Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi: Lipsa de transparenţă a devenit o marcă a Primăriei Iaşi condusă de Mihai Chirica

Politic


Sursa foto:Buna Dimineata Iasi

Data adaugarii: 2018-02-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a înaintat o sesizare către Prefectul Judeţului pentru că primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, încalcă legea prin faptul că nu îi pune la dispoziţie mai multe informaţii publice solicitate în baza legii. Răzvan Timofciuc a făcut mai multe solicitări de la începutul acestui an pentru a primi informaţii de la Primărie, însă nu i s-a răspuns la niciuna dintre aceste solicitări.

"Solicitările mele au vizat obţinerea de informaţii privind retrocedările de terenuri în baza legii 10 de la nivelul Municipiului, cheltuirea banilor publici pentru organizarea Sărbătorilor de Iarnă şi Sărbătorilor Iaşului, surparea trotuarului de la Rond Vechi sau lămuriri privind "scamatoriile" imobiliare ale viceprimarului Harabagiu, a cărui familie a fost pusă în posesia a 1.5 ha teren în zona Moara de Vânt. La niciuna dintre aceste solicitări nu am primit răspuns, în ciuda faptului că legea 215, legea administraţiei publice locale, precizează obligativitatea primarului de a pune la dispoziţia consilierilor locali informaţiile solicitate. Această lipsă de transparenţă este o marcă a administraţiei Chirica. "Principiile social-democraţiei europene autentice" pe care tot le clamează primarul Chirica sunt lozinci goale de conţinut, atât timp cât se comportă ca un despot oriental, total surd la punctele de vedere ale Opoziţiei", a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.


Acesta a mai precizat că niciunul dintre proiectele iniţiate de consilierii PNL nu a fost pus pe ordinea de zi de primarul Mihai Chirica.
"Până acum am iniţiat, alături de colegii mei din Consiliul Local, 25 de proiecte de hotărâre, însă niciunul nu a fost pus pe ordinea de zi de primarul Chirica. În spiritul democratic şi în litera legii, primarul Chirica avea obligaţia de a introduce aceste proiecte pe ordinea de zi în şedinţa ordinară de Consiliu Local. Faptul că nu face acest lucru este o formă de abuz. În acest sens l-am şi acţionat în instanţă pe primarul Chirica", a mai spus Răzvan Timofciuc.
Ordonanţa Guvernului României privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, nr.35/2002, aprobată de Legea nr.673/2002, precizează clar şi fără echivoc, la art. 48, faptul că "proiectele de hotărâri şi celelalte propuneri, însoţite de avizul comisiei de specialitate şi de raportul compartimentului de resort din aparatul propriu al consiliului, se înscriu pe ordinea de zi şi se supun dezbaterii şi votului consiliului în prima şedinţă ordinară a acestuia", a declarat acesta.
 
 • Currently 2.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Razvan:
  CEAUSEL siu CEAUSICA= dracNEA - VIORICA. LA TARGOVIST IKA !
  2018-02-12, 05:56:58 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Autoritățile locale : n-are WC-URI publice,st. ...
Comisarul Corina Cretu solicita autoritatilor locale să acceseze sursele de finanțare ale Comisiei Europene

Decat baze rusesti si modelul de viata comunist , ...
O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

PERMIS = ȘPAGĂ = MOARTE !!! ...
Trupurile neînsuflețite ale celor 9 români morți în accidentul din Ungaria au fost repatriate

Să truțuliți bine ȚIGARETA !!! ...
Peste 35.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord a României

GDPR să nu secretizeze : INJUSTIȚIA, CORUPȚIA; ...
Escrocheria GDPR: Ce riscuri apar odată cu noile reglementări privind protecția datelor

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: