Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Daniel Botănoiu, prezent la a 55-a ediţie a Salonului Internațional al Agriculturii de la Paris

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-03-02

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


La invitaţia ministrului Agriculturii și Alimentației Publice franceze, Stephane Travert, secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Dumitru Botănoiu, a participat la cea de-a 55-a ediție a Salonului Internațional pentru Agricultură (SIA). Tema SIA de anul acesta este: "Agricultura: o aventură colectivă". În perioada 24-25 februarie, secretarul de stat Botănoiu a avut mai multe întâlniri de lucru cu preşedinţi ai diverselor asociaţii de profil pe teme de interes comun. Astfel, Daniel Dumitru Botănoiu s-a întâlnit cu: președintele Organizației Producătorilor de Semințe din Franța, președintele Organizației Producătorilor de Cereale și Oleaginoase și cu directorul general al Organizației Producătorilor Independenți de Vin, dar și cu președintele Federației Crescătorilor de Ovine.
În cadrul discuțiilor purtate de secretarul MADR cu preşedinţii francezi au fost abordate o serie de teme care vizează problemele cu care se confruntă aceste sectoare de activitate, cum ar fi producerea de sămânţă, creşterea ovinelor, piaţa funciară, piaţa şi preţul produselor vegetale, dar şi necesitatea colaborării între cele două state astfel încât producătorii agricoli din ambele țări să poată asigura hrană de calitate consumatorilor. Totodată, s-a discutat şi despre simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, s-a reiterat poziţia României referitoare la PAC: neadoptarea măsurilor privind plafonarea plăților directe, menținerea sprijinului cuplat, susținerea tinerilor, a cercetării și a inovării.

Crearea și distribuirea valorii în sectorul agricol

Cu ocazia acestei deplasări, secretarul de stat Botănoiu a luat parte la seminarul cu tema "Crearea și distribuirea valorii în sectorul agricol", la sediul Ministerului Agriculturii și Alimentației din Paris, în cadrul căruia s-au dezbătut teme legate de starea generală a agriculturii și a alimentației. La eveniment au participat peste 70 de miniștri ai agriculturii, secretari de stat, ambasadori din statele europene, dar și din Africa, Asia și America Latină. Obiectivul seminarului a fost acela de a găsi soluții și răspunsuri la întrebările legate de repartizarea echitabilă a valorii adăugate în acest domeniu, cu scopul îmbunătățirii statutului fermierilor. Mai mult, s-au căutat formule noi pentru a răspunde așteptărilor consumatorilor, cât și pentru promovarea unei alimentații sănătoase, sigure și durabile. În cadrul celei de-a doua întâlniri, Daniel Botănoiu a prezentat ”Programul tomate românești”. Trebuie spus că cea de-a 55-a ediție a Salonului Internațional pentru Agricultură (SIA), eveniment organizat anual la Paris, va rămâne deschisă până pe 4 martie 2018. Evenimentul atrage anual circa 30.000 de specialiști din domeniul agricol și agroalimentar care au oportunitatea de a consolida și dezvolta noi relații comerciale. 

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  Secretarul de stat Daniel Botănoiu spune că l-a angajat pe sotul doamnei Sevil Shhaideh pentru că este bun la vânzarea oilor!
  2018-03-02, 09:21:19 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

De prinderea din urmă a țărilor DEZVOLTATE : n ...
Tăriceanu, după condamnarea lui Dragnea: Indiferent de sentința definitivă, continuam reforma pentru stoparea abuzurilor

Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: