Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Tineretul Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) a lansat proiectul România construită de tineri

Politic


Sursa foto:Cuvântul Libertăţii1400 × 905

Data adaugarii: 2018-02-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În perioada 9 - 11 februarie a.c. s-a desfăşurat la Sinaia "Şcoala politică de iarnă a Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor". Tema şcolii politice a fost "România construită de tineri", unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE.

La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate judeţele ţării.

Şcoala politică a TLDE a beneficiat de prezenţa mai multor lideri din conducerea ALDE în frunte cu preşedintele partidului Călin Popescu- Tăriceanu, secretarul general Daniel Chiţoiu, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, precum şi ministrul Energiei Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea şi Marian Cucşa. La eveniment au mai participat secretarul de stat Robert Tudorache, subsecretarii de stat Liliana Mincă, Ionel Petre şi Dorin Corcheş, preşedintele ALDE Vrancea Ionel Cel-Mare şi preşedintele ALDE Galaţi Cristian Dima.

Printre obiectivele şcolii de iarnă a TLDE s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea şi realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret şi pentru tineret. De asemenea, un alt obiectiv este acela de a spori gradul de participare al tinerilor la viaţa publică şi încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităţilor individuale sau de grup, dar şi sprijinirea şi îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viaţa economică, educaţională şi culturală a ţării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.

În cadrul Delegaţiei Permanente a TLDE, desfăşurată pe parcursul zilei de sâmbătă, Claudiu Daniel Catana, preşedintele TLDE, a afirmat că prin proiectul "România construită de tineri", TLDE vrea să îi implice şi pe ceilalţi tineri în decizia politică. Liderul tineretului liberalilor şi democraţilor le-a spus participanţilor la şcoala de iarnă că îşi doreşte ca TLDE să vină cu propuneri din partea tinerilor, subliniind faptul că TLDE este principalul mesager al ALDE în rândul tinerilor.


Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat aprecierea faţă de prezenţa semnificativă a tinerilor la şcoala de iarnă. Liderul ALDE le-a vorbit participanţilor despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal azi, punctând faptul că pregătirea politică vine şi cu responsabilităţi, ei având o datorie faţă de societate, nu doar faţă de partid. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că îl interesează în mod deosebit ceea ce fac reprezentanţii ALDE şi TLDE în raport cu societatea şi nevoile sale.

Acesta a subliniat că, la ora actuală, există o falie în societate care a fost creată de mai multă vreme. În continuare, preşedintele ALDE a vorbit tinerilor despre apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, menţionând că ALDE va milita în continuare pentru un autentic stat de drept, pentru ca aceştia să nu trăiască într-un simulacru de democraţie.
Liderul ALDE a discutat cu toţi cei prezenţi la şcoala de iarnă despre rolul acestora într-un partid cum e ALDE şi în societate. El le-a recomandat tinerilor din ALDE să parcurgă toate etapele dezvoltării în plan politic şi profesional, să capete experienţă, care le va fi folositoare pentru îndeplinirea obiectivelor pe care fiecare şi le propune. Preşedintele ALDE a subliniat că îşi doreşte ca ALDE, împreună cu TLDE, să promoveze competenţa. Călin Popescu-Tăriceanu a concluzionat că vrea ca ALDE să se distingă prin oameni competenţi şi capabili.
Secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu le-a mulţumit membrilor organizaţiei de tineret pentru implicarea arătată în activitatea partidului. Liderul ALDE a precizat că alegerile europarlamentare şi prezidenţiale vor conta foarte mult pentru ALDE, iar tinerii vor avea un aport semnificativ. Daniel Chiţoiu a subliniat că ALDE este singurul partid liberal din România, care promovează valorile şi principiile liberale, afirmând că, pe lângă drepturi şi libertăţi, ALDE promovează politici economice liberale care să conducă la dezvoltarea economică a României. Din punct de vedere al doctrinei liberale, intervenţia statului în economie trebuie să fie minimală, statul având doar rolul de reglementare a unor politici fiscale optime şi politici economice care să asigure o dezvoltare durabilă a României.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  dar nimic despre genocidul padurilor facut de firm ...
  USR Caras-Severin: Ne opunem ferm intenţiei Romsilva de a impune un Plan de management care prevede scăderea suprafeţei strict protejată a Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraş

  VILE SI PALATE, CA TOT OMU ...
  Începe primul târg imobiliar al anului: CE LOCUINȚE CAUTĂ BUCUREȘTENII ÎN 2018?

  Sa ne fereasca D-zeu de asa-zisele mariri salarial ...
  Un sindicat din educatie anunta ca va picheta Ministerul Muncii, miercuri si joi, dupa ce revolutia fiscala a afectat veniturile din invataman

  ceva din cota ue de la unguri? ...
  Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

  hochei- -:RUSIA -sua:- -4 - 0 ...
  Anunţ de participare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: