Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Claudia Ţapardel, europarlamentar PSD: Lipsa navigabilităţii Dunării nu este doar o problemă românească, ci în primul rând una europeană care afectează piaţa unică

Politic


Sursa foto: Wikipedia

Data adaugarii: 2018-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În contextul problemelor foarte grave legate de navigabilitatea Dunării pe sectorul dintre România şi Bulgaria, situaţie care persistă de foarte mult timp, precum şi a refuzului repetat al autorităţilor bulgare de a-şi asuma obligaţiile ce le revin, europarlametarul PSD Claudia Ţapardel a înaintat în numele delegaţiei române din grupul S&D şi a altor colegi români din grupurile ALDE şi EPP, o scrisoare deschisă către Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Comisarului European pentru Mobilitate şi Transport, Violeta Bulc şi Preşedinta Comisiei pentru Transporturi şi Turism din Parlamentul European, Karima Delli.
Prin această scrisoare, semnatarii îşi exprimă îngrijorarea şi dezamăgirea cu privire la neefectuarea operaţiunilor de dragaj de-a lungul sectorului navigabil aflat în responsabilitatea autorităţilor bulgare.
Ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea stakeholderilor români din sectorul de navigaţie maritim şi fluvial, reprezentanţii României în Parlamentul European condamnă ferm lipsa de cooperare a autorităţilor bulgare şi atrage atenţia asupra consecinţelor grave pentru industria şi economia românească, solicitând o intervenţie promptă a instituţiilor europene în vederea rezolvării acestei probleme.
"Deşi autorităţile bulgare şi-au luat în repetate rânduri angajamentul să asigure o întreţinere corespunzătoare a Dunării, acestea au eşuat lamentabil în atingerea acestui scop, blocând indirect accesul Cargo în şi dinspre Europa.
Din acest motiv, industria românească a înregistrat pierderi semnificative cauzate de creşterea preţurilor de transport, contribuind în aceleaşi timp şi la reducerea activităţilor turistice în Delta Dunării.
O altă consecinţă negativă este reprezentată de redirecţionarea operaţiunilor de transport pentru produse agricole şi materii prime către alte porturi europene, lărgind decalajul de dezvoltare dintre vest şi est", precizează eurodeputata PSD în scrisoarea deschisă.
Lipsa navigabilităţii Dunării pe sectorul dintre România şi Bulgaria afectează piaţa unică şi reprezintă o problemă care trebuie ridicată la nivel european
Lipsa de acţiune a autorităţilor bulgare, în ciuda numeroaselor încercări de colaborare venite din partea autorităţilor române, este cu atât mai dezamăgitoare cu cât Dunărea este unul dintre cele mai mari fluvii din Europa, din lungimea căruia jumătate, adică 1100 km, străbate România. Trebuie subliniat faptul că Dunărea reprezintă atât un punct de intrare în inima Europei, cât şi un punct de referinţă de-a lungul mai multor axe strategice.
De asemenea, în contextul discuţiilor care au loc pentru dezvoltarea unui sistem de transport modern şi sustenabil, navigaţia internă reprezintă una din cele mai curate alternative şi este crucială în implementarea obiectivelor ce ţin de multimodalitate.
Totodată s-au evidenţiat efectele negative ale lipsei operaţiunilor de dragaj pentru piaţa unică europeană şi s-a solicitat sprijinul instituţiilor europene pentru a soluţiona o situaţie extrem de problematică pentru sectorul de transport fluvial şi maritim.
"Lipsa disponibilităţii de colaborare a părţii bulgare în vederea remedierii acestei situaţii are consecinţe grave asupra întregului sistem de transport european şi asupra economiilor tuturor statelor membre. De aceea dorim să aducem din nou în atenţia instituţiilor europene această situaţie şi să solicităm o intervenţie promptă a acestora în rezolvarea unei chestiuni de mare importanţă pentru sectoarele de transport şi turism", a conchis Claudia Ţapardel.
 
 • Currently 2.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea, infractor :
  decat ca mi-a placut numele am pus-o!
  2018-03-13, 15:33:35 (adresa: 83.103.229.*)
 2. de :
  decat cu numai
  2018-03-13, 16:20:27 (adresa: 163.172.171.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

Ce anume mai contabilizati, din patrimoniul tarii, ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

adica eliminarea politiei rutiere si examen fara s ...
Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

SUSTEM TOT MAI PUTINI ROMANI IN ROMANIA, DE ACEEA ...
Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

CECAR nu trebuie sa monopolizeze aceasta zi a Cont ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Actualitate