimul de ocupație sovietică dintre anii 1944-1958, factorul decisiv al impunerii regimului totalitar comunist în România.
  Legea comemorării partizanilor din munți va merge cu raport de respingere la dezbaterea din plen; indiferent de rezultatul votului, ne vom bate pentru onoarea eroilor noștri! Parlamentul României nu se încheie nici astăzi și nici mâine și sunt convins că, peste nu mult timp, vom avea această lege adoptată de Camera Deputaților, a declarat deputatul PNL.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Dan Axente:
  “Noi cu drag le-om duce toate, de e pace de-i razboi “... “Intr-o democratie, cei mici ii aleg pe cei........ mici.” Eu ti-s Frate Tu mi-esti frate, In (mine) noi doi ...un Dolar bate !!! Acesta nu este un VIITOR !!! Dar este Democratie ??
  2018-02-11, 20:03:48 (adresa: 91.128.185.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Orașele Sodoma și Gomora au fost distruse cu foc ...
Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

huligani faradelege ...
Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: