Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Parchetul General și-a prezentat bilanțul pe anul 2017

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Foto: b1.ro

Data adaugarii: 2018-03-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a prezentat, miercuri, 7 martie, la Cercul Militar, bilanțul pe anul 2017 al Ministerului Public. La eveniment au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, șeful DIICOT Daniel Horodniceanu, judecătoarea Cristina Tarcea, șefa CSM, judecătoarea Simona Marcu, șefa Curții Supreme, Cătălin Ioniță, șeful Poliției Române, reprezentanți ai ANI, ONPCSB, DLAF, magistrați, precum și reprezentanți ai ambasadelor SUA, Marii Britanii, Germaniei, Norvegiei, Finlandei, Malaesiei, Franței și Italiei.  De asemenea,  la ședință a fost prezent și Codruț Olaru, șeful Secției de procurori din CSM.
Procurorul August Lazăr și-a început discursul prin a saluta activitatea procurorilor pe anul 2017. ,,În anul 2017, procurorii şi-au îndeplinit cu profesionalism atribuţiile legale, acţionând pentru apărarea ordinii de drept şi pentru protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Prevederile constituţionale şi legale asigură în prezent, în mod practic şi efectiv, independenţa operaţională a procurorilor în luarea deciziilor în activitatea judiciară şi împiedică imixtiuni sau ingerinţe ale altor autorităţi din afara puterii judecătoreşti", a declarat Augustin Lazăr.
În cadrul discursului, acesta a subliniat, de asemenea, volumul mare al dosarelor pe care procurorii le-au avut de soluționat în 2017. "Coordonatele majore ale activităţii procurorilor în anul 2017 au constat în volumul mare al cauzelor de soluţionat, complexitatea deosebită dată de obiectul şi natura acestora, numărul mare de persoane implicate, diversitatea ariilor sociale şi juridice din aceste speţe şi abordarea multidisciplinară a cauzelor, unele din acestea cu reverberaţii în istoria recentă a României. În 2017, procurorii au avut de soluționat 1.752 milioane de dosare, 533.000 de dosare au fost soluționate. De asemenea, 59.839 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, din care 3.882 de inculpaţi minori. Din numărul total al inculpaţilor trimişi în judecată, 20.
380 au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care mai mult de jumătate pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Au fost 1036 de inculpați achitați în 2017, din care 123 prin dezincriminare, adică 1,7% din cei trimişi în judecată în 2017. Procentul de achitări e similar cu cel din 2016’’, a mai declarat procurorul general.
 
Discursul președintelui
 
Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a afirmat că are încredere în instituțiile statului în ceea ce privește independența justiției. „Cetăţenii îşi doresc o Românie demnă, o justiţie dreaptă şi o societate în care cei care se plasează sau încearcă să se plasese deasupra legii răspund pentru faptele lor, indiferent de funcţie, avere sau statut social. Încrederea în justiţia din România este dată de cei care o însufleţesc. Magistraţii sunt repere. Integritatea lor trebuie să rămână standard de referinţă pentru societate. Abaterile individuale care riscă să afecteze prestigiul întregului corp trebuie combătute’’, a declarat președintele Klaus Iohannis.
„Am deplină încredere că instituţiile statului cu atribuţii în domeniu vor continua să se manifeste atunci când independenţa justiţiei este în pericol. Procesul de transformare democratică a unei societăţi este de durată. Cred că România are nevoie de o lege care să pună mai mult accent pe măsurile de prevenire a faptelor de corupţie şi pe educarea românilor, în special a tinerilor. Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept sunt realităţi. Veţi avea în mine un partener și un susținător al aplicării acestor principii’’, a  mai declarat Iohannis.
Reamintim că, săptămâna trecută, președintele Iohannis a participat la bilanțul DNA. Este important de menționat că din partea Guvernului nu a participat nimeni la ședința de bilanț, ministrul Tudorel Toader fiind prezent la alt eveniment.
 
 
 
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de DRACnea(sa va ia de PiSD-ei):
  PROCURORI, NU VA LASATI INFLUENTATI DE POLITRUCI !
  2018-03-08, 04:18:13 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

De prinderea din urmă a țărilor DEZVOLTATE : n ...
Tăriceanu, după condamnarea lui Dragnea: Indiferent de sentința definitivă, continuam reforma pentru stoparea abuzurilor

Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: