Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Deputatul PNL Ion Stefan: Angajaţii din privat nu sunt doar o sursă de taxe şi impozite, ei susţin economia ţării

Politic


Sursa foto: Vrancea24

Data adaugarii: 2018-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Interventia deputatului  PNL Ion Stefan, in plenul  Senatului, pe tema  initiativei pentru al 13-lea si 14-lea salariu in sectoriul privat
Prezenta propunere legislativă are ca obiect posibilitatea acordării celui de al 13-lea şi al 14-lea salariu de către societăţile cu capital integral privat, în vederea creşterii calităţii vieţii salariaţilor, a interesului faţă de locul de muncă şi sprijinirea capitalului autohton. Şi, nu în ultimul rând, pentru limitarea celei mai costisitoare pierderi pentru economia din România, exodul forţei de muncă!
Pentru a reconstrui capitalului uman, avem nevoie să recâştigăm încrederea oamenilor! Angajaţii din privat nu sunt doar o sursă de taxe şi impozite, ei susţin economia ţării!
Prin acest proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, firmele cu capital privat vor folosi până la 20% din impozitul pe profit, şi pentru acordarea unor prime, salarii în plus, angajaţilor, concept european pentru creşterea productivităţii economice prin stimularea participării angajaţilor la profitul companiei.
Cu toţii am fost martori, aici în Parlament, când s-au votat legea salarizării şi legea pensiilor speciale. Astăzi, este rândul salariaţilor din mediul privat, cei 4 milioane de angajaţi care, realist vorbind, sunt motorul economiei acestei ţări, adevăratele albine lucrătoare ale României.
Mai mult, acest proiect este un argument concret împotriva depopulării, împotriva plecării românilor din România, a dezbinării, a dublei măsuri, împotriva discrepanţelor dintre veniturile din mediul privat şi cel bugetar.
Ştim cu toţii că depopularea României este o realitate dureroasă, un fenomen continuu, asupra căruia trebuie intervenit astăzi şi nu mâine. Mâine poate fi prea târziu!
Un obiectiv important pentru România este valorificarea, utilizarea şi preţuirea capitalului uman.
Vorbim despre oameni ca noi, care s-au născut, au crescut, au învăţat şi s-au perfecţionat aici în ţară, cu efort şi muncă susţinută, din partea familiilor lor şi ale statului român, cu investiţii reale pentru formarea lor.
Realitatea arată că aceşti bărbaţi şi femei, un capital uman deja bine pregătit, negăsind în România condiţiile de viaţă pe care le merită, au fost forţaţi să plece în ţări unde le este apreciată valoarea şi, mai ales, munca.
Suntem la 11 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, am implementat majoritatea Directivelor asumate.
Dar este nevoie de mai multă implicare şi mai ales de viziune pe termen lung. Astăzi, PNL ştie, vrea şi doreşte alinierea la realitatea europeană.
Aşa cum companiile din ţări europene precum Germania, Franţa, Spania, Austria, Italia îşi recompensează salariaţii, tot aşa trebuie să se întâmple şi în România! Suntem un stat european, nu doar pe hârtie!
Ştim cu toţii că societăţile private se confruntă astăzi cu o criză profundă a oamenilor specializaţi. Sunt angajaţi care, după ce se specializează în cadrul societăţii, aleg să plece, e lesne de înţeles de ce. Omul pleacă acolo unde este dorit, unde îi este mai bine! Şi aşa companiile sunt nevoite să o ia de la capăt cu pregătirea.
Pentru toate aceste motive, dar şi pentru recuperarea încrederii în clasa politică a mediului de afaceri, a angajaţilor din mediul privat, PNL pledează insistent pentru această iniţiativă ce dă posibilitatea acordării celui de al 13-lea şi al 14-lea salariu. Proiectul a primit aviz favorabil din partea CES, Consiliul Legislativ şi a Comisiei Economice din Senat.
Stimaţi colegi senatori, angajaţii din mediul privat au nevoie de noi - azi, nu mâine! - de susţinerea noastră, de sprijinul nostru pentru creşterea calităţii vieţii şi a veniturilor lor, pentru stabilitatea lor şi a familiilor lor.
Pentru echilibrarea veniturilor celor din mediul privat, noi, parlamentarii PNL, propunem prin acest proiect de lege, acordarea posibilităţii companiilor private de a oferi angajaţilor cel de al 13 lea şi al 14 lea salariu, deci o creştere a veniturilor cu 17%.
Prin această iniţiativă, bugetul de stat nu este văduvit de anumite venituri. Dimpotrivă!
La buget vor fi încasări suplimentare provenite din impozitul pe salarii, contribuţia de sănătate, contribuţiile sociale aplicate celui de al 13 lea şi 14 lea salariu. Potrivit prevederilor constituţionale şi ale Legii 500/2002 privind finanţele publice, adoptarea acestei iniţiative legislative va avea un impact economic pozitiv.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Ce anume mai contabilizati, din patrimoniul tarii, ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  adica eliminarea politiei rutiere si examen fara s ...
  Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

  SUSTEM TOT MAI PUTINI ROMANI IN ROMANIA, DE ACEEA ...
  Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

  CECAR nu trebuie sa monopolizeze aceasta zi a Cont ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate